שאלה מיקום עמדת טעינה לרובוט

• הוסף לסימניות
אני מתלבטת איפה נכון למקם רובוט שואב.
מצורפת תמונה של חלק מהמסדרון, שירותי אורחים וחדר שירות. בפינה שליד חדר השירות אמור להיות ארון שירות (מסומן באדום). הוא לא ממש קרוב לחלל הציבורי אבל רואים אותו משם.
יש לי רובוט שואב שאני מחפשת לו מקום, ואני רוצה לעשות הכנה גם ליום שבו נרצה להחליף אותו ברובוט שואב-שוטף שמחובר ישירות למים וניקוז.
האפשרויות שחשבתי עליהן הן כאלו:
1) בשירותי אורחים, מתחת לארון הכיור, צמוד לקיר שבו הדלת.
2) להשאיר את הצד השמאלי התחתון של ארון השירות פתוח (חור בארון).
3) להסתפק בארון צר יותר ולשים את הרובוט לידו.
השטח שתופס הרובוט הוא כ-40 על 40 ס"מ. הרובוט הנוכחי נמוך, רובוט שואב-שוטף שמחובר לניקוז הוא בערך בגובה 30-40 ס"מ, ובלי חיבור לניקוז משהו כמו 50-90.
מה דעתכם, מבחינה פרקטית ואסתטית?
אפשרות 2 היתה הרעיון המקורי אבל אני לא שלמה איתו מבחינה אסתטית. אפשרות 3 תיצור "מדרגה" במסדרון אז גם נראה לי פחות מוצלח אסתטית. לוותר לגמרי על ארון השירות לא ממש בא בחשבון.

אני נוטה לאפשרות 1. נראה לי שהשטח שזה יתפוס לא יפריע לתפקוד של השירותים - אני טועה?

מבחינה קונספטואלית אולי קצת מוזר לפגוש מכשיר כזה בשירותים. אני מתלבטת אם זה יהרוס את היופי - דווקא בגלל ששירותי האורחים יהיו פחות בשימוש יום-יומי, ויהיו בהם פחות חפצים, חשבתי שזה המקום להשקיע בעיצוב. אבל מצד שני זה לא משהו שיראו אותו מהחלל הציבורי, והעמדות של הרובוטים החדשים מעוצבות בצורה די נקיה, ככה שבפני עצמו זה לא משהו מכוער מדי.
בחדר השירות אני לא רואה אפשרות פרקטית לשים את הרובוט בלי שהוא יפריע לתפקוד, גם ככה די צפוף שם.

1737311650978.png

• הוסף לסימניות
מקפיצה.
אשמח בעיקר לחוות דעת האם שירותי האורחים יתפקדו אם נגנוב מהם 40*40 ס"מ בפינה שמימין לכיור.

• הוסף לסימניות
מקפיצה.
אשמח בעיקר לחוות דעת האם שירותי האורחים יתפקדו אם נגנוב מהם 40*40 ס"מ בפינה שמימין לכיור.
למה לא מאחורי הדלת איפה שמסומן קשקוש באדום ?
אפשר שם גם לעשות ארון מסודר

• הוסף לסימניות
למה לא מאחורי הדלת איפה שמסומן קשקוש באדום ?
אפשר שם גם לעשות ארון מסודר
זה בדיוק מה שמתוכנן שם - ארון :)
חשבתי בהתחלה לעשות פתח בארון בשביל הרובוט אבל אני לא שלמה עם הרעיון מבחינה אסתטית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

שלום לכל המומחים!
אודה מאוד לעצתכם הטובה.

אנו בעיצומו של תהליך בניית יח"ד.
זה השרטוט של חדר השינה המיועד (פירוט מתחת לתמונה):
1757936498721.png

בסוף החדר קיימת נישה עבור ארון. הנישה אינה סטנדרטית בגדליה משום כיוון.
גובה: 200 ס"מ.
רוחב מלא: 260 ס"מ
מתוכם:
120 ס"מ (ימין) נישה מלבנית רגילה.
140 ס"מ (שמאל) נישה מתחת לשיפוע של מדרגות.
העומק של הנישה מתחת לשיפוע: 90 ס"מ.

ככה זה נראה במציאות:
1757936624873.png

בחדר יש 2 מיטות של 80 ס"מ, ואם הן מוצמדות לגמרי לשני צידי החדר - יש ביניהן רווח של 70 ס"מ.
אני מעדיפה לתכנן את הארון כך שכל השטח שמתחת לשיפוע - יהיה לאיחסון פחות שוטף ויומיומי - כדי לתת לכל זוג את האפשרות להציב את המיטות כרצונו.
בכל מקרה, גם אם נשאר בין המיטות רווח של 40 ס"מ בלבד, לא תהיה גישה לנקודה הזו של יותר מ 30 ס"מ.

חשבנו על כמה כיוונים.
אפרט אותם - אבל פתוחה מאוד לשמוע רעיונות אחרים.
ברור לי שזה הולך לנגרות בהתאמה אישית :)

1. אפשרות ראשונה שחשבנו:
בנישה המלבנית-הימנית, ארון סטנדרט 3 דלתות
או בעדיפות: 2 דלתות הזזה איכותיות
עומק 60
(פסלנו את האפשרות של עומק 90 - שזה קו 0 עם הנישה המשופעת - כדי לאפשר יותר מרחב בחדר)
הנה שרטוט:
1757938200984.png

ואז בנישה השמאלית - מה?
יש אפשרות לסגור לגמרי עד התקרה עם דלתות הזזה, להסתיר את כל משולש הבטון של המדרגות, ולאפשר גישה גם מהחזית וגם מהצד.
מהצד: אולי דלת אלכסונית שתיפתח (עם צירים טובים) על הארון?
ואם כך: האם לשים מידוף בפנים? או להשאיר כבוידם לאיחסון חופשי?
אפשר להעמיד שם קרש גיהוץ, מזוודות ועוד.
הרעיון הוא איחסון שאיננו לשימוש יום יומי.

משהו כזה, השתדלתי באמצעיי הפשוטים לשרטט איכשהו:
1757938904436.png

פתוחה גם לרעיון של דלתות נמוכות לבוידם, ומדפים פתוחים בתוך המשולש.

משהו כזה בערך:
1757939922222.png

2.
אפשרות שניה שחשבנו:

לסגור את כל הנישה כולה באמצעות מסגרת עץ ודלתות הזזה איכותיות
את כל העומק של ה 90 ס"מ, לכל הרוחב.
כוונתי למסגרת בלבד, ללא ארון בפנים (כביכול, כניסה לחדר ארונות)
החיסרון: פחות מרחב בחדר.
היתרון: מאחוריי דלתות ההזזה אוכל להניח מידוף כרצוני, משהו גמיש מאוד ומאובזר מאוד (נגיד מאיקאה). כולל גישה קלה ופשוטה לעומק הנישה המשופעת.

אודה ואשמח לשמוע לעצתכם.

תודה רבה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה