מישהו יודע אם ניתן להשיג ואיך קוראים לצמח Rhubarb?

• הוסף לסימניות
אני מנסה להשיג את זה פה בארץ ולא יודעת
איך קוראים לזה, ואם זה בכלל ישנו פה.

• הוסף לסימניות
ניתן להשיגו בארץ?

• הוסף לסימניות
ריבס או רברבר מקור השם RHUBARB (שמו של הרברבר באנגלית) במילה הלטינית REUBARBARUM שפירושו "השורשים של הברברים", מושג הבא לתאר כל דבר זר או בלתי מוכר בתרבות הלטינית. גרסה אחרת טוענת שמקור השם הוא המילה RHA-BARBARUM והכוונה לנהר רה (שם קדום לנהר הוולגה) שלאורכו התגוררו הברברים, דהיינו: הזרים, שאינם רומים (ושם צמח הירק) וגרסה אחרת טוענת ש"ריאו" פירושו לזרום ביוונית והכוונה לתרומתו של הרברבר לחילוף חומרים.

הרברבר עשיר בסיבים, אבץ, סידן, ויטמין A וברזל. הוא מכיל רק 16 קלוריות ב-100 גרם אולם בשל חמיצותו מוסיפים לו כמות נאה של סוכר. הוא משמש לרטבים, לפתנים, ריבות, פנקייק, מאפינס, קראמבל, טורטים וטארטים. בארה"ב הוא משתדך בדרך כלל לתותים, באנגליה - לג'ינג'ר. אפשר גם לנסות להפגישו עם וניל או אניס. כשהוא מבושל- הוא מתפרק לחוטים-חוטים. אם ברצונכם לשמור עליו שלם- אפו אותו בתנור עם מעט מים /מיץ תפוזים וסוכר.

איפה משיגים? לעתים ניתן להשיג במרכולים הגדולים (אני ראיתי ב"מגה"), בשוק הכרמל, בדוכן אחד בלבד, (דוכן הירקות המיוחדים שבחלקו הדרומי מערבי של השוק) ובשוק נתניה.

איך בוחרים רברבר? רברבר טוב צריך להיות מוצק וקשיח, ללא כתמים או פגמים. לצבעו השפעה מסוימת על טעמו: הגבעולים האדומים מתוקים יותר.

• הוסף לסימניות
בירושלים איפה משיגים?

• הוסף לסימניות
בשוק מחנה יהודה!

• הוסף לסימניות
במכירות החסד השכונתיות של :"קרן משנת יוסף" הוא הופיע כמה פעמים ברשימה. לא ידעתי מה זה"ריברבר", עכשיו אני יודעת.

• הוסף לסימניות
חשוב לציין שכל דבריי נאמרו בשם הרב גוגל שליט״א
האומר דבר בשם אומרו...

• הוסף לסימניות
בצומת בר אילן יש חנות של פירות וירקות, לפעמים יש את זה שם
עכשיו זה העונה? זה עולה יחסית יקר, לא?
לכל המתעניינים, יש לזה טעם דומה קצת לתות, רק יש בו משהו יותר חמצמץ
טעים לבשל אותו עם סוכר ומים ללפתן ולרסק בבלנדר,
מה עוד עושים עם זה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל נ;580624:
חשוב לציין שכל דבריי נאמרו בשם הרב גוגל שליט״א
האומר דבר בשם אומרו...
מביא גוגל לעולם.:)

• הוסף לסימניות
אם לא תמצאי ראיתי השבוע בחנות ליד הבית בבני ברק.
אכלתי את זה פעם בחיים והיה טעים (כאוהבי הרתפקאות וחידושים...)
לפני כ-4 שנים (שזה התקופה שגרתי בירושלים) זה היה באיזה סופר אמריקאי בין גב"ש להר נוף (מאחורי האולמות) אבל אני ממש לא זוכרת את שמו ואפילו בשם הרחוב אני לא בטוחה (כנפי נשרים?)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה