להפך. הכי פחות מתאים לילדות, אמנם אין מתח ומהסיבה הזאת לא צריך לחשוש שילדות יצפו גם, אבל העומק של הסרט כ"כ גדול והמסר כזה עוצמתי ובעיני דווקא מיועד לקהל הבוגר שלא מחפש את האקשן והדרמות לכל אורך הסרט...בעיני מתאים אפילו יותר לנערות ולילדות
אני עדיין שואלת...דחוף דחוף!!!
מישהי יודעת מה השיר המקורי שהיה בסוף הסרט אמא?? ("אמא, מתוך כל החומות את פורצת למרחב...")
תודה גדולה!!!
סרט מאווווד מוזר, לא אתפלא בכלל אם אגלה שטלי מכרה את השם שלה למישהי........הסרטים של טלי אברהמי שונים מכל הסרטים החרדים שיוצאים. אצלה אין האכלת מסר בכפית.
הסרט "אמא" דומה במהותו ל"עלה קטן", סיפור של התמודדות והדרך לנצח קשיים בחיים.
זהירות ספויילרים בשפע!!!
בסרט הזה לא מוזכר כלום שקשור ליהדות, טלי אברהמי לא כבלה את עצמה למקום או לאנשים או לחוקים שקשורים ליהדות.
ככלל יש רק נשים, כמובן, כולן לבושות בהידור, כידוע אצל טלי אברהמי וכמובן בצניעות.
למעשה העלילה מתחילה במתח נוראי, ממש מההתחלה. בית משפט, נתבעת שמאחרת וזה לרעתה, שופטת שלא מאמינה לה ואז בריחה מטורפת חסרת כל סיכוי, מרדף, הסתתרות, בכי של תינוק שכמעט מסגיר, והמתח יורד בהדרגה עד שמבינים פתאום שהיא כבר לא בורחת, וכאן זה היה לי קצת מוזר.
אשה שבורחת עם תינוקת, חסרת כל, ואיכשהו מצליחה לגדל אותה ולא רואים איך וגם לא מבינים מה קורה בינתיים ואיך לא מוצאים אותה. גם המיקום מעורפל מאוד, רק בסוף מבינים שככל הנראה ההתרחשות היא בצרפת. מתי? לא ברור. אין פלאפונים, אבל יש עיתונים ויש טלפונים רגילים, מכוניות טרנטה מצחיקות וזהו. באמת זה לא ממש נצרך לדעת את הפרטים האלה, אבל בנוסף לעירפול הקודם זה קצת מבלבל, כי כל הסרט התחיל במתח ובריחה ובמשך כל זמן הסרט הצופה במתח מתי יתפסו אותה.
ומסתבר שהסרט בכלל לא על הבריחה, וזה קצת פספוס לדעתי.
בגלל המתח הזה שהצופה שרויה בו, אני באופן אישי קצת התבלבלתי בדמויות. קודם כל, לא היה כזה ברור לאן היא ברחה, האם לכפר ממש מרוחק? כי נראה בהמשך הסרט שלא כל כך, וחלק מהדמויות בסרט נראות מאוד דומות לדמויות שרדפו אחריה, כמו הדוורית שלאורך כמעט כל הסרט הייתי בטוחה שהיא העוזרת של התובעת, ואחר כך הייתי בטוחה שהתובעת היא האמא של זואי. רק בסוף התברר לי שלא.
לצורך המסר טלי הכניסה איזו סצינה בה הבת שלה נאלצה לוותר על מסיבת סוף שנה בגלל פגישה של האמא. סיבת הסצינה ברורה, אבל לדעתי היא לא נעשתה מספיק טוב, כלומר, לאורך כל הסרט רואים איך האמא תומכת בבת שלה ועושה הכל בשבילה ופתאום יש נקודה בה האמא מתעלמת מהצורך של הבת להיות במסיבה וזה לא כל כך אמין.
לגבי קלסר המסמכים שהיא לקחה, לא ברור כל כך למה. רק בסוף רואים מה היה שם, אבל לכאורה אמילי לא היתה באמת צריכה לקחת את זה, כי היא לא עשתה בזה כל שימוש. וגם בסוף היא שרפה את המסמכים ולא ברור בשביל מה, הרי זה היה הקלף שלה נגד התובעת. אמנם נכון שבסוף הדברים הסתדרו, אבל שוב יש כאן משהו שלא היה כל כך ברור.
אבל בסופו של דבר, למרות העירפול והדילוג על מידע שלדעתי היה חשוב, המסר עבר, גם בלי להאכיל בכפית, סרט נהדר, מופלא, מדהים, הייתי הולכת לראות אותו שוב, יש גם חוש הומור שנון, והקאסטינג מושלם ממש. אני חושבת שבניגוד לסרט אחר שלה, בו הקאסטינג היה זוועה, כאן היא ממש דייקה. התינוקת שהופכת לילדה שהופכת לנערה ואחר כך לבחורה נראית ממש אותו דבר! כאילו היא לקחה כמה אחיות ממשפחה אחת וכולן שיחקו בסרט. ולא רק זה, הבת כל כך דומה לאמא, זה ממש נדיר לדעתי.
אז לסיכום, מאוד ממליצה על הסרט, במיוחד לבנות ונערות שיש להן נטיה לחשוב שאמא שלהן היא פחות טובה מהאמא של החברות שלהן....
סרט יפה, ובכלל, כיף שיצא סרט חדש מבית היוצר של טלי אברהמי, הגיע הזמן!
מישהו?מי השחקניות?
תמיד עדיף לחכות לאחרי החגים תמיד פחות עמוס.לא ברור על מה ולמה-ומתי אנשים, סליחה נשים, מוכנות סוף סוף להתפקס ולהתבגר...
נכון מאוד!לצורך המסר טלי הכניסה איזו סצינה בה הבת שלה נאלצה לוותר על מסיבת סוף שנה בגלל פגישה של האמא. סיבת הסצינה ברורה, אבל לדעתי היא לא נעשתה מספיק טוב, כלומר, לאורך כל הסרט רואים איך האמא תומכת בבת שלה ועושה הכל בשבילה ופתאום יש נקודה בה האמא מתעלמת מהצורך של הבת להיות במסיבה וזה לא כל כך אמין.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים