מישהו מכיר את נושא מחלת ה CMV?

• הוסף לסימניות
הוא מסוכן גם לאנשים בעלי מערכת רגישות יתר - מערכת חיסונית חלשה.
חשוב: ישנם מעבדות שלא מאבחנים ברור את הוירוס כלומר יכול להופיע בתוצאה שזה חיובי.
לכן חשוב לחפש מעבדה שהכי מתמחית בנושא.
בזמנו זה היה בהדסה ע"כ.

בעלת נסיון עשיר בעבר

• הוסף לסימניות
כל מה שכתוב פה נכון. מלבד העובדה שנדבקים ממנו רק פעם אחת בחיים, לכן לא יתכן מישהו שעבר את זה יותר מפעם אחת. (כמו מונו)

• הוסף לסימניות
טוליפ, אתה טועה. הגעתי לאתר של אינפומדיה, ושם כתוב כך:

בדיקת נוגדנים ל-CMV, היא בבדיקת דם לזיהוי נוגדנים כנגד נגיף (וירוס) ה-CMV (או בשמו המלא: Cytomegalovirus). נגיף זה עובר מאדם לאדם בנוזלי גוף, בעיקר ברוק ובשתן, אך גם באיברים מושתלים.

באנשים צעירים הוא לעיתים גורם למחלה דמוית מחלת הנשיקה ("מונו"), המתבטאת בחום, כאבי גרון, כאבי שרירים, עייפות והגדלה חולפת של בלוטות הלימפה. ברוב המקרים (ובייחוד בתינוקות) ההדבקה חולפת ללא תסמינים כלשהם ואין שום הרגשת חולי. לאחר ההדבקה הנגיף נשאר רדום בגוף והוא יכול להתפרץ מחדש במצב של דיכוי של מערכת החיסון (למשל, בחולים שעברו השתלת איברים) ולגרום למחלה קשה (כגון דלקת ריאות או דלקת של הרשתית). נגיף ה-CMV יכול לעבור לעובר כאשר האם נדבקת בו בזמן ההיריון. מעבר זה יתרחש בכ-30% מהמקרים.

באופן נדיר מאוד יתכן מעבר של CMV לעובר שאצל אמו הנגיף רדום. במרבית מהמקרים (כ-60-70%) מעבר זה לא יתבטא במחלה כלשהי ויהיה נטול השלכות בטווח הארוך. אולם, במספר קטן של מקרים, תינוק שנדבק בנגיף ברחם יסבול ממגוון רחב של תופעות: החל ממחלה קשה בסמוך ללידה ומוות, וכלה בחירשות או פיגור שיתגלו רק 2-3 שנים מאוחר יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;1031266:
יש כל מיני רפואות אלטרנטיביות שלפי מיטב ידיעתי אינן מועילות באופן משמעותי.

בזה אני חולקת עלייך.

• הוסף לסימניות
מנסיון- ויטמין c עוזר פלאים!!!
(אבל רק של סולגאר)

• הוסף לסימניות
ברפואה הקונבנציונאלית אין שום דרך לעזור לך וזה באמת יכול לקחת חודשים עד שזה עובר מעצמו, אבל ברפואה האלטרנטיבית יש המון מה לעשות.

ממליצה לך מאוד מאוד על "אייפק".
תרגישי טוב!

• הוסף לסימניות
מה יש לכם להגיד על מחלת ה-EBV. סיכונים וכו' אשמח לשמוע!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חביבה;1031493:
מה יש לכם להגיד על מחלת ה-EBV. סיכונים וכו' אשמח לשמוע!
בשונה מהcmv אין סיכונים למצבים מיוחדים. "רק" החולשה המפורסמת של המונו- כל אחד ברמתו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;1031367:
כל מה שכתוב פה נכון. מלבד העובדה שנדבקים ממנו רק פעם אחת בחיים, לכן לא יתכן מישהו שעבר את זה יותר מפעם אחת. (כמו מונו)

אני לא מבינה על מה את מדברת.
אני עברתי את זה פעמיים.
שכנה של ההורים שלי עברה את זה לפחות 8 פעמים כל פעם לכמה חודשים. (וכל פעם היא הדביקה ילד אחר שלה.)
חברה מהכיתה עברה את זה שלוש פעמים הדביקה את אח שלה ושניהם היו חולים בערך חצי נה.

אני לא מבינה בין סוגי המונו ומחלת הנשיקה אבל אחד מהמינים של זה חוזר ועוד איך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1031511:
אני לא מבינה על מה את מדברת.
אני עברתי את זה פעמיים.
שכנה של ההורים שלי עברה את זה לפחות 8 פעמים כל פעם לכמה חודשים. (וכל פעם היא הדביקה ילד אחר שלה.)
חברה מהכיתה עברה את זה שלוש פעמים הדביקה את אח שלה ושניהם היו חולים בערך חצי נה.

אני לא מבינה בין סוגי המונו ומחלת הנשיקה אבל אחד מהמינים של זה חוזר ועוד איך.
לא הcmv
אולי את מתכונת לשני [לא מסוכן]ebv

• הוסף לסימניות
לא היה לי ebv אלא אם כן מכנים אותו בכל מקרה מונו.

• הוסף לסימניות
הcmv עשוי לחזור פעם שניה באופן חלש יותר, וכמעט שאינו מסוכן בהריון

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סא;1031530:
לא הcmv
אולי את מתכונת לשני [לא מסוכן]ebv

לפי בדיקות הדם שלי היה לי בעבר CMV והוא חזר שוב ולא בקטנה.

• הוסף לסימניות
לבעלי היה CMV לא מזמן
חולשה נוראית, שינה מרובה מאד.
כמעט ולא היה קם מהמיטה.
הרופא אמר שזה מסוכן מאד בהיריון.
ב"ה זה עבר ללא טיפול תרופתי אחרי כחודש וחצי. אמרו לי שזה דיי מהר. תודה לה'

• הוסף לסימניות
קרובת משפחתי חלתה במונו והרגישה ממש לא טוב ונזקקה לזריקות. (אגב, יש מאכלים מסוימים שגורמים להרגיש רע כדאי לברר.)
ואז נודע לה שהיא בהריון...
הרופאה ניבאה לה עתיד שחור משחור ועודדה אותה לבצע הפלה לאורך כל ההריון.
ברוך ה' הילד נולד בריא לגמרי. הוא הופך את כל הבית , מרוקן את הארונות ומתעורר מכל פיפס.
אף פעם לא לאבד תקווה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופית;1031847:
הרופאה ניבאה לה עתיד שחור משחור ועודדה אותה לבצע הפלה לאורך כל ההריון.
ברוך ה' הילד נולד בריא לגמרי. הוא הופך את כל הבית , מרוקן את הארונות ומתעורר מכל פיפס.

אוקי, המשפט יכל בהחלט להסתיים כאן :eek::
נכתב ע"י קופית;1031847:
ברוך ה' הילד נולד בריא לגמרי.
....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיש;1031710:
הcmv עשוי לחזור פעם שניה באופן חלש יותר, וכמעט שאינו מסוכן בהריון
אכן. כך אמרה לי רופאה מומחית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת