מים חמים ב1 ש"ח ליום???

• הוסף לסימניות
בחודש האחרון הוצרכנו להשתמש רבות בבוילר לחימום מים, כמעט כל יום.
אתמול הגיע החשבון חשמל...
היה שמח, נפגעים, הצלה...
אל תשאלו...
תכל'ס, מה יהיה הסוף, ליונקרס אין לנו כסף כרגע.
ראיתי פרסומים של פזגז חימום ב1 ש"ח ליום, למישהו יש נסיון עם המחמם מים שלהם?
איך הוא עובד, כמה הוא יעיל, ובעיקר מהן העלויות?
ובכלל, אשמח לשמוע עוד פתרונות לחסכון בשאר דברים.

[המזגן גם הוא עובד הרבה, אנחנו גרים בירושלים, ובחורף הנוכחי היו ימים קרים מרובים, עשינו איטום רציני, ועדיין הבית לא מחומם, ונאלצים להשתמש הרבה עם המזגן. אבל לכאורה עיקר החשמל הלך על הבוילר שדלק שעות רבות.]

• הוסף לסימניות
צריך לברר!
אני יודע שחימום הבית ביונקרס עולה פי כמה מחימום בחשמל אחי קיבל 1500 ש"ח חשבון גז!!!
לחימום מים יש מצב שזה שווה צריך לברר.

• הוסף לסימניות
לנו אין בכלל דוד שמש, רק בוילר, ביררתי פעם ואמרו לי שזה ממש כסף קטן - פחות משקל למקלחת.
בכ"א חשבון חשמל בחורף יוצא לי בערך 700-800 ש"ח (כמעט בלי חימום, נטו צריכה שוטפת ובוילר), ובקיץ כפול ויותר 1500-1800 ש"ח, וכל ההפרש הוא רק המזגנים.

• הוסף לסימניות
לגבי המזגן - אין צורך ביותר מ20 מעלות. לפי חברת חשמל, כל מעלה נוספת מעלה את צריכת החשמל בכ5%. פעם היינו מדליקים על 24 - 25 מעלות ואחרי שהורדנו ל20 מעלות הרגשנו טוב יותר (המזגן עובד פחות) וגם לכיס רווח.

• הוסף לסימניות
היום התקנו בבית!

אחרי שבדקנו כמה אופציות. לפרטים באישי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;727417:
לגבי המזגן - אין צורך ביותר מ20 מעלות. לפי חברת חשמל, כל מעלה נוספת מעלה את צריכת החשמל בכ5%. פעם היינו מדליקים על 24 - 25 מעלות ואחרי שהורדנו ל20 מעלות הרגשנו טוב יותר (המזגן עובד פחות) וגם לכיס רווח.
כן, אני מכיר את זה, בקיץ זה עבד לי - "להרגיש" בכח טוב עם פחות מעלות, אבל בחורף אנחנו קופאים מקור. ולא עוזר לנו הפסיכולוגיות של חברת החשמל.
מה גם שהמזגן מתפרס על שטח גדול של סלון ומטבח מחוברים, ופחות מ26 מעלות, לפעמים ממש קר.

• הוסף לסימניות
חברות הגז מציינות שחשבון החשמל ירד פלאים, אבל, שוכחות לציין שחשבון הגז ישלים חסרונו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוישה;727507:
כן, אני מכיר את זה, בקיץ זה עבד לי - "להרגיש" בכח טוב עם פחות מעלות, אבל בחורף אנחנו קופאים מקור. ולא עוזר לנו הפסיכולוגיות של חברת החשמל.
מה גם שהמזגן מתפרס על שטח גדול של סלון ומטבח מחוברים, ופחות מ26 מעלות, לפעמים ממש קר.
תלחצו על I FEEL

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
גם אנחנו עם אותה בעיה אני בדירה שכורה קטנה וכנאה לא לקחו בחשבון שבדירת 2 חדרים יכולים להתגורר 5 נפשות אז יש לנו דוד מאד קטן שצריך להדליק כל פעם מחדש ובאמת החשבון הגיע מעל 1100... (כן גם המזגן אשם, בקיץ הוא מקרר טוב את החדר בחורף- ב30 מעלות בקושי מרגישים :()

שמעתי שיש משהו כזה שמחמם מים מיידית בלי צורך להדליק מראש את הבוילר- מישהו התנסה בזה? ומה המחיר? ומה זה הדבר הזה של פז גז? אני חיה על בלוני גז שלא יתקע אותי בלי גז לבישול.. מלחיץ...

אם יש למישהו באמת המלצה על מחם מים יעיל וחסכוני נשמח לשמוע!

• הוסף לסימניות
דוקא אני חשבת שיונקרס יותר זול, בהנחה שמשתמשים איתו רק למים ולא להסקת הבית, אז לוקח 15-20 דקות לחמם דוד שלם עם היונקרס [כך זה אצל הוריי]. אז הכי הרבה גז שיכול להיות זה ודאי לא יותר מחשמל של בוילר למשך שעה שעתיים. לא כן?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוישה;727522:
אין לי את זה בשלט. מה זה הכפתור הזה?
במזגנים ישנים אין אותו. בחדשים יותר - לפעמים הוא "מתחבא".
הלחצן בודק את החום בנקודה נמוכה יותר.

אם אין לכם, כוונו את התריסים כלפי מטה, כי האויר החם עולה.

• הוסף לסימניות
ניסיתם "אטמור"?
זהו מכשיר שעולה בערך-בערך 250-300 ש"ח (ישנם כמה דגמים כמדומני) מתקינים אותו ליד ראש המקלחת באופן שהמים עוברים דרכו, והוא מחמם אותם "על המקום" -פועל על חשמל.
מבחינת חיסכון- אמנם מן הסתם הוא די זולל חשמל אך זמן ההפעלה שלו מינימלי ביותר, מרגע פתיחת הברז עד סיום המקלחת.
החסרונות- א' לפעמים הוא לא מצליח לחמם את המים הקפואים של ירושלים, אלא א"כ פותחים את הברז בזרם יותר חלש (מישהו הציע פעם להתקין 2 אטמורים שיעבדו יחד....)
ב' אם רוצים מים חמים גם במטבח צריך להתקין לכל ברז בנפרד. (רגע.. בעצם יש דגם דירתי שמותקן על הצינור הראשי כמדומני, אך לא מוכר לי אישית)

• הוסף לסימניות
דבר נוסף- דוד שמש חדש אמור לעלות בסביבות 3000 שח
דוד טוב -מספיק שעה שעתיים שמש ביום למקלחות של כל הילדים (לפעמים גם עבור אלו שמתקלחים יותר מאוחר) ואפילו בחורף ברוב הימים אין צורך בבוילר.
בנוסף- חצי שעה בוילר ויש מים "אש" ובשעת הדחק תוך עשר דקות! יש מספיק למקלחת זריזה. בדוק ומנוסה.

• הוסף לסימניות
הכי פשוט להוריד את סכום החשבונית של החשמל זה מה שאני עושה.
מקבל חשבונית חדשית ולא דו חדשית.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרים 52;727805:
ניסיתם "אטמור"?
זהו מכשיר שעולה בערך-בערך 250-300 ש"ח (ישנם כמה דגמים כמדומני) מתקינים אותו ליד ראש המקלחת באופן שהמים עוברים דרכו, והוא מחמם אותם "על המקום" -פועל על חשמל.
מבחינת חיסכון- אמנם מן הסתם הוא די זולל חשמל אך זמן ההפעלה שלו מינימלי ביותר, מרגע פתיחת הברז עד סיום המקלחת.
החסרונות- א' לפעמים הוא לא מצליח לחמם את המים הקפואים של ירושלים, אלא א"כ פותחים את הברז בזרם יותר חלש (מישהו הציע פעם להתקין 2 אטמורים שיעבדו יחד....)
ב' אם רוצים מים חמים גם במטבח צריך להתקין לכל ברז בנפרד. (רגע.. בעצם יש דגם דירתי שמותקן על הצינור הראשי כמדומני, אך לא מוכר לי אישית)

יש למישהו נסיון עם זה?

• הוסף לסימניות
אטמור לא ממש עובד טוב בירושלים. אלא אם משתמשים בזרם חלש.

לגופו של עניין:
אנרגיה, הן מחשמל והן מגז, עולה כסף. אם-כי, גז טיפונת זול יותר.

יש כאן מטרה כפולה: לחסוך באנרגיה ולהשתמש באנרגיה זולה יותר.

שימוש באטמור/יונקרס וחבריהם:
יש צינור/ות מים, שמחוממים ע"י גוף חימום/להבות גדולות. יגידו לכם שכשלא צורכים מים הלהבות כבויות וממילא זה הכי חסכוני שיש. דא עקא, שלחמם מים זורמים צריך הרבה יותר אנרגיה מאשר לחמם מים בדוד סגור ומבודד. ראיה לדבר שצריך המון אנרגיה זה שחייבים ארובה...

הכי חסכוני, אבל עולה יקר, ואין לי מושג איפה אפשר להשיג:
דוד שעובד על גז - דוד אשר בתחתיתו יש כירה (כמו של המטבח) שמחממת את המים. הדוד מבודד ובאמצעיתו יש חלל שגורם לכירה לחמם את כולו. מכיוון שלא מדובר בלהבות גדולות - אין צורך בארובה. יש כל הזמן מים חמים מאחר והוא נדלק אוטומטית כשהמים קרים (כמובן שזה תלוי בכמות הצריכה בכל רגע נתון. כשיש מקלחות עם הפסקות של כמה דקות בין אחת לחברתה זה מספק מים רציף בלי בעיות. חימום ממים קרים ל-60 מעלות לוקח כ-20 דק').

פתרון שני הוא דוד חשמלי. אם רוצים מים במיידי ובכמויות קטנות, קונים דוד קטן. 7-10 דקות ויש מים חמים (60 מעלות). לכמויות גדולות יותר - קונים דוד גדול יותר.

אם יש לכם מלא כסף מיותר, עשו דוד"ש ואת היציאה מהדוד חברו לדוד שעובד על גז. כשהדוד"ש ינפיק מים חמים זה לא יעלה לכם שקל, כשהוא ינפיק מים קרים (בחורף) דוד הגז יחמם אותם.

• הוסף לסימניות
אטמור עובד בבני ברק טוב? לא נשמע לי שיא הקור פה...
ומה זה דוד חשמלי? הרגיל?

שמעתי שאפשר פשוט להחליף גוף חימום למשהו מהיר יותר שצורך פחות חשמל. מישהו יודע?
ושאלה אחרונה- אם אני רוצה במקום רדיאטור מזגן- איפה הכי זול להשיג היום 3/4 כ"ס?

• הוסף לסימניות
במשך הזמן הוא מתמלא באבן...
מחברים את ברז כניסת המים אל היציאה, פותחים את כל הזרם ויוצאת מלא ג'יפה.

דוד חשמלי - בוילער.

אין פתרון קסם. בשביל לחמם ליטר מים במעלה אחת - צריך קלוריה. חסכון באנרגיה יכול להתבצע רק ע"י בידוד טוב יותר בדוד, דבר שאינו כ"כ משמעותי כי אין כל כמעט הפרש בקלוריות הנצרכות לחימום המים רק שאם יש בידוד טוב חוסכים חשמל מאחר ואחרי שהמים חמים הם לא יתקררו מעצמם (התקן הישראלי כמדומני הוא מעלה אחת ל-24 שעות).
יש חמם מהיר, כמובן שהוא צורך יותר חשמל.

בקיצור, צריך להפריד בין שיטת חימום לבין המוצר האנרגיה, חשמל או גז. כאשר גז הוא תמיד זול יותר באותה שיטה. יונקרסים למיניהם מול אטמור. דוודי חשמל מול גז. כירה חשמלית מול כירת גז וקומקום חשמלי מול פינג'אן (בתנאי שהוא סגור באופן דומה לחשמלי ויש לו תחתית מספיק דקה ומיוצר ממתכת שמוליכה חום כראוי).

דוודי גז קשה להשיג מהסיבה הפשוטה: חברות הגז לא מתאמצות לשווק מאחר שהן אינן מרוויחות ממנו בשוטף. משווקים אחרים צריכים לשווק התקנה של צנרת גז...
דוד גז לדוגמה:
http://www.americanwaterheater.com/products/productDetails.aspx?ID=1169

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה