ספק ותשתית מיקום (כתובת IP)‏ משתנה כל הזמן

• הוסף לסימניות
מידי פעם כשאני פותחת את המחשב (באותו חדר ואותו מקום) הוא משנה את כתובת ה IP
למה זה ??
1723404356985.png

• הוסף לסימניות
IP זה דבר משתנה.
אפשר בתוספת תשלום לבקש IP קבוע (אני משלמת 15 ש"ח לחודש)

• הוסף לסימניות
כתובת ה-IP של המחשב יכולה להשתנות מעת לעת מכמה סיבות, במיוחד כאשר מדובר ברשת ביתית או משרדית. הנה כמה מהסיבות הנפוצות:

1. DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol): ברוב הרשתות הביתיות והמשרדיות, כתובת ה-IP מוקצת באופן דינמי על ידי הראוטר באמצעות DHCP. הראוטר מקצה כתובת IP זמנית לכל מכשיר שמתחבר לרשת, וכתובת זו עשויה להשתנות כאשר המחשב מתנתק מהרשת ולאחר מכן מתחבר שוב, או לאחר שפג תוקף ההשכרה של ה-IP.
  2. התחברות מחדש: אם המחשב שלך מתנתק מהרשת (לדוגמה, אם כיבית והדלקת אותו או אם כיבית את ה-Wi-Fi והדלקת שוב), ייתכן שהוא יקבל כתובת IP שונה כאשר הוא מתחבר מחדש.
  3. שינוי בהגדרות הראוטר: אם הראוטר מאתחל או אם נעשו בו שינויים כלשהם, כגון שינויי תצורה או עדכון קושחה, ייתכן שכל המכשירים המחוברים לרשת יקבלו כתובת IP חדשה.
  4. עומס ברשת: אם יש עומס ברשת והרבה מכשירים מחוברים, הראוטר עשוי להקצות מחדש כתובות IP כדי לנהל את העומס.
אם ברצונך להימנע מהחלפת כתובת ה-IP של המחשב, תוכל לשקול להגדיר לו כתובת IP קבועה (static IP) באמצעות ההגדרות במחשב או בראוטר.

באדיבות GPT

• הוסף לסימניות
כתובת ה-IP של המחשב יכולה להשתנות מעת לעת מכמה סיבות, במיוחד כאשר מדובר ברשת ביתית או משרדית. הנה כמה מהסיבות הנפוצות:

1. DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol): ברוב הרשתות הביתיות והמשרדיות, כתובת ה-IP מוקצת באופן דינמי על ידי הראוטר באמצעות DHCP. הראוטר מקצה כתובת IP זמנית לכל מכשיר שמתחבר לרשת, וכתובת זו עשויה להשתנות כאשר המחשב מתנתק מהרשת ולאחר מכן מתחבר שוב, או לאחר שפג תוקף ההשכרה של ה-IP.
  2. התחברות מחדש: אם המחשב שלך מתנתק מהרשת (לדוגמה, אם כיבית והדלקת אותו או אם כיבית את ה-Wi-Fi והדלקת שוב), ייתכן שהוא יקבל כתובת IP שונה כאשר הוא מתחבר מחדש.
  3. שינוי בהגדרות הראוטר: אם הראוטר מאתחל או אם נעשו בו שינויים כלשהם, כגון שינויי תצורה או עדכון קושחה, ייתכן שכל המכשירים המחוברים לרשת יקבלו כתובת IP חדשה.
  4. עומס ברשת: אם יש עומס ברשת והרבה מכשירים מחוברים, הראוטר עשוי להקצות מחדש כתובות IP כדי לנהל את העומס.
אם ברצונך להימנע מהחלפת כתובת ה-IP של המחשב, תוכל לשקול להגדיר לו כתובת IP קבועה (static IP) באמצעות ההגדרות במחשב או בראוטר.

באדיבות GPT
השואל התכוון לפי התמונה שצירף על כתובת IP חיצונית
ולא פנימית ומה שאתה הבאת זה על כתובת IP פנימית

• הוסף לסימניות
מידי פעם אני בודקת במייל שלי (גימייל)
פה:
1723456306395.png

לבדוק אם מישהו נכנס לי למייל למשל
בעבר תמיד היה לי כתובת אחת ברורה
לאחרונה אני רואה שהכתובת מידי פעם משתנה
וזה קורה גם במחשב הביתי (נייד עם נטסטיק)
וגם במחשב משרדי (מחשב נייח וחיבור משרדי של כמה מחשבים)
הצילום הוא מהבדיקה הזאת של המייל
השאלה האם זה תקין שזה משתנה? זה אמור להיות ככה?

1723456570214.png

• הוסף לסימניות
זה תקין שזה משתנה
הIP של סטיק נראה לי מתחלף יותר מהר מרגיל

• הוסף לסימניות
אפשר לבדוק בשורת הפקודה אם כתובת הIP שלך אכן דינאמית:
  • בחלון ה-Command Prompt, הקלידי ipconfig /all ולחצי Enter.
  • חפשי את השורה שמציינת את DHCP Enabled. אם התשובה היא "Yes", אז יש לך כתובת IP דינמית. אם התשובה היא "No", יש לך כתובת IP קבועה.

• הוסף לסימניות
אבל זה גם כן לגבי IP פנימית ולא חיצונית!
אפשר לבדוק בשורת הפקודה אם כתובת הIP שלך אכן דינאמית:
  • בחלון ה-Command Prompt, הקלידי ipconfig /all ולחצי Enter.
  • חפשי את השורה שמציינת את DHCP Enabled. אם התשובה היא "Yes", אז יש לך כתובת IP דינמית. אם התשובה היא "No", יש לך כתובת IP קבועה.

• הוסף לסימניות
אבל זה גם כן לגבי IP פנימית ולא חיצונית!
לא נכון. על המחשב שלי יש שרת חיצוני שבשביל לבדוק האם הIP שלו דינאמי כך עשיתי, ואכן צדקתי
(באמת הייתי צריכה לשלם כסף לספק כל חודש בשביל שתהיה לי כתובת קבועה)

• הוסף לסימניות
לא נכון. על המחשב שלי יש שרת חיצוני שבשביל לבדוק האם הIP שלו דינאמי כך עשיתי, ואכן צדקתי
(באמת הייתי צריכה לשלם כסף לספק כל חודש בשביל שתהיה לי כתובת קבועה)
יכול להיות שחוץ מזה יש לך IP קבועה למחשב שלך?
כי אני גם על רשת שליש לו IP קבועה אבל למחשב שלי שלי אין לי IP קבועה פנימית וכתוב לי YES בDHCP!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה