טיול מישהו היה בנחל יגור?

• הוסף לסימניות
אני מעוניין ללכת לטייל בנחל יגור בבין הזמנים אב, אשמח לשמוע ממי שהיה שם על הנחל, תודה.

• הוסף לסימניות
לפני המון שנים
אין שם מים
יש שני מסלולים , שביל וערוץ הנחל,
החלק היפה הוא הערוץ
מומלץ לעשות אותו בירידה ולא בעליה

• הוסף לסימניות
אני מעוניין ללכת לטייל בנחל יגור בבין הזמנים אב, אשמח לשמוע ממי שהיה שם על הנחל, תודה.
הדרכתי שם הרבה פעמים וגם לפני שנה, כנ"ל שני מסלולים מקבילים, אחד בערוץ הנחל כולל טיפוסים ויתדות וכו'.
השני עליה/ירידה תלולה. המסלול בערוץ הנחל מתחיל בקיבוץ יגור ומסתיים בשיפולי הישוב עוספיא בראש הכרמל.
די נגיש בתח"צ.
תחילת המסלול למתחילים מהקיבוץ כחצי שעה חשוף לשמש ולאחמ"כ כשנכנסים לערוץ הנחל המסלול מוצל במלואו, עם אויר קריר אפילו.
במסלול אין מים, אבל היכן שהוא מתחבר לישוב למעלה יש מעיין בשם 'עין אל בלד' שנובע לתוך ברכיה מסודרת.
הבריכה בד"כ מלאה ירוקת אבל אפשר להירטב טיפה מהנביעה שקצת מעליה.
מומלץ ביותר לעשות את המסלול בערוץ דווקא בעליה ולא בירידה, גם כי זה יותר כיף ומעניין וגם כי זה יותר בטיחותי.
כי כאמור יש הרבה סלעים במסלול שצריך לטפס לגובה ע"י יתדות ובירידה קשה מאוד לרדת את זה כי לא רואים איפה להניח את הרגל וכו'. פעמיים פגשתי שם קבוצות שעשו בירידה ונתקעו, ואחד מהם נקע/שבר את הרגל כתוצאה מירידה לא מאוזנת.

• הוסף לסימניות
הדרכתי שם הרבה פעמים וגם לפני שנה, כנ"ל שני מסלולים מקבילים, אחד בערוץ הנחל כולל טיפוסים ויתדות וכו'.
השני עליה/ירידה תלולה. המסלול בערוץ הנחל מתחיל בקיבוץ יגור ומסתיים בשיפולי הישוב עוספיא בראש הכרמל.
די נגיש בתח"צ.
תחילת המסלול למתחילים מהקיבוץ כחצי שעה חשוף לשמש ולאחמ"כ כשנכנסים לערוץ הנחל המסלול מוצל במלואו, עם אויר קריר אפילו.
במסלול אין מים, אבל היכן שהוא מתחבר לישוב למעלה יש מעיין בשם 'עין אל בלד' שנובע לתוך ברכיה מסודרת.
הבריכה בד"כ מלאה ירוקת אבל אפשר להירטב טיפה מהנביעה שקצת מעליה.
מומלץ ביותר לעשות את המסלול בערוץ דווקא בעליה ולא בירידה, גם כי זה יותר כיף ומעניין וגם כי זה יותר בטיחותי.
כי כאמור יש הרבה סלעים במסלול שצריך לטפס לגובה ע"י יתדות ובירידה קשה מאוד לרדת את זה כי לא רואים איפה להניח את הרגל וכו'. פעמיים פגשתי שם קבוצות שעשו בירידה ונתקעו, ואחד מהם נקע/שבר את הרגל כתוצאה מירידה לא מאוזנת.
כשאני הולך בערוץ הנחל זה מסלול מעגלי?
וגם אני מגיע בתח"צ זה נשמע לך עניני?

• הוסף לסימניות
כשאני הולך בערוץ הנחל זה מסלול מעגלי?
וגם אני מגיע בתח"צ זה נשמע לך עניני?
המסלול בערוץ אינו מעגלי.
הוא מתחיל בקיבוץ יגור ועולה ומטפס לעבר פסגת הכרמל כד לשיפולי היושב עוספיא.
אבל אם עולים איתו עד למעלה, ניתן אח"כ לרדת במסלול המקביל שזה בעצם ירידה תלולה שמתחברת בסופה לתחילת המסלול בערוץ (לא ממש לתחילתו, אלא לקטע הראשון בו, ואח"כ חוזרים באותו שביל של הלוך כעשרים דק').
יש תח"צ זמינה לקיבוץ יגור, וכן אפשר לעשות את המסלול בצורה קווית ולסיים בעוספיא ומשם אוטובוס לכיוון חיפה והרכבל.

• הוסף לסימניות
מניסיון, את המסלול הזה עושים רק בירידה. לא בעליה! זה נורא אם עושים את זה בעליה.
כמה פעמים הלכתי את זה בירידה, ועם הקבוצה שלי היו כמה קבוצות מקבילות שהלכו בירידה.
תמיד פוגשים איזו קבוצה בודדת שעושה את זה בעליה, והם פשוט בוכים.

• הוסף לסימניות
מניסיון, את המסלול הזה עושים רק בירידה. לא בעליה! זה נורא אם עושים את זה בעליה.
כמה פעמים הלכתי את זה בירידה, ועם הקבוצה שלי היו כמה קבוצות מקבילות שהלכו בירידה.
תמיד פוגשים איזו קבוצה בודדת שעושה את זה בעליה, והם פשוט בוכים.
אז בעצם אתה אומר להתחיל את המסלול מישוב עוספיא ולסיים בקיבוץ יגור?
וגם זה לא ירידה תלולה מדי?
וגם כמה זמן זה יקח אם עושים את זה בירידה מעוספיא לקיבוץ יגור בהליכה סבירה ?
תודה על המענה!

• הוסף לסימניות
אם עושים מסלול מעגלי, אז את החלק שבתוך הנחל עושים בעליה. העליה במסלול המקביל ("שביל הדרוזים") הרבה יותר מפרכת מאשר הטיפוס בנחל ולגמרי עדיף לעלות בנחל ולרדת בשביל.
העליה בנחל לא כזו קשה. אני לא בכושר ולא היתה לי יותר מדי בעיה. עשיתי את זה עם בעלי לפני כמה שנים ונראה לי שלקח לנו משהו כמו 4 שעות סכ"ה למסלול המעגלי כולל ההליכה בתוך הקיבוץ.
אם עושים רק את נחל יגור אפשרי בירידה. זה אמנם פחות בטיחותי אבל עם קצת זהירות זה בסדר. אפילו משרד החינוך מאשר. לקבוצה של מבוגרים זה אמור לקחת בסביבות שעה וחצי נטו.

• הוסף לסימניות
מישהו יכול לכתוב בקצרה את צבע המסלול ואיפה המחליף צבע

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת