מישהו יודע מה ההלכה אומרת לגבי צום למי שחולה במונו?

• הוסף לסימניות
אין לי כוח ללכת לרופא לשאול [ויש לי ליד הבית רופא שמייעץ לרבני העיר].
יותר קל לשאול פה
:)

• הוסף לסימניות
לא צריך ללכת, אפשר להתקשר או לשלוח את הבעל ;)
וברצינות- מאוד תלוי בגיל, מצב, סיכון וכו'. בגדול- מי שלא מסוכן- לא נראה לי שמתירים.
וכמובן יש בזה דעות שונות ויש מחמירים יותר ופחות, כך שכדאי לך לשאול את מי שאת שואלת לגבי כל דבר. ותבואי עם חוו"ד של הרופא אל הרב.

• הוסף לסימניות
נראה לי יותר שאלת רב מאשר שאלת הרופא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eg;1046116:

במקרים כאלו בד"כ זה שילוב של רב ורופא יש לפני הצום בד"כמ קווים מיוחדים לשאלות האלו בפנאל מורחב.

• הוסף לסימניות
תלוי גם במצב תיפקודי הכבד. בדיקות דם.

• הוסף לסימניות
תודה

• הוסף לסימניות
רפואה שלימה!

בתקווה שבט' באב יהיה לכולנו יום חג.

• הוסף לסימניות
הלוואי
כבר חשבתי שסיימתי עם המונו הזה.
יומיים בלי כאב ראש.
שמחתי מהר מדי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eg;1046116:

זו קודם כל שאלה לרופא, ובהתאם לתשובתו, אפשר לפנות לרב.
אם בעלי ילך לרב הוא ישלח אותו לדבר עם הרופא

• הוסף לסימניות
נכון מאוד. כבר שמעתי על הרבה מאוד בעיות שקרו מחוסר תיאום. רצוי רופא דתי/ חרדי, ואח"כ כמובן ללכת עם הנתונים לרב. כבר ראיתי גם הבדל בפסקים של רבנים שונים על מקרה ספציפי וכן- שני מקרים שנשמעים זהים אבל הפסיקה שונה, ולכן- אל תסיקי מסקנות מאף אחד אלא תשאלי בעצמך. תרגישי טוב ורפואה שלמה. (אם את צמה- תתכונני כמה ימים מראש, יש הרבה עיצות)

• הוסף לסימניות
הנס שלי זה שהרופא שלי הוא זה שמייעץ בענייני רפואה לרב רובין והוא חרדי.
לכן רציתי ללכת אליו קודם אבל לא ממש יש לי כוח לטפל בזה ואני לא רוצה להטריח את בעלי אבל נראה יותר קרוב לזמן אולי.
מי יודע, אולי יתרחש נס ו.... אבריא!

• הוסף לסימניות
רפואה שלימה!!

• הוסף לסימניות
נראה לי שהכי קל לצום במונו,
בכלל יש תאבון?...

(:):()

• הוסף לסימניות
פחות תיאבון מבד"כ אבל לא האוכל מדאיג, אלא הצמא.
כשכואב הראש קשה לא לשתות

• הוסף לסימניות
ככל הידוע לי (מכמה במשפחה) אסור באיסור חמור לצום במונו. (אבל יום כיפור זה שאלה נפרדת)
אבל כמובן שצריך לשאול רב!!!
יש רב בקרית ספר, מו"צ חשוב, מומחה בענייני מונו (זה התחיל פשוט מזה שהיה לו ניסיון... )

• הוסף לסימניות
אפשר לקבל את הפרטים של הרב? אולי באישי את הטלפון להתייעצות

• הוסף לסימניות
אנחנו יהודים שאוהבים לזור אבל עדיין לא רבנים...

• הוסף לסימניות
לא ביקשתי שתפסוק לי, שאלתי לגבי ניסיון של אחרים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה