מישהו יודע אם מותר לי לפרסם?

• הוסף לסימניות
למישהו יש מושג אם מבחינה הלכתית\מוסרית יש בעיה בפרסום תמונות סטודיו שעבדתי עליהם ללא ידיעת ההורה?

• הוסף לסימניות
הלכתית- יש בעיה עם תמונות עם בנות (לא קשור להסכמת ההורים)
מוסרית - אני לא הייתי רוצה יום אחד לגלות את התמונות שלי בפורום אם לא היו שואלים אותי לפני זה.

• הוסף לסימניות
הלכתית - כל אחד וההלכה שלו.
מוסרית - כל אחד והמוסר שלו (כולל הדעה שמוסרית = הלכתית).

ובכל אופן נראה לי שמוסר שכולם יסכימו עליו הוא "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אמיש;689458:
הלכתית - כל אחד וההלכה שלו.
אוי ואבוי!
כולנו יהודים, לכולנו אותה תורה!

אפשרי לכתוב, כל אחד והפוסק שלו

• הוסף לסימניות
התכוונתי לצילומי תינוקות ןחלאקה שרק בתחום הזה אני עובדת.
ההורים שעימם עבדתי אינן צופות בפורום הזה.
השאלה אם זה גניבת דעת או שעלי ללכת ולשאול אותן ולהסביר את כוונתי ... או שעלי להסתפק בלהודיע להן וזהו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולה;689481:
אוי ואבוי!
כולנו יהודים, לכולנו אותה תורה!

אפשרי לכתוב, כל אחד והפוסק שלו

לא הבנתי מה ההבדל, אבל נעזוב את זה. לא זה נושא האשכול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאיר-שורש;689498:
התכוונתי לצילומי תינוקות ןחלאקה שרק בתחום הזה אני עובדת.
ההורים שעימם עבדתי אינן צופות בפורום הזה.
השאלה אם זה גניבת דעת או שעלי ללכת ולשאול אותן ולהסביר את כוונתי ... או שעלי להסתפק בלהודיע להן וזהו.
ואם הם לא צופים וגיסה שלהם כן?
ומחר הם יבואו אלייך בתלונה?
אני הייתי מאוד כועסת אם היו תמונות של הילדים שלי בכל מקום שהוא לא הבית שלי, מקסימום במחשב של הצלמת. אבל פירסום? עם הבנים שלי? ממש לא!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י alizae;689446:
הלכתית- יש בעיה עם תמונות עם בנות (לא קשור להסכמת ההורים)
מוסרית - אני לא הייתי רוצה יום אחד לגלות את התמונות שלי בפורום אם לא היו שואלים אותי לפני זה.

מנהגית, יש בעיה עם תמונות של בנות... אין הלכה כזו.

• הוסף לסימניות
את היית רוצה שצלמת תפרסם תמונות של הבת שלך?
יש כאלו שאוהבים "לשווק" את הבן יקיר לי. יש כאלו שיתנגדו.
תלוי היכן מפרסמים, האם אפשר לזהות את המצולמים כשהם ילדים קטנים ועוד ועוד.

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי את צריכה לבקש את רשות ההורים.

• הוסף לסימניות
אין שום הבדל אם הם או בני משפחתם יתקלו בזה או לא. הם סומכים עליך שלא תפרסמי.
על כזה דבר מקבלים רשות.

יש הורים שישמחו עם הרעיון, וככל שתשכנעי אותם שיש פה יותר צופים ותגובות, הם ישמחו יותר, (כל פעם שיפגשו אותך גם ישאלו אותך, נו... מה אמרו על התמונות?)

ויש כאלו שלא משנה להם מה תגידי, אמרת פרסום בנט? בר.... לא באים אליך יותר...

הכי רגוע לקבל אישור ולפרסם בכיף...

• הוסף לסימניות
יש ענין של זכויות יוצרים על תמונה- הכוונה שזכותו של המצולם לא לרצות בפרסומו- זה בעיה משפטית אפילו. יש לבקש רשות מכל מצולם לפני שמפרסמים תמונה שלו.

• הוסף לסימניות
הלכתית - אינני בקיאה בפרטים.
חוקית - יש עם זה בעיה חמורה. לתשומת לבך, באתרי הסטוק למיניהם - שמוכרים תמונות של צלמים, יש הנחיות ברורות מאד לגבי צילום דמויות, יש הנחיות ברורות לגבי צילומים של ילדים, צריך לצרף את הסכמת המצולם לפרסום תמונתו, וכן על זה הדרך.

• הוסף לסימניות
לדעתי צריך לקבל רשות, אני לא הייתי רוצה לראות את התמונות של הילדים שלי במיילים בלי שבקשו ממני רשות,אמנם אפשר לדעת איפה זה מתחיל,וא"א לדעת אף פעם איפה זה נגמר.

• הוסף לסימניות
לדעתי כדאי לא להקפיץ אשכולות...

• הוסף לסימניות
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה