פוליטי מינוי דוד זיני לראשות השב''כ

הימור שלכם, בעוד חודש מהיום:

• דוד זיני ראש השב''כ

• מינוי מ''מ/אחר

• רונן בר ראש השב''כ

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
קריאות ״בוז״ ו״בושה״ לעבר השופטים שיצאו לדיון סגור בו יעודכנו היכן עומדת חקירת קטארגייט

עמית סגל

הנשיא עמית מדבר על ניגוד עניינים
‏אדם בקהל: ״אתה לא בניגוד עניינים?״
‏עמית הוציא אותו.

עמית סגל

אני רק שאלה: צריך עדיין להמשיך עם המשחק כאילו יש דיון משפטי מותח בבג"ץ על מינוי זיני, או שאפשר כבר להתחיל לכתוב על זה שחבורה קטנה של אנשים שלא נבחרו לכלום הכתיבה את מינוי ראש המשטרה החשאית?

תמיר מורג

לאחר מהומות מצד הקהל כנגד השופטים, הם החליטו - הדיון יחודש ללא הקהל.

הנשיא עמית זעם על הקריאות מהקהל: ״היינו עדים לניסיון להכשיל הליך משפטי. לא מכיר מדינה מערבית מתוקנת שהדברים קורים בצורה הזו. מדובר בפגיעה ממש בליבת הדמוקרטיה״

עמית סגל

בונצל לשופט עמית בדיון בבגץ על מינוי זיני לראש השבכ:
במשמרת שלך ובהוראתך מכים בבית המשפט הורים שכולים. מעולם לא היה כדבר הזה.
עמית: אין לך זכות דיבור.
בונצל: אני שילמתי את המחיר ויש לי זכות דיבור. לא אתה שילמת את המחיר. לא אתה שילמת את המחיר

התמונות שנראו היום בבג"צ זיני נוראיות וקורעות לב. הורים שכולים שהשתמשו בזכותם הדמוקרוית ועתרו לבית המשפט הוצאו בכוח למרות שלא פצו פה, חלקם טוענים שהוכו על ידי מאבטחי בית המשפט (לאחר החלטה של השופטים להוציא את הקהל בעקבות הפרעות חוזרות ונשנות).

הן בעיקר מעידות כי הקרע בעם סביב המחלוקות השילטוניות הגיע לשיא. להחלטת השופטים שתגיע בהמשך, השלכות רבות מעבר לזהותו של ראש השב"כ הבא

יאיר אלטמן

:rolleyes:
יעל יפה: עו"ד מירון: ברור שהיועצת המשפטית לממשלה בניגוד עניינים יותר מרה"מ, כי הממשלה רוצה לפטר אותה.
עמית: חוות הדעת שלה אינהרנטית לעבודה שלה, זה לא ניגוד עניינים

13:00 - דיון בעתירה המבקשת ועדה בלתי תלויה​

הדיון עבר להתמקד בעתירה המבקשת לקבוע כי מינוי ראש השב"כ ייעשה על-ידי ועדה בלתי תלויה.

השופט אלכס שטיין הביע בפתיחת הדברים את הסתייגותו מהעתירה, שכן היא חורגת, לדבריו, מהסדר המינוי המעוגן בחוק.

השופטת גילה כנפי-שטייניץ הצטרפה ושאלה את עו"ד רן שפרינצק, המייצג את העותרים, האם העתירה חורגת ממסגרת הדיון בהליך המינוי ובניגוד העניינים.

"ראש הממשלה נתון בניגוד עניינים חריף, בסיסי ויסודי", השיב עו"ד שפרינצק. "לחקירות האלה יש השפעה מהותית על תדמיתו של ראש הממשלה ועל יכולתו להיבחר. חשוב שהציבור יידע איך מתנהלת לשכת ראש הממשלה".

"היועמ"שית הבינה את הסיטאוציה ואומרת שאפשר לנטרל את ניגוד העניינים לפי המתווה", אמר הנשיא יצחק עמית.

השופט שטיין חזר על עמדתו לפיה הקמת ועדה בלתי תלויה אינה מעוגנת בשום חוק, ושאל מדוע שבג"ץ לא ידחה את העתירה על הסף. "איפה כתוב בחוק שאפשר להקים ועדה בלתי תלויה, נייטרלית ומקצועית?", שאל.

עו"ד שפרינצק השיב: "החוק הוא לא חזות הכול. ישנם גם כללים של המשפט המינהלי כפי שנקבעו בפסיקת העליון".

השופטים עמית וכנפי-שטייניץ הדגישו כי הדיון עוסק במניעת ניגוד העניינים, וכי העתירה חורגת מכך. עו"ד שפרינצק הבהיר כי העותרים לא מבקשים לשנות באופן קבוע את מנגנון המינוי של ראש השב"כ, אלא לעשות זאת "בנסיבות הקיימות והמאוד קשות", ולנוכח החשש שנתניהו ינסה לעשות שימוש פוליטי בשב"כ.

"לטענות שלכם אין שום אחיזה בחוק הקיים. יש גבול למה שאפשר לטעון, גם אם לא נפסוק הוצאות", אמר השופט שטיין.

עו"ד שפרינצק ענה כי העותרים מבקשים בסך-הכול לייצר הליך מקדים למינוי כדי למנוע את ניגוד העניינים, בדומה לקביעות בפסק הדין של בג"ץ בנושא הליך המינוי של נציב שירות המדינה. "הפתרון שמצאה היועמ"שית לא פותר את הבעיה, כי כאשר ממנים שר שהוא ידו הארוכה של ראש הממשלה, ברור שהוא יבצע את רצונו של ראש הממשלה, ולכן זה לשחק בנדמה לי", אמר.

לדברין, "ועדת איתור זה פתרון שיש לו עיגון בפסיקה של בית המשפט העליון".

12:15 - "סיטואציה לא בריאה"​

"נגיד שראש הממשלה היה ממנה את אשתו של יונתן אוריך לראש השב"כ - האם היא הייתה יכולה לשנות את האיכונים בחקירות?", תהה עו"ד איתמר מירון, המייצג את העותרים התומכים בעמדת נתניהו, והוסיף כי ניגוד העניינים של נתניהו הוא רחוק, וכי היועמ"שית, שאותה מבקשת הממשלה לפטר, מצויה בעצמה בניגוד עניינים.

הנשיא יצחק עמית השיב כי לפי הפסיקה לא מדובר כלל בניגוד עניינים אלא מדובר ברכיב "אינהרנטי" לעבודת היועמ"שית. "ראש הממשלה לא יקבע לעצמו את הסדר ניגוד העניינים, אלא מערך הייעוץ המשפטי לממשלה קובע את זה, ומידת ההתערבות בכך היא מצומצמת", ציין עמית.

השופטת גילה כנפי-שטייניץ הדגישה אף היא כי הסמכות לקבוע לגבי ניגודי העניינים מצויה בידי הייעוץ המשפטי לממשלה.

עמית הסכים כי "ניתן היה בגישה פרקטית לא להגיע לאולם הזה", אך הזכיר כי היועמ"שית ביקש מראש הממשלה להמתין מספר ימים לפני ההודעה על מינוי ראש השב"כ - והדבר לא נעשה. "אולי דלתות הפרקטיקה לא ננעלו, ואפשר להגיע לאיזה הסדר. עכשיו אנחנו בסיטואציה לא בריאה שאף אחד מהצדדים לא רצה", אמר.

בהתייחס למעורבותו של נתניהו במינוי ראש השב"כ, אמר עמית: "כל מי שנמצא באולם יוצא מנקודת הנחה שיש ניגוד עניינים אישי".

"אנחנו לא בענייני אמון אישי", הדגיש עמית לגבי הטענות כי נדרש אמון בין ראש הממשלה לבין ראש השב"כ.

11:55 - עמית: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"; הקהל הוצא מהאולם​

עם חידוש הדיון אמר הנשיא יצחק עמית: "היינו עדים לניסיון להכשיל הליך משפטי. זו פגיעה בליבת הדמוקרטיה, לא פחות. אני לא מכיר מדינות דמוקרטיות שבהן זה פועל כך".

עמית הקריא את החלטת השופטים לפנות את האולם מקהל, והסביר כי זכות הציבור לדעת נשמרת בכך שהדיון מצולם ומשודר. הדיון צפוי להתחדש כעת ללא קהל באולם.

עו"ד מירון: "מבקש שיבדקו את גרירת המשפחות השכולות באלימות"

עו"ד איתמר מירון המייצג את העותרים נגד היועמ"שית: "מה שהיה כאן כשלא הייתם פה שגררו באלימות משפחות שכולות, אני מניח שלא היה על דעתכם. יש כאן מצלמות ואני מבקש שהנושא יבדק"

אבי רבינא: השופט עמית רגיש לקריאות ביניים, והדיון שוב הופסק. שיבוא לקורס אצל שמחה רוטמן ומשה גפני ללמוד איך מכילים קריאות ביניים, קללות, והתפרצויות במשך שעות על גבי שעות קדנציה שלמה

השופט אלכס שטיין הבהיר לעותרים נגד המינוי שבקשתם להוציא את סמכות מינוי ראש השב"כ מידי ראש הממשלה לא מותאמת עם שום חוק במדינת ישראל • "ההצעה נמצאת מחוץ לדיסיפלינה של החוק זה פשוט לא קיים. יש גבול", אמר השופט לעותרים

עו"ד מירון: ראש חטיבת התביעות במשטרה תת ניצב דדו זמיר היה צריך להכריע בעניין העמדה לדין של הנהג של השר בן גביר, בתאונה בה בן גביר היה מעורב, נפצע והעיד (וגם התראיין לטובת הנהג).

זמיר ביקש שפרקליט המדינה יקבל הכרעה בתיק, כיוון שהוא נמצא בניגוד עניינים לקבל החלטה בעניין של השר שממונה עליו (וגם אחראי על הקידום שלו). פרקליט המדינה חייב אותו לקבל את ההחלטה, ואמר שאין פה שום ניגוד עניינים.

הוא טוב עו"ד מירון
(ינון מגל)

14:55 - מנגנון מקובל להתמודדות עם ניגודי עניינים​

עו"ד נטע אורן ממחלקת הבג"צים בפרקליטות העירה כי המנגנון שהציעה היועמ"שית לגבי העברת סמכות המינוי של ראש השב"כ לאחד השרים, הוא מנגנון מקובל לצורך התמודדות עם ניגודי עניינים.

הדיון יצא להפסקה לצורך השתתפותו של השופט אלכס שטיין בדיון אחר.

14:20 - עמית: "אם זה לא ניגוד עניינים, אני לא יודע מה זה ניגוד עניינים"​

עו"ד מיכאל ראבילו, המייצג את ראש הממשלה נתניהו, החל לטעון בעד העתירה הדורשת לבטל את חוות-דעתה של היועמ"שית בהרב-מיארה ולאפשר לראש הממשלה למנות את ראש השב"כ.

עו"ד ראבילו טען כי פסק הדין של בג"ץ בעניין הדחתו של רונן בר מראשות השב"כ, שם נקבע כי נתניהו מצוי בניגוד עניינים, מתייחס לסיום תפקידו של ראש השב"כ - אך המקרה שעל הפרק הוא מינוי ראש שב"כ חדש, ולכך פסק הדין לא התייחס.

הנשיא עמית השיב כי נתניהו, לפי הודעותיו, דווקא סבור כי פיטורים ראש השב"כ ומינוי של ראש שב"כ חדש הם שני צדדים של אותו מטבע.

בנוגע לחקירות נגד יועצי נתניהו אמר עמית: "אנחנו מדברים על חקירה רגישה המתייחסת לאנשים קרובים ב'קודש-הקודשים' של לשכת ראש הממשלה. יש טענה, והלוואי שתתבדה, לגבי חדירה של גורם זר - לא משנה כרגע אם זו ממשלת שווייץ או ממשלה אחרת - ל'קודש-הקודשים'. זה כבר בעייתי.

"ראש הממשלה טוען שמדובר במסע ציד נגדו אישית. אם זה לא ניגוד עניינים, אני לא יודע מה זה ניגוד עניינים. לא רק שראש הממשלה קשר את עצמו, אלא הוא אמר לחוקרים מה צריכה להיות התוצאה - שלא יהיה כלום. וזה בעייתי".

עמית השווה את המקרה לפרשת צחי הנגבי, שם בג"ץ דן בעבר באפשרות שהמשטרה תחקור אותו בפרשת המינויים הפוליטיים בעודו מכהן כשר לביטחון הפנים. "יש כאן חוקרי שב"כ שיודעים שראש הממשלה ימנה את ראש השב"כ כשהם עצמם ימשיכו לחקור. אנחנו במצב של צחי הנגבי בחזקת 3".

לדברי עמית, "גם אם העיסוק בחקירות הוא 1% מעבודת ראש השב"כ, זה 100% מבחינת ניגוד העניינים של ראש הממשלה".

עמית ציין כי "כל החוקרים נמצאחם בסיטואציה מאוד לא נעימה", וכי ראש השב"כ עשוי לתכלל בין יחידות שונות בארגון כחלק מהחקירה. לדבריו, "הבעיה היא לא שראש השב"כ, הסגן או ממלא-המקום בניגוד עניינים - אלא הממנה בניגוד עניינים".

השופט שטיין: ראש הממשלה יכול לחלוק על היועמ״שית ולחשוב שהחוק מדבר בצורה פשוטה על כך שהוא ממנה את ראש השב״כ עמית: אני חולק על חברי קבענו שהיועמ״שית היא הפרשנית של החוק שטיין: בשביל זה אנחנו כאן. אני קורא את החוק הוא ברור. קשה לי עם דברים שהם מחוץ לחוק.

מיכאל שמש:
שימו לדברים של השופט שטיין. מביע אי שביעות רצון משמעותית מטענות המדינה ומעמדותיו של השופט עמית. אפשר להבין את עמדתו המתגבשת

השופט אלכס שטיין נגד נציגת היועמ"שית: "הקושי שלי עם העמדה שלכם משום שאני קורא את החוק. כשהחוק הוא ברור ויש הלכה פסוקה שאומרת שבמצב הזה אין מנוס.
בניגוד אינטרסים הוא יפעיל את הסמכות שלו. עכשיו השאלה מה הצעדים שצריך לנקוט כדי למזער את הנזק. אומר ראש הממשלה אני ביטלתי את הניגוד עניינים הזה זיני לא יעסוק בחקירה. אז מה הבעיה?"

גם השופטת כנפי שטייניץ עולה להתקפה: יש ארגז כלים להתמודד עם סוגיית ניגוד העניינים. שלילת הסמכות המוקנית בחוק אמורה להיות המוצא האחרון

גם השופטת כנפי שטייניץ עולה להתקפה: יש ארגז כלים להתמודד עם סוגיית ניגוד העניינים. שלילת הסמכות המוקנית בחוק אמורה להיות המוצא האחרון
השופטת גילה כנפי-שטייניץ אמרה כי שלילת הסמכות צריכה להיות הפתרון האחרון בהתמודדות עם ניגוד העניינים מתוך ארגז כלים שלם בנושא. היא מתחה ביקורת על חוות-הדעת של היועמ"שית: "אני לא רואה שנבחנו חלופות, ואין התייחסות לתכליות של החוק לפיו ראש הממשלה הוא האדם המתאים למנות את ראש השב"כ, כי הוא מכיר את אופי השירות ואת הצרכים. לכל השיקולים האלה אין ביטוי בחוות-הדעת - לא לתכלית החוק ולא לבחינת חלופות".

השופט אלכס שטיין נגד נציגת היועמ"שית: "הקושי שלי עם העמדה שלכם משום שאני קורא את החוק. כשהחוק הוא ברור ויש הלכה פסוקה שאומרת שבמצב הזה אין מנוס.
בניגוד אינטרסים הוא יפעיל את הסמכות שלו. עכשיו השאלה מה הצעדים שצריך לנקוט כדי למזער את הנזק. אומר ראש הממשלה אני ביטלתי את הניגוד עניינים הזה זיני לא יעסוק בחקירה. אז מה הבעיה?"
השופט אלכס שטיין ציין כי נתניהו יכול היה לעיין בחוק ולראות כי הסמכות שלו למנות את ראש השב"כ היא "הדרך שאין בלתה" למינוי, בניגוד לעמדת היועמ"שית.

הנשיא יצחק עמית הגיב לדברים וציין כי עמדתו אחרת, שכן היועמ"שית היא הפרשנית המוסמכת של החוק. עו"ד אורן השיבה כי חוק יסוד: הממשלה מאפשר את העברת סמכותו של ראש הממשלה לשר אחר.

שטיין ציין כי חוק היסוד עוסק ב"שר" ולא בראש ממשלה, אך עמית הבהיר כי הפסיקה פירשה את החוק ככזה החל גם על ראש הממשלה.....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה