דיון מישהו יכול להחכים אותי- למה משמשים התבלינים הבאים?:

• הוסף לסימניות
אפשר להתערב?
ראס על חנות, שהומלץ כאן
למה הוא מתאים?

• הוסף לסימניות
אפשר להתערב?
ראס על חנות, שהומלץ כאן
למה הוא מתאים?
לתיבול מאכלי בשר, תבשילי קדרה וחמין.
ההבדלים תהומיים בין יצרן ליצרן כי אחרי הכל מדובר בתערובת.
ממליצה על זו של פרג

• הוסף לסימניות
יש לו ריח של פרות-הטעם בסדר(פרה ולא פרי...)
המלצה שלי-אל תשתמשו בו, הריח מלחיץ
מחזיקה מעצמי בעלת חוש ריח מפותח מאד. יש לו ריח שרחוק ממה שתיארת.
מניחה שזה עניין של טריות ואולי תלוי גנטיקה.

• הוסף לסימניות
מחזיקה מעצמי בעלת חוש ריח מפותח מאד. יש לו ריח שרחוק ממה שתיארת.
מניחה שזה עניין של טריות ואולי תלוי גנטיקה.
אני לא היחידה שחושבת כך:

לדעתי גם הטעם כזה...
שונאת את התבלין הזה ומזהה אותו מיד בתבשילים..
כ"נל
לדעתי הריח קצת נעלם לאחר הבישול
אבל גם אז לא משהו...
גם לדעתי.
לא אוהבת אותו.

• הוסף לסימניות
פלפל לבן- סלטים, טיבול קציצות חשוב לדעת שהוא הרבה יותר חריף מפלפל שחור,
פילדלפיה- קציצות ועוף.
קארי- תבלין מאוד מיוחד מבחינתי צריך לדעת להשתמש בו מבחינת כמויות כי אם שמים הרבה מידי זה כבר טו מא'צ כי הוא חריף מאודדד. משתמשת בו להקפצת ירקות עם טופו (לצמחונים שבנינו:)
גאראם מסאלה- לירקות ועוף בתנור. נותן גוון וטעם שונים .
אגוז מוסקט- משתמשת בו למוקרמים למיניהם מקפיץ את הטעם שלהם פי מאה
הל- אצלנו משתמשים בו לקפה, תה וגם לחריף שעושים בבית (סחוג'?)
ציפורן- פעם השתמשתי בו מעט מאוד לחריף שאני עושה בבית יש לו טעם מאוד שולט על הכל אז אני כבר לא משתמשת בו. אני יודעת שמשתמשים בו לסלטים אבל אני לא יודעת איזה..

• הוסף לסימניות
פילדלפיה אני מוסיפה לטשולנט - משדרג מאד
וגם טוסקנה נכנס לשם.
צמד חמד של תבלינים מעולים :)

• הוסף לסימניות
אגוז מוסקט טעים רק כששמים ממנו מעט. אחרת הוא מידי מורגש וממתיק את האוכל.
והכי טעים להשתמש באגוז שלם ולגרד אותו לתוך התבשיל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה