מיץ עגבניות בגיל חודש וחצי - מותר?

• הוסף לסימניות
אני יודעת שמותר לתת לתינוק אפילו בגיל זה בשביל לשחרר עצירות אבל גיסתי מפחדת שאולי זה לא נכון...

אשמח למידע נוסף.

אגב, מדובר בתינוקת בת חודש וחצי, יונקת שכבר 16 יום לא הייתה לה יציאה.
מכירים כזאת תופעה?

(הם היו אצל רופא ילדים וזה בטיפול.)

• הוסף לסימניות
אני נתתי מיץ ענבים ומאוד עזר.

• הוסף לסימניות
לפי הידוע לי מותר.
תינוקות שאינם צורכים תמ"ל - נקרא שזה בסדר, אולם 16 יום נשמע כבר מוגזם.

לא כדאי לפנות לרופא?

• הוסף לסימניות
פעם נתנו מיץ עגבניות לכו---לם בגיל שישה שבועות. (לפני שלושים שנה)
אז נזק זה בטח לא יכול לעשות.

• הוסף לסימניות
אני קבלתי הוראה מרופא ילדים (מומחה גדול) לתת לבת שלי מיץ עגבניות בגיל חודש, כדי לשחרר עצירות וזה אכן עזר מאד.

אגב, שבועיים זה ה-מ-ו-ן! ההוראה היא שעד שבוע זה נורמלי, עד עשרה ימים אפשר לחכות, אח"כ צריך לעזור - עם מדחום טבול בוזלין - לגרות את המקום ובשעת הצורך - לתת נר גליצרין (יש מיוחד לתינוקות)

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1379236:
פעם נתנו מיץ עגבניות לכו---לם בגיל שישה שבועות. (לפני שלושים שנה)
אז נזק זה בטח לא יכול לעשות.

זה לא אומר כלום.
פעם גם נתנו דבש, ביצה חיה, חלב פרה - מגיל אפס.
היום יודעים יותר וגם דברים השתנו.
ובהחלט מקרי תמותה בתינוקות פחתו בעשרות אחוזים.

(אני לא מדברת על מיץ עגבניות, שזה באמת אפשר לתת - ראי בהודעתי הקודמת)

חני

• הוסף לסימניות
נר גליצרין לשימוש חד פעמי לא קבוע, מאד עוזר. אומרים שמזיק בשימוש חוזר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1379254:
אני קבלתי הוראה מרופא ילדים (מומחה גדול) לתת לבת שלי מיץ עגבניות בגיל חודש, כדי לשחרר עצירות וזה אכן עזר מאד.

אגב, שבועיים זה ה-מ-ו-ן! ההוראה היא שעד שבוע זה נורמלי, עד עשרה ימים אפשר לחכות, אח"כ צריך לעזור - עם מדחום טבול בוזלין - לגרות את המקום ובשעת הצורך - לתת נר גליצרין (יש מיוחד לתינוקות)

חני
הרופא שלנו אומר שבמקרה של תינוק יונק, עד שבועיים לא להתערב כלל.
וזה בכלל לא המון לתינוק שיונק...
בכ"א, לנסות לזרז עם מדחום לא ממליצים כלל. כי זה מזמין בעיות אח"כ שהילד לא ידע לעשות טבעי.
מה שכן- אני הבאתי מיץ עגבניות, בלי קליפה ובלי גרעינים (-שעושים גזים) וב"ה שחרר.
בגיל יותר גדול, הוספתי לחלב שאוב כפית או שניים שמן זית, התוצאה היתה מיידית...

• הוסף לסימניות
יכול לעזור לתת לשתות טיפה מים,
ולקרב את הרגליים בעדינות אל הבטן.

• הוסף לסימניות
נראה לי כדאי גם לבדוק מה האמא אוכלת שעלול להביא את תינוק למצב כזה.
(אני מניחה מסברא, לא מידיעה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1379566:
נראה לי כדאי גם לבדוק מה האמא אוכלת שעלול להביא את תינוק למצב כזה.
(אני מניחה מסברא, לא מידיעה)

התינוקת לא סבלה עד עכשיו מהעצירות הנ"ל. רק ביומיים האחרונים.
היא לא סובלת מגזים. כך שאני לא יודעת כמה זה קשור לאמא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימול;1379647:
התינוקת לא סבלה עד עכשיו מהעצירות הנ"ל. רק ביומיים האחרונים.
היא לא סובלת מגזים. כך שאני לא יודעת כמה זה קשור לאמא.

היא לא סבלה מהעצירות? מה ז"א? היתה עצירות 16 יום ורק ביומיים האחרונים התינוקת התחילה לסבול ממנה?
מה הסיבה לעצירות המפחידה הזאת?
למה רק אם היה גזים זה קשור למה שהאמא אוכלת? לא חושבת שקשור.

נחמד להתכתב כאן... לא?

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה לגבי תינוק קטן,
אבל לבת שלי בת 2.5 לא היה שבועיים יציאות, נתתי לה פעמיים גליצרין ולא שיחרר כלום, הסבל שלה היה נוראי,
בסוף עשיתי לה רפלקסולגיה (טיפול אחד) והיא שתתה מיץ שזיפים ותוך כמה שעות הענינים השתחררו..

• הוסף לסימניות
אצל כל הילדים שלי בגיל כזה יש יציאות אחת לשבוע או יותר (לא 16 יום!)
הרופא הסביר זאת, שהחלב אם כ"כ משובח שמתעכל בשלמות ואין בו כלל פסולת
ובאמת התינוק רגוע עד ליום יומיים לפני היציאה שאז עזרתי לו בכיפוף הברכיים ובמס'אז עדין סביב הטבור

ואגב, יש אבקה שנקראת 'פגלקס' היא אינה מזיקה ואין לה תופעות לוואי, אפשר להשתמש בה תקופה ארוכה היא ממש עושה פלאות במקרים קשים של עצירות, רק צריך לברר מאיזה גיל זה טוב

• הוסף לסימניות
למה לא ללכת לרופא?
יתכן שלא כדאי לתת מיץ עגבניות בגלל הריכוזיות... וכו'.
חכי לבוקר ותשאלי אותו.

• הוסף לסימניות
כתבתי מההתחלה שהם הלכו לרופא והוא אמר להם שאפשר לחכות עוד קצת כי הבטן רכה ולא נפוחה או קשה.
הוא נתן להם אבילאק או תכשיר אחר מאותה המשפחה ואמר להם שאם עד יום ראשון עדיין היא לא עשתה כלום, לקחת אותה למיון.

ב"ה בשבת בבוקר קרה הנס... בלי כאבים וצרחות ובלי כלום.

נראה באמת כמו שכתבו כאן וכמו שגם אמרו לי שכנות וכ"ו שחלב אם כ"כ טוב שאין כמעט פסולת.

הם כמובן לא יכולים לדעת מה עזר לה כי הם נתנו לה גם מיץ עגבניות וגם מיץ ענבים וגם מנה אחת של התכשיר הנ"ל...

עכשיו נשאר להם לעקוב הלאה. בעזרת ה' מקווים שהכל יהיה בסדר.

ו - WOLD את צודקת, הגיוני שגם בלי קשר לגזים זה קשור מה האמא אוכלת.

• הוסף לסימניות
אנחנו עברנו הרבה עם תינוק מגיל שבועיים שלא היו לו יציאות, גם שבועיים-שלושה. וניסינו את כל העצות הנ"ל ושום דבר לא עזר!(מיץ עגבניות מגיל חודש-בהמלצת רופא) וכל פעם כך עד שהיתה יציאה, עברנו פשוט סיוט! בגיל שנה וחצי בערך, אחרי שבקרנו אצל מגוון רופאים כדי למצוא מזור.(ב"ה הכל היה בסדר מבחינה רפואית) רופא המליץ לנו על "נורמלקס"-אבקה שניתן למהול אותה באוכל או בנוזל-וזה ב"ה סייע פלאים! (אבל נראה לי שמותר רק מגיל חצי שנה)
אצל התינוקת שנולדה אח"כ נוכחנו לראות שזו הולכת בעקבות אחיה, לצערינו ג"כ מגיל שבועיים. החלטנו ללכת על כיוון שונה,(שבתחילה בכלל לא האמנתי בו. רק שלאור נסיוננו המר לא היה לי מה להפסיד) ובקרנו איתה בגיל שלוש שבועות אצל הומופאת בשם ד"ר אורצל, וב"ה פלאי פלאים!!! אחרי טיפול אצלו שכחנו בכלל מהסיוט הזה.(ואין לנו אליו שום קרבה... מקסימום גיאוגרפית, אנחנו גרים אותה עיר;))
חני.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה