www.prog.co.il
ואיך רבי יהודה הנשיא הוציא את אשתו בקידוש במשך שנים אחרי פטירתו?ואני בכלל תוהה ממתי מת מצטרף למנין ???
שמעתי על רעבע'לע מדורנו, שמזג יין לאלפי חסידיו, והיין לא תם.ואיך רבי יהודה הנשיא הוציא את אשתו בקידוש במשך שנים אחרי פטירתו?
ובדיוק השבת קראתי שר' ישראל קרדונר מחסידי ברסלב נפטר בתרע"ח בערב שבת, ותלמידו ר' ישראל דב אודסר בא לבקר את הרבנית האלמנה בליל ש"ק לראות שהיא לא עצובה מדי, והיא היתה כולה שמחה וסיפרה לו שבעלה הגיע ועשה לה קידוש.
אז אם הם התאמצו להגיע כנראה הם החליטו שזה מועיל, לא?
החיקוי יותר טוב מהמקור [החסידי]...תפנית דרמטית בעלילה!!
![]()
דיון - רק פריקת תסכול...
מעשה שהיה, כמעט היה. קראו את הקובץ המצורף. או לחילופין, הודעה זו...www.prog.co.il
ראיתי פעם שכשהמת בא בגוף גשמי הוא נידון כאדם חי, ומצטרף למנין, ויכול גם לפסוק הלכה [כדוגמת אליהו שלימד את האריז"ל תורה] ולא אומרים עליו 'לא בשמים היא'.ואני בכלל תוהה ממתי מת מצטרף למנין ???
ובכלל נוסע חזרה עד למרכז ירושלים?
תפנית דרמטית בעלילה!!
![]()
דיון - רק פריקת תסכול...
מעשה שהיה, כמעט היה. קראו את הקובץ המצורף. או לחילופין, הודעה זו...www.prog.co.il
ממש סיפור שרשרת, לבינתיים הרב גם דאג שלא יוכלו לראות את תמונתוהאחראי על המצלמות כרגע עסוק ולא יכול להוציא את זה כי אשתו בבית חולים...
אני מאוד לא אוהב לשמוע סיפורים מצוצים, אבל עוד יותר לא אוהב שמכלילים.שמעתי על רעבע'לע מדורנו, שמזג יין לאלפי חסידיו, והיין לא תם.
שמעתי ממקור הכי מוסמך והכי אמין שבעולם, שמדובר במעשה שהיה, ללא ספק.
רק שני הבדלים קטנים.
זה לא היה יין, זה היה שמן. וזה לא היה הרעבע הנ"ל, זה היה אלישע.
לפעמים אני תוהה איך אין אף גרם של יצירתיות בסיפורי המופתים הללו.
תמיד יש לזה השראה ממקורותינו.
בהחלט.אני מאוד לא אוהב לשמוע סיפורים מצוצים, אבל עוד יותר לא אוהב שמכלילים.
ניתן לדבר עם עשרות ומאות אנשים!!! שהיו בבית הבבא סאלי, שהיה לוקח בקבוק ערק רגיל, עוטף במגבת ומוזג למאות אנשים!!!!, וישנם מאות אנשים שחיים היום שיכולים להעיד על כך!!
אז גם הסיפור הזה הוא לא נכון [אין לי כוח לבדוק...] אבל נא לא להכליל.
אני לא יודעת למה החלטתם להפוך את הסיפור הזה- למדומיין וממוצא!!!
את הסיפור הזה מספר גם ר' דוד קלצקין- שכידוע הוא איש שעובד 'בחברא קדישא', והוא נוכח שם בלוויה זו.
ואנו שמענו את הסיפור ממנו.
1. לשאלתנו כפי שנשאל פה- איפה תמונה שלו ממצלמות שמגר- הוא אמר שהאחראי על המצלמות כרגע עסוק ולא יכול להוציא את זה כי אשתו בבית חולים...
ומיד הוא הוסיף ואמר
2. שהוא לא אמר שאכן היה זה הגר"ש גנצפריד- (הוא גם לא יודע וגם מעניין אותו לראות את זה שוב בהסרטה), אבל ברור לו שגם אם זה לא הוא בעצמו = הוא דאג שיבוא בנ"א להשלים למניין.
ידוע הסיפור מהרה"ק מסאטמר זי"ע שסיפרו לו את הסיפור המקובל ,ששמש בית הקברות בצפת - פעם באמצע הלילה שמע דפיקות על חלונו , וכשפתח אמרו לו שמלאכים מביאים את הרה"ק מאפטה בעל האוהב ישראל זי"ע - להיטמן בבית החיים בצפת וצריכים שיתן את מפתח בית החיים , ולמחרת ראה מציבה חדשה בבית החיים , וכשסיפרו להרה"ק מסאטמר את הסיפור - שאל - אם המלאכים יכלו להביא אותו מחו"ל למה היו צריכים את מפתח בית החיים...אבל למה הוא היה צריך טרמפ חזור לא הבנתי. לא היה יכול להעלם בבית העלמין?
בהחלט כתוב. ובאותיות קידוש לבנה.לא כתוב בכתבה שזה היה בעל קיצור שולחן ערוך.
ב"ה, אמונת החכמים שלנו לא מתבססת על סיפורים..... וממילא סיפור כזה או אחר לא אמור לערער אותה כהוא זה....האשכול הזה יעיד מה הבעיה בסיפורים כאלו: הם הורסים אמונת חכמים.
ברגע שמביאים סיפורים לא מספיק מבוססים, זה לפעמים מערער את מה שעומד מאחוריהם.
וזה שונה לגמרי מלא להאמין שזה יכול להיות.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים