התייעצות מיני בר כשר לשבת

• הוסף לסימניות
שלום רב,

ידוע לי שדיברו על זה לא מעט,
אך לא מצאתי תשובה.
אולי תוכלו לעזור לי ולכוון אותי
רק בכנות ומנסיון אישי
איזה בר מים כשר לשימוש בשבת (חם וקר)
המומלץ ביותר עם התמורה הטובה ביותר למחיר (וכמה שיותר זול)?

כל תגובה תעזור לי,
ומן השמים תבורכו.

• הוסף לסימניות
שלום רב,

ידוע לי שדיברו על זה לא מעט,
אך לא מצאתי תשובה.
אולי תוכלו לעזור לי ולכוון אותי
רק בכנות ומנסיון אישי
איזה בר מים כשר לשימוש בשבת (חם וקר)
המומלץ ביותר עם התמורה הטובה ביותר למחיר (וכמה שיותר זול)?

כל תגובה תעזור לי,
ומן השמים תבורכו.
ספיריט של חברת הדס
מנסיון אישי מרוצים מאד ב׳׳ה

• הוסף לסימניות
תודה על התגובה.

קראתי הרבה נגד הספיריט.
אני טועה?
יתכן
התלבטנו הרבה לפני הקניה בגלל החוות דעת השנויות במחלוקת
היה לנו לפני כן נועם שבת 6 שנים
בנתיים אנחנו עם הספיריט למעלה משנה ומרוצים הרבה יותר מהנועם שבת

• הוסף לסימניות
ראיתי שעכשיו תמי 4 הוציאו תמי לשבת!! בכשרות בד"ץ רובין
ומניסיון, הם החברה הכי טובה, איכותית ומחזיקה מעמד
הקטע שהוא לא זול...
אבל שווה לשקול
כי הם מחזיקים ממש שנים

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כדאי מאד לברר היטב מה מבחינה הלכתית כי יש כמה בעיות שעלולת להתגלות.
בגלל שהיתה לנו עוגמת נפש ואחרי שרכשנו סוג מסוים התברר שאי אפשר להשתמש בשבת במים קרים,
שלחנו שאלה לתלמיד חכם שמבין ובדק שוב את הנושא וזו תשובתו(השאלה נגעה גם לספרדים וגם לאשכנזים)

יש כמה חברות, אפיקים ספיריט ומי עדן. ההבדל הוא מאוד פשוט.

מבחינת הנושא של הבישול בשבת כולם כשרים באותה מידה, אם יש הכשר של בד"ץ העדה החרדית או הרב רובין זה בסדר, הבעיה היא בנושא הסינון! יש שחששו וכך ראוי לחשוש, שכיון שהסננים מלוכלכים [ויש כאלו שלכתחילה עובדים בשיטת הפחם כך שהמים שנכנסים מתלכלכים], השימוש בהם בשבת יש בו איסור בורר, ולכן, החברות כבר יודעות ובחלק מהם זה גם תנאי של מערכת הכשרות, שיש להתקין ברז עוקף של הסנן לשבת, אחרת אין להשתמש במים הקרים או הפושרים אלא רק בחמים [אתה צריך לבקש את העוקף בהזמנה].

במיני בר בחדש של מי עדן תמי 4 אין אפשרות כזו, כיון שהסנן הוא פנימי ולא חיצוני, וכאן היה איזה שהוא דיון ויכוח האם יש בכך צורך או לא. מבית דינו של הרב רובין אמרו שהוא פועל בשיטה שונה שאם אתה מחליף סננים בזמן הקבוע לפי החברה אין בהם חשש בורר, אולם הרב אופיר מלכה עשה איזו שהיא בדיקה בסנן שהוא 2,000 כוסות וראה שהסנן ממש מלוכלך מאוד, לדבריו המיני בר הזה אסור בשימוש, ביררתי עכשיו בעקבות שאלתך שוב בבית ההוראה שלו וזו מסקנתו.

• הוסף לסימניות
אולי יש בר חדש ממש מהחודש האחרון , אין לי מושג מה מבחינה הלכתית.

• הוסף לסימניות
נועם מצוין
היה לי אחד 8 שנים ועכשיו מכשיר שני בשנתו השניה

• הוסף לסימניות
תודה רבה!
ואיך ספיריט מבחינת הכשרות? ונועם?
נכנסתי עכשיו לאתר של רפאלי לבדוק ואולי לרכוש,
יש שם קישור לתעודת כשרות של הרב רובין, מותנה בהתקנת מעקף סננים לשבת,
העניין הוא שתוקף התעודה פג לפני שלוש שנים.
אשמח למידע נוסף עם תעודה בתוקף.

• הוסף לסימניות
מצאתי תעודה חדשה יותר, עד תוקף כסליו תשפ"ו, בע"ה אצור קשר בבוקר לבדוק את הכשרות, מצרפת, חשוב לשים לב לפרטים.

קבצים מצורפים

• רובין-נועם-2-עד-תשפו.pdf
    KB 388.4 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
כדאי מאד לברר היטב מה מבחינה הלכתית כי יש כמה בעיות שעלולת להתגלות.
בגלל שהיתה לנו עוגמת נפש ואחרי שרכשנו סוג מסוים התברר שאי אפשר להשתמש בשבת במים קרים,
שלחנו שאלה לתלמיד חכם שמבין ובדק שוב את הנושא וזו תשובתו(השאלה נגעה גם לספרדים וגם לאשכנזים)

יש כמה חברות, אפיקים ספיריט ומי עדן. ההבדל הוא מאוד פשוט.

מבחינת הנושא של הבישול בשבת כולם כשרים באותה מידה, אם יש הכשר של בד"ץ העדה החרדית או הרב רובין זה בסדר, הבעיה היא בנושא הסינון! יש שחששו וכך ראוי לחשוש, שכיון שהסננים מלוכלכים [ויש כאלו שלכתחילה עובדים בשיטת הפחם כך שהמים שנכנסים מתלכלכים], השימוש בהם בשבת יש בו איסור בורר, ולכן, החברות כבר יודעות ובחלק מהם זה גם תנאי של מערכת הכשרות, שיש להתקין ברז עוקף של הסנן לשבת, אחרת אין להשתמש במים הקרים או הפושרים אלא רק בחמים [אתה צריך לבקש את העוקף בהזמנה].

במיני בר בחדש של מי עדן תמי 4 אין אפשרות כזו, כיון שהסנן הוא פנימי ולא חיצוני, וכאן היה איזה שהוא דיון ויכוח האם יש בכך צורך או לא. מבית דינו של הרב רובין אמרו שהוא פועל בשיטה שונה שאם אתה מחליף סננים בזמן הקבוע לפי החברה אין בהם חשש בורר, אולם הרב אופיר מלכה עשה איזו שהיא בדיקה בסנן שהוא 2,000 כוסות וראה שהסנן ממש מלוכלך מאוד, לדבריו המיני בר הזה אסור בשימוש, ביררתי עכשיו בעקבות שאלתך שוב בבית ההוראה שלו וזו מסקנתו.
יש בעיה במערכת סינון חיצונית(לא קשור לבר מים עצמו) כביכול לא משנה איזה בר מים קונים אלא אם יש סננים חיצוניים אז הבעיה קיימת,
לגבי מכשירים שהסננים מגיעים פנימיים כל מכשיר והכשרות שלו.
אני יש לי בר מים ספרייט שבת של הדס ,
הסננים הם חיצוניים בלבד, מרוצה מאוד כבר למעלה מ4 שנים ללא תקלות , לגבי הסננים החיצוניים בהתקנה שאל אותי המתקין אם אני רוצה מעקף שבת ואמרתי לו שכן והתקין לי מעקף שבת (כביכול ברז נוסף שעוקף את הסננים, ).

הצעת ייעול וחיסכון- אני שילמתי הרבה כסף להחלפת סננים וביטוח למכשיר ל3 שנים, כשהבנתי ששילמתי כמעט (ואולי יותר) ממחיר המכשיר עצמו , עשיתי בירור וראיתי שערכת סננים לא עולה יותר מ80 שח קניתי 2 ערכות (יש בחנויות טמבור וכד') והחלפתי לבד ממש פשוט וחיסכון מעולה, לגבי האחריות ראיתי שעברו 3 שנים ולא הייתה תקלה רצו לגבות מימני עוד כמה אלפי שקלים ,העדפתי לא לשלם ולחסוך.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יש בעיה במערכת סינון חיצונית(לא קשור לבר מים עצמו) כביכול לא משנה איזה בר מים קונים אלא אם יש סננים חיצוניים אז הבעיה קיימת,
לגבי מכשירים שהסננים מגיעים פנימיים כל מכשיר והכשרות שלו.
אני יש לי בר מים ספרייט שבת של הדס ,
הסננים הם חיצוניים בלבד, מרוצה מאוד כבר למעלה מ4 שנים ללא תקלות , לגבי הסננים החיצוניים בהתקנה שאל אותי המתקין אם אני רוצה מעקף שבת ואמרתי לו שכן והתקין לי מעקף שבת (כביכול ברז נוסף שעוקף את הסננים, ).

הצעת ייעול וחיסכון- אני שילמתי הרבה כסף להחלפת סננים וביטוח למכשיר ל3 שנים, כשהבנתי ששילמתי כמעט (ואולי יותר) ממחיר המכשיר עצמו , עשיתי בירור וראיתי שערכת סננים לא עולה יותר מ80 שח קניתי 2 ערכות (יש בחנויות טמבור וכד') והחלפתי לבד ממש פשוט וחיסכון מעולה, לגבי האחריות ראיתי שעברו 3 שנים ולא הייתה תקלה רצו לגבות מימני עוד כמה אלפי שקלים ,העדפתי לא לשלם ולחסוך.
האם מבקשים תשלום נוסף על המסנן העוקף?

• הוסף לסימניות
האם מבקשים תשלום נוסף על המסנן העוקף?
לא. זה סה"כ תוספת קטנה של חתיכת צינור עם ברז קטן .
להשים לב שבמעקף צריך כל ערב שבת לסגור את הברז של יום חול ולפתוח את של שבת וכן להפך במוצ"ש

קבצים מצורפים

• 20260322_063119.jpg
    20260322_063119.jpg
    2.1 MB · צפיות: 21

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה