מידע שימושי מישהו יודע איך הופכים שקופיות ישנות, למשהו שאפשר להשתמש בו במחשב?

• הוסף לסימניות
אחותי גילתה לי היום, שהיא מצאה בין כל הדברים שפינינו מהבית של אמא שלי לאחר פטירתה, מלא שקופיות שאבא שלי צילם אותי בילדותי ומאד מתחשק לי לראות אותם. היא לא מצאה דרך להעבירם.
השקופיות נתונות בתוך מסגרת קרטון כזו שלא ניתן להפריד ולסרוק.
יש למישהו רעיון איך מעבירים?

• הוסף לסימניות
אולי משהו בטכניקה של המיקרופילמים? כדאי לברר אצל מי שעוסק בזה.

• הוסף לסימניות
האם אלו שקופיות - פוזיטיבים - או פילם נגטיביים שמהם אמורים לפתח תמונות בשיטה של פעם? אם זה פוזיטיבי - יש אפשרות בסורק שיש לו חלק מיוחד לסריקת שקופיות. ודאי כדאי לשאול באיזשהו מכון אופסט (תשאלי את פרנק)

• הוסף לסימניות
יש סורק מיוחד לשקופיות
ויש תבנית של שקופיות עם קרטון
של HP אם אנלא טועה

• הוסף לסימניות
מרכז הצריבות? איפה זה ומי הם?
השאלה אם הם יכולים לעשות משהו עם שקופיות מהתקופה שעוד צבעו אותם ביד.
אז הצילומים היו רק שחור לבן, ואבי ז"ל נהג לצבוע אותם בעצמו. הוא היה אומן וצייר.
חלק מהם מסתמא כבר בצבע.
ומאחר ואני מעל 50, מדובר על משהו של יותר מ- 40 שנה.

• הוסף לסימניות
אני סרקתי הרבה שקופיות ישנות באמצעות סורק פשוט של hp שיש לו מתאם שקופיות, התוצאה היתה בסדר. ובודאי מספיק טובה כדי לבדוק מה יש בשקופיות. בסורק שלי אפשר לסרוק גם תשלילים לא יודעת איך זה בדגמים אחרים.

• הוסף לסימניות
לי יש סורק של אפסון ויש לו חלק נוסף שמרכיבים אותו לסריקת שקופיות

• הוסף לסימניות
תודה, אצור איתם קשר כשהשקופיות יגיעו לידי.
זה די מרגש, כי אבי נפטר לפני 37 שנים וזה כמו לקבל פתאום ד"ש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;519986:
תודה, אצור איתם קשר כשהשקופיות יגיעו לידי.
זה די מרגש, כי אבי נפטר לפני 37 שנים וזה כמו לקבל פתאום ד"ש.

תעלי משהו לכאן, להתרשמות?:)

• הוסף לסימניות
בלי נדר, כשאקבל את השקופיות.
מענין שחלק מהשקופיות אבי ז"ל צבע ביד וזה נראה ממש כמו צילום.
מעורר בי נוסטלגיה.

• הוסף לסימניות
יש מענה לכל מה שנכתב כאן?
והאם יש מכשיר שבו ניתן לראות את השקופיות בלי לסרוק? רק לראות וליהנות? ( לא מקרן)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה