מידע שימושי מישהי שמתקרבת לגיל 62 - ועדיין עובדת

• הוסף לסימניות
האם כדאי לה לפרוש?

מה עם קצבה מביטו"ל

ובכלל - איפה יש מידע על כך? (ועוד נושאים הקשורים לגיל השלישי)

תודה

• הוסף לסימניות
מכירה מישהי שמתמחית בנושאי הגיל הזה ולווי לפרישה משתלמת כלכלית
אם תרצי פרטים כתבי לי ואשלח לך באישי.

• הוסף לסימניות
בתשלום? כמה?

חשבתי קודם לאסוף חומר כתוב שפורסם ע"י ביטו"ל/עירייה/אתרים של אזרח ותיק ועוד

אך אם זה לא יקר....

• הוסף לסימניות
אין לי מושג כמה התשלום
יודעת שהיא מאד מקצועית (עזרה למישהו שאני מכירה)
נראה לי שמשלמים באחוזים...

• הוסף לסימניות
יעוץ פרישה הוא לא זול אבל מומלץ מאוד
יש הרבה סעיפים בחוק
וכל מיני סוגים של קופות פנסיה,
תלוי גם במצב משפחתי והסכום שהספיקה לצבור בפנסיה.
למדתי קצת על הנושא ודווקא בגלל זה לא אייעץ לאף אחד, גם לא 'מלמעלה' אלא אשלח ליעוץ מקצועי.
אנשים מפסידים עשרות אלפי שקלים על צעדים לא נכונים בנושא.

• הוסף לסימניות
האם כדאי לה לפרוש?

מה עם קצבה מביטו"ל

ובכלל - איפה יש מידע על כך? (ועוד נושאים הקשורים לגיל השלישי)

תודה
בגיל 62 אין עדיין זכאות לפנסיה , היא תהיה זכאית לקצבה בסביבות גיל 64 (כמובן במידה והפרישו לה כספים במהלך שנות העבודה לקופת פנסיה/בטוח מנהלים ) כך שכל הדיבורים על יעוץ פרישה אינם רלוונטיים כרגע, השאלה הנכונה היא לגבי קצבת הזקנה המשולמת ע"י המוסד לבטוח לאומי בערך של כ-2300 ש"ח לחודש לאישה החל בגיל 62, יש אפשרות להמשיך לעבוד וגם לקבל את הקצבה תלוי במצב האישי וגובה השכר, כל הפרטים על כך נמצאים באתר של המוסד לבטוח לאומי כולל מחשבונים,
אישית אני סבורה שבגיל 62 רצוי מאוד להמשיך לעבוד .....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה