עזרה מישהי יכולה לעזור לי עם נעלמים בחשבון?

• הוסף לסימניות
שכחתי איך פותרים:
X-2Y=10
3X+Y=16

ושאלה נוספת:
שני אגסים וארבעה תפוחים עולים 14 שח.
במחיר של 5 אגסים ניתן לקנות 7 תפוחים ועדין ישאר שקל אחד.
מה מחיר תפוח, ומה מחיר אגס?

אני צריכה את הדרך כדי להבין מה קורה כאן..
תודה!

• הוסף לסימניות
X=6
אין לי הרבה זמן
אז תציבי את הX ולפי זה תגלי את הY

בהצלחה!
(וזה היה מאוד כיף לחזור לדברים האלו ולפתור)

• הוסף לסימניות
שכחתי איך פותרים:
X-2Y=10
3X+Y=16

ושאלה נוספת:
שני אגסים וארבעה תפוחים עולים 14 שח.
במחיר של 5 אגסים ניתן לקנות 7 תפוחים ועדין ישאר שקל אחד.
מה מחיר תפוח, ומה מחיר אגס?

אני צריכה את הדרך כדי להבין מה קורה כאן..
תודה!
2x+4y=14
5x=7y+1

• הוסף לסימניות
זה בהחלט כיף
בטח כשזה בערב פסח...

• הוסף לסימניות
בתרגיל השני משהו לא מסתדר לי:

אגס= A
תפוח=T

2A+4T=14
5A=7T+1

2A=14-4T
A=7-2T

35-10T=7T+1
34=17T
T=2

יש! הצלחתי!!!
איזה כיף.
תודה!!!!1
לא מבינה למה לא הלך לי קודם!

• הוסף לסימניות
תודה לכולן.
אבק דרכים מכסה את הזיכרון שלי.

• הוסף לסימניות
יש מצב לשאלה נוספת?
3X+5Y=19
4Y-X=-12

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה