דרוש מידע מישהי שמעה שלא תהיה אפשרות יותר להישאר שנה בגן חובה?

• הוסף לסימניות
גם אצלינו אמרו את זה.
תאמת אני מבינה.
למי שיש בעיה לא יעזור עוד שנה....

רושמת כאמא שהשאירה שנה (סתם)
לפעמיים עצם השארת השנה גורמת לבעיות לידיעתכן
אני מכירה בנות שהשנה הזו שינתה אותן לגמרי מבחינת בשלות

• הוסף לסימניות
גם אצלינו אמרו את זה.
תאמת אני מבינה.
לא מסכימה עם זה- מי אמר שלא יעזור עוד שנה
לפעמים עצם זה שהבת הכי קטנה זה הבעיה, והשארות של שנה מאד מאד עוזרת- תחשבי את ההבדל בין בת בת 6 וחצי לבת בת 5 וחצי (שבאותו רמת משכל) שתיהן צריכות ללמוד את האותיות ביחד- ברור שלגדולה יהיה יותר קל ואם נחכה עוד שנה לקטנה גם לה יהיה קל
ברור שיש חכמות שבגיל 5 כבר קוראות וכאלו שגם בגיל 7 קשה להן...

מנסיון שלי השארתי 4 ילדים- בנים ובנות (שהיו בחודש הגבולי) וחושבת שזה היה ברכה והדבר הטוב שיכולתי לעשות בשבילם

• הוסף לסימניות
לא מסכימה עם זה- מי אמר שלא יעזור עוד שנה
לפעמים עצם זה שהבת הכי קטנה זה הבעיה, והשארות של שנה מאד מאד עוזרת- תחשבי את ההבדל בין בת בת 6 וחצי לבת בת 5 וחצי (שבאותו רמת משכל) שתיהן צריכות ללמוד את האותיות ביחד- ברור שלגדולה יהיה יותר קל ואם נחכה עוד שנה לקטנה גם לה יהיה קל
ברור שיש חכמות שבגיל 5 כבר קוראות וכאלו שגם בגיל 7 קשה להן...

מנסיון שלי השארתי 4 ילדים- בנים ובנות (שהיו בחודש הגבולי) וחושבת שזה היה ברכה והדבר הטוב שיכולתי לעשות בשבילם
מסכימה עם כל מילה!!!!
מניסיון של ארבעה ילדים
בנים ובנות

• הוסף לסימניות
בגדול משרד החינוך מאוד מאוד מצמצם את האפשרות של הישארות,
זה אפשרי בתנאי ש:
א- יש סיבה מוצדקת. (גיל צעיר לא נחשב סיבה מוצדקת)
ב -ההישארות תיתן מענה מותאם (ילדה עם קשיים לא בהכרח יעזור לה - אולי היא זקוקה לכיתה מקדמת?)
ג - יש אישור של פסיכולוגית האחראית על הגנים (וכאן זה כבר מאוד קשור למי הפסיכולוגית וכמה היא קשוחה..)
ד - קיים גורם מקצועי שממליץ על הישארות (קל"ת, רפ"ע, רופא התפתחותי, או רופא מומחה בתחומו. פסיכולוג)

• הוסף לסימניות
טענת משרד החינוך שהגענו למצב שלרבע מילדי הציבור החרדי ממנים עוד שנת לימודים חינם
כמה כבר עולה כיתה א'?
אני לא מאמינה שיש הורה שעושה חשבון כלכלי כזה.
זה לא כמו ההבדל בין מעון לגן עירוני.

מעבר לבעיה שציינתי לגבי חוסר הסנכרון בין שנה''ל לגיל הילדות
יש בעיה נוספת
הרמה בכיתה א' עולה ועולה. למה שאשלח ילדה בת חמש וחצי זעירה כזאת לתוך עולם קשוח כזה?
שיורידו את הרמה בכיתה א.
למה הפער כזה עצום בין גן חובה לכיתה א?

• הוסף לסימניות
הרמה בכיתה א' עולה ועולה. למה שאשלח ילדה בת חמש וחצי זעירה כזאת לתוך עולם קשוח כזה?
שיורידו את הרמה בכיתה א.
למה הפער כזה עצום בין גן חובה לכיתה א?
ממש נכון! יש הרבה ילדות שפשוט לא בשלות לקחת אחריות על עצמן, לעשות שיעורי בית בכמה מקצועות באותו יום, להכין מערכת, להבין הוראות בשכפולים ומבחנים וכו', והמורות רק פונות לאמהות שיכינו בשבילן שיעורי בית ויעשו להן מערכת....
לא מבינה למה כיתה א' לא יכולה להיות איזשהו מעבר בין גן לבי"ס או שגן חובה יהיה כזה, משהו שיעשה איזה הדרגה, יש המון ילדות שלא בשלות לשינוי כזה.

• הוסף לסימניות
אני עובדת בגיל 3 השנה
שימו לב שיש ילדים שיהיו בני שלוש רק בסוף חודש טבת. (31/12/21 יצא בכ"ז טבת)
נראה לכם הגיוני לא להשאיר שנה.
רב ילדי דצמבר 2021 לא מבינים מה רוצים מהחיים שלהם כרגע.
ואני מדברת על גיל 3 שאין דרישות מי יודע מה.

• הוסף לסימניות
אני עובדת בגיל 3 השנה
שימו לב שיש ילדים שיהיו בני שלוש רק בסוף חודש טבת. (31/12/21 יצא בכ"ז טבת)
נראה לכם הגיוני לא להשאיר שנה.
רב ילדי דצמבר 2021 לא מבינים מה רוצים מהחיים שלהם כרגע.
ואני מדברת על גיל 3 שאין דרישות מי יודע מה.
את יודעת אם יש אפשרות להשאיר ילד שנכנס ממש קטן לגיל שלוש שנה נוספת בשנתון ? או לחכות לגן חובה להשארת שנה?
כי בתכלס אני חושבת שאם כבר משאירים ילד שנה בגלל גיל קטן עדיף להשאיר שנה נוספת בגיל שלוש ולא בחובה שאחרי זה ההיסתגלות יותר קשה מבחינת לראות את כולם עולים לא ואני נישאר הכרויות חדשות עם ילדים וכו...

• הוסף לסימניות
גם אצלינו אמרו את זה.
תאמת אני מבינה.

רושמת כאמא שהשאירה שנה (סתם)
לפעמיים עצם השארת השנה גורמת לבעיות לידיעתכן
מתעניינת, איך את יודעת שזה סתם?
שואלת בתור אמא לבת שעכשיו שנה שניה בגן חובה....

• הוסף לסימניות
אוהו הזוי
האמת שגם השנה השארתי ילידת ספטמבר והגננת חייבה אותי(שנה שעברה) להביא אישור מקלינאית תקשורת או מטפלת רגשית פסיכולוגי או משהו דומה
אני לא מתחרטת אפילו לא יום אחר שהשארתי שנה הבשלות והאימון החוזר וגם גן ברמה גבוהה יותר ומדייקת
הזה משהו שייתן לה בטחון לכל ההתחלה של כיתה א שהיא בסוף ההכנה לכל שנות הלימודים
אם כיתה א ברגל שמאל הרבה פעמים כל ההמשך יהיה ככה וחבל
הרמה היום כ"כ גבוהה לא תואמת גיל גם ככה אז לקטנות? נראה לי אומללות

• הוסף לסימניות
מתעניינת, איך את יודעת שזה סתם?
שואלת בתור אמא לבת שעכשיו שנה שניה בגן חובה....
כי כבר בשבוע הראשון בגן הגננת שאלה למה השארתם.
היא אמרה שלדעת חבל... אבל יהודי לא אומר חבל.
הקיצקץ... לא תמיד גיל זה סיבה להשאיר ילד/ ילדה

• הוסף לסימניות
גם עלי הגננת שאלה למה השאירו אותי.
ובסוד אני אגיד לך שהיא פשוט לא ראתה מה היה שנה קודם.
אני ממש ממש לא הרגשתי מסכנה שבחודש כסלו היה לי יום הולדת כמו לבנות שהיה להן בחודש אדר וכו'.
גם אחותי בשנה הראשונה של גן חובה החליטה שכל הילדות הן גדולות והיא קטנה
השאירו אותה והכל הסתדר... והגננת של שנה שניה לא הבינה למה.

• הוסף לסימניות
אבל משאירים רק אחרי ייעוץ מקצועי ולא סתם כך כי הילדה קטנה בגיל יש ילדות קטנות בגיל אבל ביטחון עצמי גבוה ויכולות לימודיות גבוהות ...

• הוסף לסימניות
אוהו הזוי
האמת שגם השנה השארתי ילידת ספטמבר והגננת חייבה אותי(שנה שעברה) להביא אישור מקלינאית תקשורת או מטפלת רגשית פסיכולוגי או משהו דומה
זה לא הגננת שחייבה אותך.. (כמה כוחות את חושבת שיש לה במשרד החינוך.. גם ככה הייתה צריכה כנראה להתחנן לפסיכולוגית שתאשר את ההישארות..)
זה משרד החינוך, - הגננת פשוט דאגה שתביאי מסמך קביל כדי שתקבלי את מבוקשך.
..

• הוסף לסימניות
לפי מה שהבנתי מהגננת של הבת שלי זה גם תלוי פר גן,
ז"א לדוג': הגננת קבלה הודעה שהיא יכולה להשאיר שנה נוספת רק 5 בנות מכלל הגן,
לא משנה כמה בנות קטנות יש, או כמה מתקשות, וכו'...
ולכן למשל - היא אמרה לי שלמרות שהבת שלי ילידת אוקטובר והייתי מאוד שמחה להשאיר אותה מהבחינה של הבשלות הרגשית (וגם שתהיה הפרדה יותר רצינית בינה לבין הבת שמעליה - כיתה א'...)
היא אמרה שאין לי סיכוי, כרגע בכל אופן....

• הוסף לסימניות
לא מבינה למה כיתה א' לא יכולה להיות איזשהו מעבר בין גן לבי"ס או שגן חובה יהיה כזה, משהו שיעשה איזה הדרגה, יש המון ילדות שלא בשלות לשינוי כזה.
כמו מכינה שזה מצד אחד כמו בגן עם עבודות מותאמות ומצד שני למידה כמו בכיתה

• הוסף לסימניות
והמורות רק פונות לאמהות
המורות בכל מקרה פונות לאמהות, ולא רק בכיתה א'.
היום המורות מפילות את כל האחריות על האמהות ואטומטית הילגדות מורידות אחריות בגלל זה...

הפתק שקיבלנו יחד עם התעודה:
תעודה זו היא לא רק שלי אמא יקרה, היא גם שלך!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה