נושא פופולארי(◍•ᴗ•◍)כלומר, מה מקבלים פה, ומה מקבלים כאן?
כלפי האבטלה אין הבדלשורה תחתונה, אין הבדל אם אני מפוטר או מחול"ת?
ממשיך לשלם את התשלום הרגיל?אבל כלפי תשלום ביטוח לאומי - יש.
כשאתה בחל"ת, המעסיק משלם עליך.
חושבת שכן.ממשיך לשלם את התשלום הרגיל?
נכוןחושבת שכן.
זו בכל אופן הסיבה שהבוס שלי אמר לפני שהוא פיטר אותי בעקבות החל"ת![]()
איזו חשבת שכר אמרה לי שבאופן עקרוני חודשיים ראשונים צריך לשלם אבל זה יורד מהעובד, אבל כעת בעקבות הקורונה, עדיין לא התקבלה החלטה לגבי אפריל אם לגבות או לא.חושבת שכן.
זו בכל אופן הסיבה שהבוס שלי אמר לפני שהוא פיטר אותי בעקבות החל"ת![]()
רגע,איזו חשבת שכר אמרה לי שבאופן עקרוני חודשיים ראשונים צריך לשלם אבל זה יורד מהעובד, אבל כעת בעקבות הקורונה, עדיין לא התקבלה החלטה לגבי אפריל אם לגבות או לא.
הפוך, אם היית בחל"ת היה צריך לשלם, ולמיטב הבנתי הם פשוט מורידים את הסכום מהדמי אבטלה.רגע,
אז אני צריכה לשלם עכשיו בט"ל?
למרות שאני מובטלת?
ואיך עושים את זה?
תודה
2חודשים ראשונים המעסיק משלם ביטוח לאומי רגילאבל כלפי תשלום ביטוח לאומי - יש.
כשאתה בחל"ת, המעסיק משלם עליך.
כאשר מקבלים אבטלה, רשום שמורידים ביטוח לאומי,החל מהחודש השלישי מי שנמצא בחופשה ללא תשלום ואינו עובד כשכיר ו/או כעצמאי, חייב לשלם דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות עבור עצמו בשיעור המינימום - 177 ש"ח לחודש.
עדיין לא היתה החלטה לגבי חל"ת קורונה. בעקרון בחודשיים הראשונים המעסיק אמור לשלם עבור העובד דמי ביטוח בסך 348 ש"ח (סכום קבוע ללא קשר לגובה המשכורת), ויכול לקזז זאת מהעובד לאחר החזרה מהחל"ת/פיטורין.הוא רשאי לנכות? לא היתה איזושהי הנחיה אחרת בתקופה הזאת בנושא?
מה שרשמו לעיל לגבי תשלום מינימלי בסך 177 ש"ח הוא לגבי מי שנמצא בחל"ת ולא מקבל דמי אבטלה.כאשר מקבלים אבטלה, רשום שמורידים ביטוח לאומי,
האם צריך לשלם בנוסף גם עוד דמי ביטוח לאומי?
כעצמאי הוא מבוטח לפי מה שנקרא "צו סיווג מבוטחים" (לדוג' מרצה, מדריך טיולים וכו')?אם כבר יש לכם מומחיות בנושא מה קורה בבן אדם שהוא גם עצמאי וגם שכיר, נתנו לו חל"ת לפי השכיר שזה לא כזה גבוה, ובעצמאי הוא ברשימת בעלי התפקידים שמופיעים בביטו"ל כזכאים לקבל חל"ת אך בפועל לא קיבל, יש מה לעשות בנידון?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים