- הוסף לסימניות
האמת היא שהמערכת שלהם בנויה כך שהבוט מחלק קופונים בעיקר כשיש תלונה על עיכוב או חוסר שביעות רצון, אז לא מפתיע שקיבלת קופון כמעט מיד אחרי שפנית. הם יודעים שזה זול יותר לתת קופון מאשר להתמודד עם לקוח לא מרוצה, ולכן האלגוריתם מגיב ככה. לגבי ה"טריקים" יש הבדל גדול בין מצב שבו באמת יש עיכוב או בעיה אמיתית לבין מצב שבו מייצרים תלונה מלאכותית רק כדי לקבל קופון. כשמדובר בהתנהלות רגילה ומוצדקת, אין כאן עניין של גזל. אבל אם ממציאים בעיה שלא קיימת רק כדי לגרום להם לחלק קופון, זה כבר נכנס לאזור הרבה פחות נקי, גם מבחינת יושר וגם מבחינת כללי השירות שלהם.
כי הרבה פעמים לפני שסוגרת הזמנה עוברת שוב על כל המוצרים לוודא שהזנתי מידה נכונה/להראות לבעלי מה אני הולכת לקנות וכד'
אם כן- איפה מנקים קבצי עוגיות? (למרות שיש בזה משהו נח שהם מזהים אותי ומעלים לי דברים שמענינים אותי..)
מה שכתבת על עלית מחירים אם צפיתי במוצר כמה פעמים זה מידיעה או השערה?לגבי מי שאומר שלעולם לא מצליח לקבל מהם קופונים, בהחלט כדאי פשוט לומר להם את זה. הרבה פעמים כשהבוט מזהה משפט כמו "אני אף פעם לא מקבל מכם קופונים" הוא נותן קופון פיצוי. המערכות שלהם מגיבות בעיקר למילים של חוסר שביעות רצון, גם אם לא מבקשים מפורשות.
בנוסף, יש תופעה שחוזרת בהרבה אתרי קניות והיא לא סתם הרגשה שהם גונבים אותי!. האתרים משתמשים במערכות שמזהות את ההתנהגות של הקונה ובודקות כמה פעמים הוא נכנס למוצר, האם הוא הוסיף אותו לעגלה ואם הוא חוזר לבדוק אותו שוב. ברגע שהמערכת מבינה שיש עניין המחיר לפעמים עולה כדי לבדוק עד כמה הקונה באמת רוצה את המוצר. זו לא טעות אלא מנגנון שמטרתו למקסם רווחים. אחד הדברים שאפשר לראות מיד הוא שהמחיר שראית בהתחלה לא תמיד נשאר אותו מחיר כשאתה חוזר למוצר. לפעמים אפילו במכשיר אחר תראה מחיר אחר לגמרי כי האתר לא מזהה אותך ונותן מחיר נקי בלי ההיסטוריה שלך.
גם בתוך העגלה המחיר יכול להשתנות וזה קורה ממש ברגעים שבהם אתה מתקרב לקנייה שכן שם יש סיכוי גבוה שתסכים לשלם גם אם זה קצת יותר. מי שלא מכיר את זה עלול לשלם הרבה יותר בלי לשים לב במיוחד כשהאתר יוצר תחושה שהמבצע עומד להסתיים או שהמלאי עומד להיגמר. אלה מנגנונים שעובדים היטב על קונים שממהרים לסגור עסקה. בפועל לעיתים קרובות מדובר רק בלחץ מכוון. ובכל זאת חשוב להבין שזה לא נחשב גניבה משום שהמחיר שמוצג הוא עדיין מחיר שהקונה רואה ומאשר לפני התשלום, והכל נעשה במסגרת המותר של מדיניות התמחור שלהם. הם לא לוקחים כסף מעבר למה שהלקוח אישר בפועל אלא רק משחקים במסגרת המחיר הנתון. זו התנהלות שיווקית אגרסיבית אבל לא גזל.
כדי להתמודד עם זה יש כמה דברים שעוזרים כמו לגלוש במצב גלישה בסתר או לנקות עוגיות לפני הקנייה כדי שהאתר לא ישתמש בהיסטוריה שלך. רצוי גם לא להיכנס פעמים רבות לאותו מוצר כי זה גורם למערכת להבין שיש ביקוש מצדך. במקרים רבים אם מחיר עלה פתאום שווה לחכות מעט שכן הוא עשוי לרדת
כי הרבה פעמים לפני שסוגרת הזמנה עוברת שוב על כל המוצרים לוודא שהזנתי מידה נכונה/להראות לבעלי מה אני הולכת לקנות וכד'
אם כן- איפה מנקים קבצי עוגיות? (למרות שיש בזה משהו נח שהם מזהים אותי ומעלים לי דברים שמענינים אותי..)
הנושאים החמים