שאלה מישהו יכול לברר אצל נתן אלנתן או אצל שר הפנים?

• הוסף לסימניות
ביום 4/2/2025 אישרה המועצה הארצית לתו"ב הצעת נוסח לחתימת השר המבטלת את ההפרדה בין שטחי שרות לשטח עיקרי בחישוב אחוזי בניה גם בתוכניות קיימות. [בתנאים מסויימים]
מה שחסר כעת זה בעצם חתימת השר.
איננו יודעים האם ומתי הוא מתכוון לחתום על כך.
זה יעזור לנו מאוד לדעת.
האם יש למישהו כאן קשר לאלמליח/אלנתן/ארבל בכדי לברר זאת.
.
תודה רבה מראש.
מצורף הנוסח של התקנות החדשות וקישור לתכנון זמין הרלוונטי

https://mavat.iplan.gov.il/SV4/4/99005430484/6
--

• הוסף לסימניות
ביום 4/2/2025 אישרה המועצה הארצית לתו"ב הצעת נוסח לחתימת השר המבטלת את ההפרדה בין שטחי שרות לשטח עיקרי בחישוב אחוזי בניה גם בתוכניות קיימות. [בתנאים מסויימים]
מה שחסר כעת זה בעצם חתימת השר.
איננו יודעים האם ומתי הוא מתכוון לחתום על כך.
זה יעזור לנו מאוד לדעת.
האם יש למישהו כאן קשר לאלמליח/אלנתן/ארבל בכדי לברר זאת.
.
תודה רבה מראש.
מצורף הנוסח של התקנות החדשות וקישור לתכנון זמין הרלוונטי

https://mavat.iplan.gov.il/SV4/4/99005430484/6
--
בס"ד
מה אפשר להרוויח מזה?
אשמח שתשתף אותנו.
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
בס"ד
מה אפשר להרוויח מזה?
אשמח שתשתף אותנו.
תודה רבה!
קודם כל לידיעת הצבור העסק התקדם.
איני צריך כרגע פרטי יצירת קשר.
היות והתקנות פורסמו להערות הציבור עד ליב ניסן ולאחמ""כ אמורות בעז"ה להחתם.
המשמעות המעשית נוגעת בעיקר לקרקע שעוד לא נבנה עליה כלום.
אם כי ישנם גם הנחיות בהקשר לקרקעות במצב שונה.
הכותרת הראשית היא בעצם שבאם יש עודף מטרים בהגדרת השרות יוכלו להמיר אותם לעיקרי [למשל במקום מחסנים חדר נוסף בדירה.]
אך זה כמובן תלוי בכמה תנאים

• הוסף לסימניות
מי יכול לדעת לגבי הגדלת הממ"ד ל20 מ' ברוטו,
האם זה הולך לעבור? ומתי הצפי שיכנס לספר החוקים?
(מה שצריך לדעת האם יש מישהו שלא רוצה שזה יתקדם.)
@רוצה בחיים

• הוסף לסימניות
זכיות בניה.
זה עבר ועדת שרים.
זה לפני קריאה ראשונה עדיין.
יש לזה סיכויים טובים לעבור תוך כשנה.
מי שמטטפל בזה בעיקר הוא ח"כ ארז מלול מש"ס ניתן לעמוד איתו בקשר אך כרגע מדובר בשלב מקדמי קצת.
מכל מקום זה יעזור בעיקר לבנינים קיימים.
מי שהולך לבנות היתר בניה למגרש חדש ויש לו עודפי שטחי שרות ישתמש במה שכתבתי בתחילת האשכול שזה הרבה יותר קרוב לכניסה לתוקף

• הוסף לסימניות
לפי סעיף 3 בפרוטקול, זה נראה שהחוק יהיה רק שאפשר לשנות משטח שירות מסוים לשטח שירות אחר, אך לא שיוכלו לעשות את הכל עיקרי
מצו"ב

קבצים מצורפים

• חישוב שטחים עיקרי ושירות (1).pdf
    KB 255.8 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
יש לזה סיכויים טובים לעבור תוך כשנה.
צפי ליותר או לפחות?
מי שהולך לבנות היתר בניה למגרש חדש ויש לו עודפי שטחי שרות ישתמש במה שכתבתי בתחילת האשכול שזה הרבה יותר קרוב לכניסה לתוקף
אין לי עודף בשרות, אלא חסר לי מטרים למלאות את הקונטור,
וברגע שיאשרו עוד מטרים לממד זה יתן לי למלאות את הקווי בנין.

• הוסף לסימניות
לפי סעיף 3 בפרוטקול, זה נראה שהחוק יהיה רק שאפשר לשנות משטח שירות מסוים לשטח שירות אחר, אך לא שיוכלו לעשות את הכל עיקרי
מצו"ב
עשית קצת סלט.
אתה מצטט הוראות על תבעות חדשות שנכתבו כבר בתקופה שבה אין חילוק בין עיקרי לשרות.
ובכל זאת ניתן להגדיר מראש ששטח מסויים יהיה למטרה מסויימת בלבד ולמשל יהיה כתוב כך השטח הכוללל לבנייה הוא 1000 מטר, כאשר 50 מתוכם יהיו למועדון דיירים ו 20 מתוכם לחדר עגלות.
אני מדבר על ההוראות על תבעות ישנות שבהם היה חילוק בין עיקרי לשרות ובתנאים מסויימים יכולים לקחת כמה שרוצים מהשרות לעיקרי [במגרש שלא הוצא עליו עדיים היתר בנייה]

• הוסף לסימניות
צפי ליותר או לפחות?

אין לי עודף בשרות, אלא חסר לי מטרים למלאות את הקונטור,
וברגע שיאשרו עוד מטרים לממד זה יתן לי למלאות את הקווי בנין.
אין לי צפי, תלוי בהרבה משתנים.
כדאי לך לשאול את ח"כ מלול אם תצליח.
מכל מקום יתכן ותב"ע מקומית עדיפה ומהירה יותר.
אך היא כרוכה בכסף....

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
עשית קצת סלט.
אתה מצטט הוראות על תבעות חדשות שנכתבו כבר בתקופה שבה אין חילוק בין עיקרי לשרות.
ובכל זאת ניתן להגדיר מראש ששטח מסויים יהיה למטרה מסויימת בלבד ולמשל יהיה כתוב כך השטח הכוללל לבנייה הוא 1000 מטר, כאשר 50 מתוכם יהיו למועדון דיירים ו 20 מתוכם לחדר עגלות.
אני מדבר על ההוראות על תבעות ישנות שבהם היה חילוק בין עיקרי לשרות ובתנאים מסויימים יכולים לקחת כמה שרוצים מהשרות לעיקרי [במגרש שלא הוצא עליו עדיים היתר בנייה]
סליחה
אז אשמח להבין, לי יש קרקע לבנייה בבנה ביתך, אשר אושר בו שינוי תבע בתאריך 18/08/2024 [תוכנית 207-1099084] לפי הרשום בתבע מותר 165 עיקרי ו- 70 שירות, האם אפשר לקחת את השירות גם לעיקרי ולעשות 235 עיקרי [כרגע עדיין לא נבנה כלום על הקרקע]

• הוסף לסימניות
יש לך דרכי התקשרות איתו?

זה אחרי ניצול זכיות מלא כולל בתבע מקומית,
חסר לי 20 מ"ר בקומה למלאות קונטור.
אז לא תרויח יותר מ 3 מ"ר נוספים לממ"ד ועוד 3 נוספים באם תוסיףחדר שרותים/מקלחת בממ"ד.
לא הייתי חושב ששווה לך לחכות.
מקסימום תפתח יק היתר ותתקדם ובאם יאושר בנתיים תעשה תיק שינויים.
למעט אם אתה לא מפסיד כלום בלחכות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה