מישהו מתמצא בזכויות של מורים?

• הוסף לסימניות
מורה שחופשת הלידה הסתימה לה בדיוק כמה ימים אחרי שהתחיל החופש זכאית לקבל כסף עבור החופשה? או שבגלל שלא עבדה קודם לא מגיע לה?

בתודה מראש למי שיענה, פשוט המשכורת מתעכבת...

• הוסף לסימניות
ראשית מזל טוב.
על פי ההגיון שלי, פשוט פשוט שמגיעה לך, חופשת לידה דינה כעבודה ממש, ויש הרבה חוקים שבאים להגנה על יולדת (איסור פיתורין וכו'). רק אני לא יודע בדיוק איפה החוקים האלה כתובים ואיך קוראים את האותיות הקטנות, בשביל זה יש כל מיני אירגונים שבאים לדאוג לזכויות העובד.

• הוסף לסימניות
את יכולה לברר בש.י.ל-שירות יעוץ לאזרח בד"כ יש שם אנשים המבינים בכל האותיות הקטנות ויודעים מה מותר ומה אסור.

• הוסף לסימניות
ישנה חוברת של משרד החינוך בשם "זכויותיך" שם מפורטות כל הזכויות תנסי להשיג.

• הוסף לסימניות
אם השאלה היא על מורה קבועה, ולא על ממלאת מקום, שמקבלת בקביעות משכורת בחופש אז בטח שצריכה לקבל משכורת, קרה אצלי פעם שחופשת הלידה הסתיימה בדיוק ביום האחרון של הלימודים, וקיבלתי את המשכורת של החופש כרגיל.

• הוסף לסימניות
אם שובצת לכל השנה מגיע לך החופש בכל מקרה!
אם ילדת ביוני נניח, את מקבלת כפול!!!
גם מביטוח לאומי וגם מהמעסיק!!!
כך לגבי סוכות ופסח (לגבי חנוכה - לא זוכרת)

• הוסף לסימניות
אם אני לא טועה גם פסח וגם חופש גדול מקבלים כפול.

• הוסף לסימניות
זוהי זכות השמורה לעובדי הוראה בלבד - ככל הידוע לי - קבלת חופשה גם בזמן חופשת לידה!!! (ואז, באמת יש "כפל" - הן מבי"ל והן מהמוסד הלימודי).
כך הוא בעבודה קבועה. אם מדובר במילוי מקום - נראה לי שהכללים משתנים.

• הוסף לסימניות
אם קבלת משכורת "תקן" לאורך כל השנה (עד הלידה) - זכותך שמורה לך לקבל תשלום גם עבור החופש הגדול. (אגב, גם אם היית עוזבת את העבודה מסיבה אחרת באמצע השנה - עדיין מגיע לך תשלום בחופש בעבור החלק היחסי שעבדת בשנה"ל.) לעניין זה - חופשת הלידה נחשבת כתקופת עבודה (גם אם הארכת אותה באישור הביטו"ל - כגון בלידת יותר מילד אחד, או כאשר הילד היה מאושפז למעלה משבועיים), ולכן זכותך לקבל תשלום מלא בעבור החופש הגדול.

אם עבדת כמילוי מקום, הרי שקבלת שכר הגבוה בכ-20% יותר, שהוא בעצם, כולל את התשלום עבור החופשה. ולכן ממילא לא היית אמורה לקבל תשלום בתקופת החופש, ללא קשר לחופשת הלידה.

יש לי חוברת "זכויותיך" של הסתדרות המורים, והכללים כתובים שם בפירוט.

תמהני, שמקום עבודתך אינו מכיר את הכללים. זה מצב מצוי, והכללים ידועים ולא נעשה בהם שינוי כלשהו בשנים האחרונות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה