בקשה מישהו יכול להעלות את הסיפור מיתד על התגלות הגר"ש גנצפריד?

• פותח הנושא rutt
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יעויין היטב בשלשת הנקודות שבסוף הודעתי, ודו"ק.

• הוסף לסימניות
אני מאוד לא אוהב לשמוע סיפורים מצוצים, אבל עוד יותר לא אוהב שמכלילים.
ניתן לדבר עם עשרות ומאות אנשים!!! שהיו בבית הבבא סאלי, שהיה לוקח בקבוק ערק רגיל, עוטף במגבת ומוזג למאות אנשים!!!!, וישנם מאות אנשים שחיים היום שיכולים להעיד על כך!!
אז גם הסיפור הזה הוא לא נכון [אין לי כוח לבדוק...] אבל נא לא להכליל.

בנוגע לבבא סאלי הכרתי יהודי מרוקאי זקן אבא של ראש ישיבה בב"ב, שסיפר לי בעצמו שהיה אצל הבבא סאלי כשעוד היה בחו"ל והיה חסר משקה, והרב עטף את הבקבוק ומזג לשלושים איש!
כשהגיע הרב לארץ, הוא הלך לבקרו, והיה עם בנו, ובנו הצעיר שאל את הרב האם הסיפור עם הבקבוק נכון? הרב יכול להראות לנו? והבבא סאלי אמר לו - כן, מה הבעיה תביא בקבוק ואראה לך... והאב רצה לקבור עצמו מבושה...
זאת סיפר לי האב עצמו.

• הוסף לסימניות
נתקבלה הקלטה בנושא (באידיש. אלו שמבינים, ייהנו עד לשמים; ואלו שלא - רוצו כבר ללמוד... למה אתם מחכים?!).

קבצים מצורפים

• א־צענטער מעולם־האמת.mp3
    8.9 MB · צפיות: 66
  • הוסף לסימניות
מצורף כאן הקלטה של הסיפור בעברית מר' דוד קלצקין שהיה נוכח שם
מקו השגחה פרטית 02-3011300

קבצים מצורפים

• גאנצפריד.mp3
    4.7 MB · צפיות: 60
  • הוסף לסימניות
במוסף שבת קודש השבוע, מופיעה תגלית
נמצא האיש שהשלים את המנין הנ''ל, והוא חי, כאן איתנו בעולם

וז''ל ה'מוסף', אין לי אפשרות לצילום איכותי....
בפניה שהגיע למדור, נתברר מיהו זה ואיזהו המשתתף האלמוני, אכן מדובר ביהודי ששמו 'גאנצפריד' הוא חי וקיים לאוי"ט, ואכן אין לו קשר לנפטר הנ"ל.. הוא סבר בטעות שהוא קרוב משפחה של המנוח, ועל כן נטל חלק בהלוויה ובקבורה.. [פרטיו המלאים שמורים במערכת].

הגילוי לא 'הורס' (לגמרי..) את הסיפור שהתפרסם, שכן למעשה משמים הוא התגלגל לשם ב'טעות', ואדרבה – הוא רק מרגיע אותנו שהמנוח הצדיק אכן זכה למניין בהלווייתו, שכן אם ה''צענטער'' היה למעשה נשמה מעולם הנשמות – צ''ע אם הוא מצטרף למנין.
1596918130850.png

• הוסף לסימניות
במוסף שבת קודש השבוע, מופיעה תגלית
נמצא האיש שהשלים את המנין הנ''ל, והוא חי, כאן איתנו בעולם

וז''ל ה'מוסף', אין לי אפשרות לצילום איכותי....
בפניה שהגיע למדור, נתברר מיהו זה ואיזהו המשתתף האלמוני, אכן מדובר ביהודי ששמו 'גאנצפריד' הוא חי וקיים לאוי"ט, ואכן אין לו קשר לנפטר הנ"ל.. הוא סבר בטעות שהוא קרוב משפחה של המנוח, ועל כן נטל חלק בהלוויה ובקבורה.. [פרטיו המלאים שמורים במערכת].

הגילוי לא 'הורס' (לגמרי..) את הסיפור שהתפרסם, שכן למעשה משמים הוא התגלגל לשם ב'טעות', ואדרבה – הוא רק מרגיע אותנו שהמנוח הצדיק אכן זכה למניין בהלווייתו, שכן אם ה''צענטער'' היה למעשה נשמה מעולם הנשמות – צ''ע אם הוא מצטרף למנין.
צפה בקובץ המצורף 706175

וגם - למה גלגלו משמים אדם עם שם זה?

זה מקרי???

• הוסף לסימניות
כפי ששמעתי פורסם ביתד על התגלות שהייתה לאחרונה של הגר"ש גנצפריד בעל הקיצשו"ע בלוויה של אדם שהיה לומד בקביעות בספרו, והרב בא להשלים מנין לקבורתו.

אשמח אם אפשרי להעלות את גזיר העתון המדובר.

ואשמח יותר אם הסיפור כבר מוקלד...
אני שמעתי מאדם שהוא לומד עם משהו בכולל והוא טוען שזה היה היוא והוא כזה אדם תמים וקראים לו גולדשטין הסיפור לא אמיתי וזה טעות !

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה