מישהו יוציא אותי מהתסבוכת?

• הוסף לסימניות
אז ככה:
אני מעוניין לרכוש ציוד צילום מתקדם לצורך צילום אירועים.
יש לי ניסיון עם שתי החברות: קנון וניקון.
המצלמה שיש לי כעת היא קנון 600D.
אני מכיר אותה היטב, יודע איך לעבוד איתה, וגם מכיר את המגבלות שלה. (אני לא יודע אפילו אם היא שווה משהו בתור מצלמת גיבוי).
העדשות של הקנון שברשותי הן לקרופ בלבד.
המצלמה שאני מתעניין בה היא קנון D5III לצורך צילום סטודיו ואירועים.

מצלמה נוספת שאני עובד איתה היא ניקון. D700 ו D800.
אני משתמש בה בעבודה בצילום אירועים, היא שייכת לצלם שאני עובד איתו, ולעיתים אני שואל אותה ממנו לצורך צילום באופן פרטי, וכן משתמש בה במהלך האירוע.

מבחינת תפעול אני שולט יותר טוב בקנון, מערכת הפוקוס שלה מובנת לי יותר, ואני שולט טוב יותר בתפריטים.
מבחינת ההשוואה שלי בין הD5III לבין הD800 אני מתלבט בגלל הסיבות הבאות:
צבעים:
קנון מפיקה צבעים איכותיים בהרבה, במאמץ קטן יחסית מאשר בניקון, שדורשת יותר כיוונים בכדי להפיק צבעים איכותים.
פוקוס:
בקנון הכיוון קל יותר, ופשוט יותר מאשר ניקון. יש לי תחושה שהפוקוס בניקון מהיר יותר.
לחצנים בסיסים:
בניקון יש גלגלות מאוד נוחות לצמצם ותריס, מיקום לחצן האיזו והWB מאוד לא נוח. בקנון האיזו נמצא במקום טוב יותר.
לחצני פונקציות:
בניקון הרבה יותר נוחות.
תצוגה בעינית:
אני מעדיף את זאת של קנון.
מיקום כבל סינק:
בניקון תקעו אותו במקום לא נוח, אין לי ניסיון בצילום בקנון עם כבל סינק.

בקיצור אני מתלבט ברמה של התגרדות..
מישהו יכול להושיע אותי מההתלבטות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1548221:
אז ככה:
אני מעוניין לרכוש ציוד צילום מתקדם לצורך צילום אירועים.
יש לי ניסיון עם שתי החברות: קנון וניקון.
המצלמה שיש לי כעת היא קנון 600D.
אני מכיר אותה היטב, יודע איך לעבוד איתה, וגם מכיר את המגבלות שלה. (אני לא יודע אפילו אם היא שווה משהו בתור מצלמת גיבוי).
העדשות של הקנון שברשותי הן לקרופ בלבד.
המצלמה שאני מתעניין בה היא קנון D5III לצורך צילום סטודיו ואירועים.

מצלמה נוספת שאני עובד איתה היא ניקון. D700 ו D800.
אני משתמש בה בעבודה בצילום אירועים, היא שייכת לצלם שאני עובד איתו, ולעיתים אני שואל אותה ממנו לצורך צילום באופן פרטי, וכן משתמש בה במהלך האירוע.

מבחינת תפעול אני שולט יותר טוב בקנון, מערכת הפוקוס שלה מובנת לי יותר, ואני שולט טוב יותר בתפריטים.
מבחינת ההשוואה שלי בין הD5III לבין הD800 אני מתלבט בגלל הסיבות הבאות:
צבעים:
קנון מפיקה צבעים איכותיים בהרבה, במאמץ קטן יחסית מאשר בניקון, שדורשת יותר כיוונים בכדי להפיק צבעים איכותים.
פוקוס:
בקנון הכיוון קל יותר, ופשוט יותר מאשר ניקון. יש לי תחושה שהפוקוס בניקון מהיר יותר.
לחצנים בסיסים:
בניקון יש גלגלות מאוד נוחות לצמצם ותריס, מיקום לחצן האיזו והWB מאוד לא נוח. בקנון האיזו נמצא במקום טוב יותר.
לחצני פונקציות:
בניקון הרבה יותר נוחות.
תצוגה בעינית:
אני מעדיף את זאת של קנון.
מיקום כבל סינק:
בניקון תקעו אותו במקום לא נוח, אין לי ניסיון בצילום בקנון עם כבל סינק.

בקיצור אני מתלבט ברמה של התגרדות..
מישהו יכול להושיע אותי מההתלבטות?

שמע.. הכי קל לכתוב לך על הכל "שטויות"
(וזה גם הכי צפוי מבחינתי)

כל מה שקשור בניקון אתה מוזמן להרים טלפון ולהתייעץ

אגב... ה810 די פותרת את רוב הבעיות שהיו ב800 ואפילו ב700

• הוסף לסימניות
לפי מה שכתבת אתה ממש לא מתלבט....כתבת קנון!!
;)

• הוסף לסימניות
אולי תרכז את כל המידע שכתבת בצורת טבלה
ויהיה לך קל יותר לראות את המאזן של המעלות מול החסרונות של כל כלי.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;1548223:
שמע.. הכי קל לכתוב לך על הכל "שטויות"
(וזה גם הכי צפוי מבחינתי)

כל מה שקשור בניקון אתה מוזמן להרים טלפון ולהתייעץ

אגב... ה810 די פותרת את רוב הבעיות שהיו ב800 ואפילו ב700
יש בזה משהו נכון לכתוב "שטויות" (זה מה שאני הייתי כותב)
לגבי הD810 אני לא יודע אם כדאי לי לקנות אותה כעת, כי היא גם יחסית יקרה לי (יש עכשיו היצע יפה של D800 יד שניה במחירים טובים, בשל כניסת הD810), וגם כי אני חושב לרכוש את ה800 ולהשאיר אותה בתור מצלמת גיבוי בהמשך.
להרים טלפון...
אולי.
כבר דיברתי עם איצי...
לא שכנע.
ה810 לא שיפרה את נושא מיקום הכבלים והלחצנים, מה שכן ראיתי זה עוד חצאי סטופים באיזון הלובן.

• הוסף לסימניות
יש עצה בדוקה : אתה צריך למשמש את שני הגופים ומה שנוח יותר ביד את זה תיקח,
לשאר הדברים אתה תתרגל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1548232:
יש בזה משהו נכון לכתוב "שטויות" (זה מה שאני הייתי כותב)
לגבי הD810 אני לא יודע אם כדאי לי לקנות אותה כעת, כי היא גם יחסית יקרה לי (יש עכשיו היצע יפה של D800 יד שניה במחירים טובים, בשל כניסת הD810), וגם כי אני חושב לרכוש את ה800 ולהשאיר אותה בתור מצלמת גיבוי בהמשך.
להרים טלפון...
אולי.
כבר דיברתי עם איצי...
לא שכנע.
ה810 לא שיפרה את נושא מיקום הכבלים והלחצנים, מה שכן ראיתי זה עוד חצאי סטופים באיזון הלובן.

מה עניין לגבי כבלים?
פעם אחת אני מחבר את הכבל לאן שאני צריך וזהו...
שלט, משדרים, מחשב... ועוד

כפתורי הפונקציה הרבים מאפשרים לך לשחק עם מיקום הכפתורים לפי הנוחות שלך. כשאני לעיתים רחוקות מצלם אירוע (לא חתונות חלילה) כפתור פונקציה אחד אחראי על הISO והשני מכבה את הפלאש (את כולם)

זה בעיקר עניין של הרגל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;1548244:
מה עניין לגבי כבלים?
פעם אחת אני מחבר את הכבל לאן שאני צריך וזהו...
שלט, משדרים, מחשב... ועוד

כפתורי הפונקציה הרבים מאפשרים לך לשחק עם מיקום הכפתורים לפי הנוחות שלך. כשאני לעיתים רחוקות מצלם אירוע (לא חתונות חלילה) כפתור פונקציה אחד אחראי על הISO והשני מכבה את הפלאש (את כולם)

זה בעיקר עניין של הרגל
זה לא זה, הכבל של הסינק יושב במקום שמאוד מציק, זה גם גורם לו לבלאי לא סביר, וגם התנועה של היד גורמת לו להתרופף.
על הרעיון של כפתורי הפונקציה לא חשבתי.
אני מעדיף שאחד הכפתורים ישמש כדי לשנות Image area (זה נוח שמצלמים בעדשה מול הפלאשים.. מיועד למקרי חירום)

• הוסף לסימניות
אני צלם חובב, אז קח את דברי בערבון מוגבל. וסליחה שאני נכנס לדיון של מקצוענים...

אז למרות האמור לעיל, אני למדתי צילום מקצועי, והחזקתי ביד כמה דגמי ניקון, וכמה דגמי קנון...

התחושה שלי, לפי מה שזכור לי מלפני שנה שנתיים, שניקון נותנת את אותה התמורה בפחות כסף, או במילים אחרות, בתקציב X ניתן לקבל יותר בניקון מאשר בקנון.

ועוד משהו, תקנו אותי אם אני טועה. לדעתי הליטוש של עדשות ניקון הרבה יותר נקי וחד מאלו של קנון. אלו הרשמים מהחוויות שלי...

אשמח ללמוד יותר. וסליחה שהתערבתי.

• הוסף לסימניות
אני מרוצה מאוד מה5DIII.

אתה מוזמן לפנות בפרטי לכל מה שקשור למערכת קנון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1548264:
ועוד משהו, תקנו אותי אם אני טועה. לדעתי הליטוש של עדשות ניקון הרבה יותר נקי וחד מאלו של קנון. אלו הרשמים מהחוויות שלי...
.

שו ???

אני לא אתקן אותך על זה שאתה טועה- יען איני מבין מה זה ליטוש נקי של העדשות.
אתה מבין את מה שאתה כותב?

אני יכול להשוות בין איכות תמונה של עדשות מקבילות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1548264:
אני צלם חובב, אז קח את דברי בערבון מוגבל. וסליחה שאני נכנס לדיון של מקצוענים...

אז למרות האמור לעיל, אני למדתי צילום מקצועי, והחזקתי ביד כמה דגמי ניקון, וכמה דגמי קנון...

התחושה שלי, לפי מה שזכור לי מלפני שנה שנתיים, שניקון נותנת את אותה התמורה בפחות כסף, או במילים אחרות, בתקציב X ניתן לקבל יותר בניקון מאשר בקנון.

אשמח ללמוד יותר. וסליחה שהתערבתי.

אתה באמת לא רוצה ללכת לכיוון הזה
זה וויכוח שאין באמת כל דרך לסיים אותו

מבחני מעבדה גם הם יראו יתרון כזה או אחר לצד מסויים
לא יכולים להראות את התמודדות הציוד בחוץ

קיצר.... לא טוב

קקטוס
הכי טוב, ללכת על מה שנוח לך
לכל חברה יש את היתרונות והחסרונות שלה

אני מאוד מרוצה מהציוד שיש לי
בגופים, בעדשות ובעזרים הנוספים
לא חסר לי כלום

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;1548327:
אני מאוד מרוצה מהציוד שיש לי
בגופים, בעדשות ובעזרים הנוספים
לא חסר לי כלום

גם אני :D

• הוסף לסימניות
הלב שלי נוטה לכיוון של הניקון, אבל אני לא סגור על זה לגמרי.
אף אחד לא התנסה בהתלבטות הזאת?

• הוסף לסימניות
כך עצה פרקטית.
לך על 'חברה' - זהה לזו שמחזיקים החברים שלך, זה יתן לך אפשרות להשתמש במגוון עדשות שאולי אתה לא יכול להרשות לעצמך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;1548477:
כך עצה פרקטית.
לך על 'חברה' - זהה לזו שמחזיקים החברים שלך, זה יתן לך אפשרות להשתמש במגוון עדשות שאולי אתה לא יכול להרשות לעצמך.
בזה אני חמישים חמישים...(בערך)

• הוסף לסימניות
אני במקומך, הייתי מחכה לD5 mark 4. ואז נראה לי שלא תהיה לך התלבטות.
הויכוח על ניקון-קנון הוא כמספר הצלמים, בתכלס כמעט כל הצלמים ממשיכים עם הליין שהתחילו איתו בגלל ההשקעה בציוד הנלווה, ובעיקר העדשות.
אבל...
אם תבדוק מי מוכר יותר בעולם, אז קנון לא רואה את ניקון. ולפעמים מליארד סינים לא טועים.

שורה תחתונה: זה לא המצלמה זה הצלם שמאחוריה.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tadmit;1548542:
אני במקומך, הייתי מחכה לD5 mark 4. ואז נראה לי שלא תהיה לך התלבטות.
הויכוח על ניקון-קנון הוא כמספר הצלמים, בתכלס כמעט כל הצלמים ממשיכים עם הליין שהתחילו איתו בגלל ההשקעה בציוד הנלווה, ובעיקר העדשות.
אבל...
אם תבדוק מי מוכר יותר בעולם, אז קנון לא רואה את ניקון. ולפעמים מליארד סינים לא טועים.

שורה תחתונה: זה לא המצלמה זה הצלם שמאחוריה.

בהצלחה

אוסף של קלישאות על רגל אחת

:D

• הוסף לסימניות
טוב,אז ככה:
אתה מתלבט כמו שהתלבטתי לפני 3 שנים
אתה מוזמן בשמחה לקחת את המצלמה שלי לידיים,יש לי סטודיו בבית תעשה פה כטוב בעיניך ותחליט אם זה נח לך בידיים.
הערב צילמתי עם מאיר שבח הוא עם הקנון ואני עם הניקון חבל שלא באת לבקר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה