דרוש מידע מינוף באינטראקטיב.

• הוסף לסימניות
שלום,
נניח ואני רוצה לקחת הלוואה באינטראקטיב, והחלטתי שהריבית מתאימה לי.
האם אני יכול להחליט כן לשלם את הריבית? או לא? או על עיתוי התשלום?

• הוסף לסימניות
שלום,
נניח ואני רוצה לקחת הלוואה באינטראקטיב, והחלטתי שהריבית מתאימה לי.
האם אני יכול להחליט כן לשלם את הריבית? או לא? או על עיתוי התשלום?
זה מחושב אוטומטית.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יש הבדל לגבי שאלתי?
שאלת האם יש הוראת קבע והוא ענה לך שבבנק הפועלים אפשר.
ואני הוספתי שמדובר על אינטראקטיב ברוקס ולא על אינטראקטיב ישראל. (ששם אין לי מושג)

אגב בכל בנק אפשר לעשות הוראת קבע

• הוסף לסימניות
שאלת האם יש הוראת קבע והוא ענה לך שבנק הפועלים יש ואני הוספתי שמדובר על אינטראקטיב ברוקס אם זה אינטראקטיב ישראל הוא לא ענה ואגב בכל בנק אפשר לעשות הוראת קבע
בבנק הפועלים אפשר לעשות העברה בהו"ק לכל מי שמתחשק לך.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכון אלו העובדות ולכן ציינתי שלדעתי זה לא הגיוני שאם יש לי יתרת זכות בשקלים ויתרת חובה בדולרים, אני צריך לשלם ריבית על החוב בדולרים.
אז יש לי המלצה בשבילך, תעזוב את מה הגיוני ומה לא כי זה לא רלוונטי בכל העולם של ההשקעות. מה שעובד זו המציאות בלבד. ההגיון יכול לשמש כתמרור אזהרה וכמכוון דרך, אך לאחר שהתבררה עובדה, אין שום טעם להגות בה במידה ואין לי דרך לשנות אותה.

(מלבד זאת, זה הגיוני, הם צריכים להעביר לך דולרים משלהם, דולרים אותם היו יכולים להניח במקום אחר, מה עוזרים להם השקלים לצורך זה?).

• הוסף לסימניות
אז יש לי המלצה בשבילך, תעזוב את מה הגיוני ומה לא כי זה לא רלוונטי בכל העולם של ההשקעות. מה שעובד זו המציאות בלבד. ההגיון יכול לשמש כתמרור אזהרה וכמכוון דרך, אך לאחר שהתבררה עובדה, אין שום טעם להגות בה במידה ואין לי דרך לשנות אותה.
מסכים לגמרי.

• הוסף לסימניות
(מלבד זאת, זה הגיוני, הם צריכים להעביר לך דולרים משלהם, דולרים אותם היו יכולים להניח במקום אחר, מה עוזרים להם השקלים לצורך זה?).
זה כבר לא הגיוני. הם יכולים לגבות ריבית על המינוס בדולרים ובמקביל לזכות אותי על הפלוס בשקלים.

"אז יש לי המלצה בשבילך, תעזוב את מה הגיוני ומה לא כי זה לא רלוונטי בכל העולם של ההשקעות. מה שעובד זו המציאות בלבד. ההגיון יכול לשמש כתמרור אזהרה וכמכוון דרך, אך לאחר שהתבררה עובדה, אין שום טעם להגות בה במידה ואין לי דרך לשנות אותה." סוף ציטוט

• הוסף לסימניות
במקביל לזכות אותי על הפלוס בשקלים.
אני לא יודע מה השיקולים שלהם, באופן כללי הם משלמים ריבית על הרבה מטבעות (מסכום מסוים), לא יודע למה בשקל הם לא משלמים ריבית בכלל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אשכולות דומים

כל דרדק יודע - כ"ש המקצוענים שמסתובבים כאן - שמינוף לצורף השקעה הוא כלי מסוכן בהרבה מקרים, בוודאי כשמדובר על השקעה מנייתית.
מאידך, ברור כשמש שמינוף יכול להיות נכון כשהוא מבוצע באופן מבוקר.
עד כאן אלו דברים פשוטים, ולא על כך באנו.

השאלה היא כזו: אדם שמתכנן להשקיע סכום קבוע מידי חודש, בידיעה שבעז"ה הוא אכן צפוי להיות מסוגל (ע"פ דרכי הטבע) לעשות זאת.
האם נכון לקחת הלוואה ללא ריביות על סכום כזה למשך כמה שנים קדימה, ולהשקיע את כל הסכום באופן מיידי? (מדובר כמובן על השקעה פסיבית), או שהסיכון גבוה יותר מממוצע הרווחים לשנים אלו?

כמו כן, ישנם גופים הנותנים הלוואות (קטנות יחסית) ללא ריביות, בשיטת פירעון שבה כבר מעת ההלואה, הלווה מאשר תשלום חודשי (בכרטיס אשראי כמדומני) בלתי ניתן לביטול, למשך כמה שנים. במקרה כזה, האם יותר בטוח לבצע מינוף?

לתשומת לבכם: השאלה אמורה להתמודד בשני דיונים נפרדים.
א. מינוף לצורך השקעה צפויה מראש, כולל כל הסיכונים הכרוכים בכך.
ב. השקעה מרוכזת על פני חלוקה לפרוסות. עיקרון המיצוע. חסרונות ויתרונות.

נשמח להתייחסותכם!
שלום וברכה

ניסיתי לקרוא אשכולות אחרים ופשוט התבלבלתי

נתונים (בתקווה שהכל נכון ואדרבה תתקנו אותי):
יש דירות של 3 חדרים חדשות באיזור המיליון שח בהר יונה או עמנואל או איזור אחר (המיקום זה לא הנושא - במטותא אל תיכנסו לזה)
מדובר בדירה שנייה
ויש לי 390.000 ש''ח הון עצמי אמיתי (לא הלוואות) שיתחלק כך:
300.000 הון עצמי לדירה עצמה (עוד 700.000 משכנתא) + 80.000 מס רכישה + כמה אלפי שקלים לעו''ד (זה דירה חדשה מקבלן - אז יש עו''ד מטעם החברה בכמה אלפי שקלים)
השכירות של הדירה לא תכסה לגמרי את המשכנתא - אני יצטרך להוציא כ1200 ש''ח (לא בדקתי סכום מדוייק לעומק) מהכיס. אבל אני מאמין שתוך כמה שנים השכירות תעלה ואז תכסה לגמרי את המשכנתא (כמו שראינו ברור במקומות אחרים שאלה שקנו דירות שניות אז בהתחלה השכירות לא כיסה את המשכנתא אבל בתוך כמה שנים ספורות זה כיסה ואפילו יש להם עודף וזה רק גודל)
אני גם בונה על עליית ערך - זה לא דירה שאני מתכנן למכור תוך כמה שנים ספורות אלא להשאיר מינימום לטווח יותר ארוך

השאלה:
האם עדיף להשקיע את הכסף בדירה כמפורט לעיל
או להשקיע בשוק ההון את ה380.000 ש''ח + מינוף קטן עם החזר של 1200 ש''ח לכ5 שנים ראשונות (ולמה רק 5 שנים? כי אני משווה לדירה שאחרי כמה שנים השכירות מכסה את המשכנתא ולא צריך להוציא כסף מהכיס)

ואם ניכנס עוד יותר האם יש הבדל בתשובות בין אם טווח ההשקעה קצר או ארוך?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה