מישהו פה מנגן על אקורדיון?

• הוסף לסימניות
קיבלתי אקורדיון במתנה אשמח לרקע קצר על הנגינה בכלי

*אני מנגן על פסנתר

• הוסף לסימניות
הקפצה.

אני משער שיש פה מישהו שמנגן על אקורדיון.. לא?!

קיבלתי במתנה אקורדיון.
כאמור יש לי ידע במוזיקה ואני מנגן על פסנתר
ולכן אני מנגן חופשי את יד ימין
אבל ביד שמאל (איפה שכל עשרות הכפתורים) אין לי מושג איך לגעת.

אם אפשר לסקירה קצרה על אופן הנגינה של הליווי.
תודה.

• הוסף לסימניות
יש חוברות ללימוד אקורדיון - אתה יכול להשיג וללמוד לבד, אם כי צריך שיעור-שניים לפחות בשביל ללמוד את הפתיחה והסגירה הנכונים של המפוח.
הנה תיאור ה'בסים' מויקיפדיה (ההדגשה שלי):
לאקורדיון קבוצת כפתורים (מקלדת) בכל צד. בסוג המוכר ביותר של אקורדיונים, הכפתורים המופעלים ביד ימין של הנגן נראים כמקלדת פסנתר והטונליות שלה זהה לזו של הפסנתר. הכפתורים המופעלים ביד שמאל משמשים כליווי בדרך כלל. שתי השורות האורכיות הקרובות למפוח מפיקות צליל בס מלווה. הטונליות שלהן מושתתת על מעגל קווינטות עם עליה בכיוון מעלה, לאורך השורה. בשלוש השורות האורכיות הבאות, כל כפתור מפיק צליל אקורד. הכפתור הסמוך לכפתור הבס הוא אקורד המז'ור, כפתור אחריו בשורה הרחבית - מינור ואחריו ספט-אקורד. באקורדיונים גדולים יותר, קיימת שורה אורכית נוספת בה הכפתורים מפיקים אקורד ספט-מוקטן. גם כפתורי האקורדים בנויים במעגל קווינטות כלפי מעלה, כל שורה רחבית והבס שלה.

• הוסף לסימניות
הבסים מסודרים לפי מעגל הקוינטות.
יש בס אחד שקוע- הוא הדו, תחתיו- פה, תחתיו סי במול, תחתיו מי במול, וכן הלאה, תלוי בגודל האקורדיון ובכמות הבסים. (מעל הדו- סול וכן הלאה לפי המרוחים)
כשמחזיקים את האקורדיון השורה הכי ימנית לאורך היא טרצבס. כלומר, טרצה מהבס ההעיקרי, הבסיסי, כמו שפרטנו- דו וכו'
השורה לאורך אחריה זה הבס העיקרי. כמפורט למעלה.
השורה אחריה- האקורד המז'ורי המלא של הבס: דו? דו, מי, סול
השורה אחריה- האקורד המינורי המלא של הבס: דו? דו, מי במול, סול
השורה האחרונה זה צליל הספט של האקורד.
כשמנסים רואים כמה הכול נוח וזמין ללווי.
צריך לתרגל גם את תזמון המפוח לסגור ולפתוח בזמן מתאים- לא באמצע צליל או תיבה.
מקווה שעזרתי, בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נראה שעזרתם המון!!
לא ליד הכלי כרגע
אנסה ליישם אח"כ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה