אמת מארץ תצמח
משתמש סופר מקצוען
- הוסף לסימניות
לצורך?5. להעביר את הדולרים לחשבון הראשי
ניתן לקנות גם בתת חשבון.
לצורך?5. להעביר את הדולרים לחשבון הראשי
למה לא לקנות מניות או קרנות בפרנק שוויצרי ???(ויש דברים מצויינים בדמי ניהול נמוכים)בלי להעביר ולמכור ולהתחייב בדיווח מס...למעשה, הדרך הכי קלה למנף בפרנק:
1. לקנות מניה כל שהיא בפרנק
2. להעביר לתת חשבון (תהליך הפתיחה היא פשוט ידידותי וקל)
3. למכור את המניה
4. להמיר את היתרה של הפרנק בתת חשבון לדולר
5. להעביר את הדולרים לחשבון הראשי
בהצלחה!
למי שרוצה קרן אירית בגלל מס, או אמריקאית בגלל שהוא אזרח אמריקאי.למה לא לקנות מניות או קרנות בפרנק שוויצרי ???(ויש דברים מצויינים בדמי ניהול נמוכים)בלי להעביר ולמכור ולהתחייב בדיווח מס...
והוא לא מעוניין להשקיע במניות ספציפיות...למי שרוצה קרן אירית בגלל מס, או אמריקאית בגלל שהוא אזרח אמריקאי.
קניה ומכירה אחרי החזקה של כמה ימים?והוא לא מעוניין להשקיע במניות ספציפיות...
1. לא לכל מוצר יש קרן שנסחרת בפרנקלמה לא לקנות מניות או קרנות בפרנק שוויצרי ???(ויש דברים מצויינים בדמי ניהול נמוכים)בלי להעביר ולמכור ולהתחייב בדיווח מס...
(ויש דברים מצויינים בדמי ניהול נמוכים)
זה אורך כמה דקות....קניה ומכירה אחרי החזקה של כמה ימים?
בלת"קלידיעת כל משקיעי ib שמשתמשים במינוף (הישראלים)
טיפ חשוב!!!!
כדאי מאוד למנף בפרנק שוויצרי עם ריבית נמוכה מאד של 1.5% בלבד.
בקרנות שלא נסחרות בפרנק עדיף למנף באירו בריבית של 3.42% בלבד במקום בדולר ריבית של 5.83%!!!!.
בהצלחה לכולנו.
לא המלצה לא יעוץ.
ניסיתי להסביר את ההתאמה בין המטבעותלא הבנתי
קראתי היטב את התגובה, והיא מאוד מושקעת ומחושבנת, וייש"כ על זה.בלת"ק
מציע לפנות כמה דקות ולחשוב על מה שאכתוב.
השתדלתי להפשיט ככל האפשר.
נניח המצב כיום שדולר אחד, שווה פרנק אחד.
ופרנק אחד, שווה 4 ש"ח.
לצורך ההמחשה גם נדבר על משקיע ישראלי שלווה 100 פרנק לצורך השקעה בS&P 500
כלפי המשקיע מדובר בהלוואה של 400 ש"ח בריבית 1.5%
נשמע מדהים.
זאת למעשה ההצעה של @יוחפצי
איפה הסיכון?
מכיון שהמניות עצמם מונפקות בדולר
ולכן כל קרן סל ממירה את המטבע הזר לדולר והאחזקות בפועל נקובות בדולר.
ולכן אם הדולר יחלש מול הפרנק שוויצרי
התשואה תפחת בהתאם.
ואם בנוסף הפרנק שוויצרי יחלש מול השקל
יווצר הפסד נוסף.
נמחיש
נניח מדד S&P 500 עלה במשך 20 שנה ב700%
מי שהניח 100$ יצא עם 800$!
מצד שני הדולר ירד ב20 שנה ב50%
משווי של 1 פרנק שוויצרי ל0.5 פרנק שוויצרי
אם כן המשקיע נותר ביד רק 400 פרנק שוויצרי!
100 הולך לפירעון החוב
300 נותרו למשקיע.
כלומר רק 300% רווח.
אך מכיון שמדובר במשקיע ישראלי
כעת את ה300 פרנק הוא צריך להמיר לשקל,
אם הפרנק שוויצרי נחלש מול השקל ב50%
משווי של 4 ש"ח לפרנק ל2 ש"ח לפראנק
נותרו בידי המשקיע 600 ש"ח בלבד.
כאמור הוא השקיע 100 פראנק שהיו שווים 400 ש"ח
והתשואה שהוא קיבל לאחר שהוא פרע את החוב היא 600 ש"ח
סך הכל 150% תשואה
עלוב למדי.
כעת תתכוננו למהפך בחשיבה.
מה הסיכוי שהדולר נחלש מול פרנק שהוא מטבע חלש שנחלש מול השקל.
ולעומת זאת הדולר יתחזק מול השקל?
זה חסר סיכוי!
כלומר אם הדולר נחלש
מול הפרנק שנחלש מול השקל
כנראה הדולר נחלש גם ישירות מול השקל
כך שגם מי שישקיע בקרן דולרית לא ירווה הרבה נחת
מקווה שהובנתי.
בניתי מחשבון
אפשר לעשות עותק ולשחק בו
המחשבון מראה שאכן במציאות יש התאמה בין המטבעות
וזה לא שכל מטבע פונה לדרך אחרת.
![]()
מחשבון צמדי מטבעות
docs.google.com
המאמר נועד להמחיש את ההתאמה הקיימת בין המטבעות
ואין בכוונתי להכריע בשאר הסיכונים שיתכנו בהלוואה כזו.
הבנתיניסיתי להסביר את ההתאמה בין המטבעות
זה לא מאמר חובה, אבל זאת תובנה שכדאי לדעת.
כשמבינים כמה ההתאמה בין המטבעות חזקה
מקבלים פרספקטיבה נכונה על ערך המטבע ועל המשמעות הזניחה של המטבע בהשקעה לטווח ארוך.
לדעתי לא מדוייקקראתי היטב את התגובה, והיא מאוד מושקעת ומחושבנת, וייש"כ על זה.
אך נראה לי שזה הסתבכות מיותרת.
נתחיל, שאין הבדל באיזה מטבע אני קונה את המדד האמריקאי.
תרחישים:
אם הייתי משתכר בדולרים והייתי ממנף על דולרים וקונה מדד דולרי, לא הימרתי על מט"ח.
אם אני משתכר בשקלים וממנף בשקלים על מדד אמריקאי, גם אפשר לומר שלא הימרתי על מט"ח, פשוט קניתי נכסים הנמדדים בדולר, כמו שמוסבר היטב באשכול 'גידור מט"ח בהשקעה במדדים'
אם אני משתכר בשקלים וממנף בדולרים, אני לוקח סיכון, שאם הדולר יעלה מול השקל, אני אצטרך לפרוע יותר כסף משלויתי, בשונה מאם הייתי ממנף בשקלים, שאז הייתי משלם רק את הקרן והריבית.
אם אני ממנף בפרנקים, אני לוקח את אותו הימור, רק לא של הדולר מול השקל, אלא של הפרנק מול השקל.
אם אני מתלבט בין פרנק לדולר, אני בעצם מתלבט על איזה מטבע כדאי להמר שהיא תיפול, וללוות אותה.
מכיון שהמינוף השקלי יקר, הוא יוצא מהמשוואה. נותר לנו רק להתנבא, מי יפול יותר הפרנק או הדולר.
מכיון שאין אנו נביאים, ניקח את האופציה הזולה יותר.
הוא לא נגזר בערך הדולר, הוא נמדד בדולרים, כמו בקבוק קוקה קולה בסופרמרקט בבורו פארק.לדעתי לא מדוייק
מכיוון ששווי האחזקה שלך הוא נגזר מערך הדולר
בקניה של קרן דולרית בשקלים אני לא מהמר על כלום, אני פשוט קונה נכס שנמדד בדולרים, ויכול להימדד גם בשקלים.כלומר יכול להיווצר מצב שהאחזקה שלך לא תגדל כי הדולר נחלש מול הפרנק ובנוסף כמו שצייר הרב r הון הפרנק יחלש מול השקל ככה שתחזיר הביתה פחות כסף
בשונה מקניה של קרן דולרית בשקלים שהחשיפה היחידה שלך היא נטו למטבח דולר שקל (שאתה בין כה וכה חשוף כי הנכס הוא דולרים)
בין בדולר, ובין בפרנק.ולסיכום הוספת מטבע לתוך השרשרת
הוא לא נגזר בערך הדולר, הוא נמדד בדולרים, כמו בקבוק קוקה קולה בסופרמרקט בבורו פארק.
בקניה של קרן דולרית בשקלים אני לא מהמר על כלום, אני פשוט קונה נכס שנמדד בדולרים, ויכול להימדד גם בשקלים.
בעת מינוף מטבע, אני לוקח סיכון שהמטבע שאני אחזיר, יעלה בערכו, ואם זה לא המטבע בו אני משתכר, אז אני בבעיה.
ולכן ההימור היחיד פה זה ההלוואה במטבע שהוא לא שקל, וזה לא משנה אם הוא דולר או פרנק.
בין בדולר, ובין בפרנק.
התובנות שלך נכונות. @השקעות R הון כתב את ההוכחה המתמטית לתובנה שלך.קראתי היטב את התגובה, והיא מאוד מושקעת ומחושבנת, וייש"כ על זה.
אך נראה לי שזה הסתבכות מיותרת.
נתחיל, שאין הבדל באיזה מטבע אני קונה את המדד האמריקאי.
תרחישים:
אם הייתי משתכר בדולרים והייתי ממנף על דולרים וקונה מדד דולרי, לא הימרתי על מט"ח.
אם אני משתכר בשקלים וממנף בשקלים על מדד אמריקאי, גם אפשר לומר שלא הימרתי על מט"ח, פשוט קניתי נכסים הנמדדים בדולר, כמו שמוסבר היטב באשכול 'גידור מט"ח בהשקעה במדדים'
אם אני משתכר בשקלים וממנף בדולרים, אני לוקח סיכון, שאם הדולר יעלה מול השקל, אני אצטרך לפרוע יותר כסף משלויתי, בשונה מאם הייתי ממנף בשקלים, שאז הייתי משלם רק את הקרן והריבית.
אם אני ממנף בפרנקים, אני לוקח את אותו הימור, רק לא של הדולר מול השקל, אלא של הפרנק מול השקל.
אם אני מתלבט בין פרנק לדולר, אני בעצם מתלבט על איזה מטבע כדאי להמר שהיא תיפול, וללוות אותה.
מכיון שהמינוף השקלי יקר, הוא יוצא מהמשוואה. נותר לנו רק להתנבא, מי יפול יותר הפרנק או הדולר.
מכיון שאין אנו נביאים, ניקח את האופציה הזולה יותר.
תודה שהבנת מה כתבתי.התובנות שלך נכונות. @השקעות R הון כתב את ההוכחה המתמטית לתובנה שלך.
זה מה שעשיתי אתמול. על סכום גבוה. וכל המינוף בדולר עבר למינוף בפרנק!2. לעשות שורט על מניה ולהמיר פרנק לדולר ואז לסגור את השורט במילים אחרות ללוות פרנק
התובנות שלנו מתאימות לכל אדם.כמובן רק למי שאינו אזרח אמריקאי.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים