כשאת אומרת סדרת מיתוג - למה הכוונה?
פה כתבת קונספט חביב מאוד לסדרת מודעות. האם זה המיתוג?
הרבה יותר נכון, לפני החשיבה על הקונספט, לעצור רגע ולהחליט מה המסר העיקרי אותו את רוצה להעביר. לקונספט הזה למשל, יכולים להתאים כמה מסרים, חלקם אולי יהיו טובים לך וחלקם - לא בטוח.
הנה כמה מסרים שאפשר להבין מהקונספט הזה:
1. המתווך הראשון שכולם פונים אליו אוטומטית
2. המתווך שיש לו את כל ההיצע הקיים
3. מתווך פופולרי במיוחד
4. כלבו של תיווך, המון מוצרים, הרבה אנשים שיטפלו בך. (שירות גרוע?)
אבל אם תשאלי אותי, אני אצביע על ״שום מסר״ כמה שעומד מאחורי קונספט כזה, ואסביר.
כשאת באה למתג מישהו - המטרה שלך היא ״להטביע״ מספר רגשות, ערכים, מושגים או מסרים פשטניים באותו מדף במוח ששם יהיה מונח שם המותג ובהמשך גם הלוגו שלו.
כשהצרכן יפגוש את המותג או ייזכר בו, אוטומטית הוא יחשוב/ירגיש את מה שהטבעת במוחו. זה מעניק ללקוח שלך קיצור דרך - כי מחר כשיגידו ״ביזנעס״ לא ישאלו מה זה או מה יש לו להציע. ישר ידעו לומר שביזנעס זה זמינות 24 שעות או מישהו שמנסה לעבוד עלי (מצטערת, זה ההרגשה שהשם הזה עושה לי, אבל זה לא אומר שום דבר רע...)
לכן, בשלב ראשון, תתמקדי במספר מילים בודדות שמתארות הכי הכי את הביזנעס הזה. אחרי שיש רשימה כזו, תרשמי ליד כל מילה במה בדיוק היא מתבטאת בפועל בעסק. עכשיו תרשמי מה הצרכן הממוצע ירוויח מכל ערך כזה.
עכשיו אמורה להיות לך טבלה של 3 עמודות, נכון?
תבחרי מהעמודה הראשונה מילה או שתיים שמבטאות הכי הכי את ההרגשה שלך לגבי העסק. מהעמודה השניה תבחרי את המילה או השתיים שהכי שכיחות בעסק והכי מתארות אותו במציאות. מהעמודה השלישית תבחרי את התועלת שהכי חשובה לצרכן.
יכול להיות שתהיה שורה אחת שתבחרי אותה 3 פעמים. זה נהדר - אבל לא תמיד קורה. אם כן - את יכולה כבר להחליט על הערך הזה כערך מרכזי. אבל בד״כ תהיה לך לפחות שורה אחת שתיבחר פעמיים, בשתי העמודות הראשונות.
עכשיו תדרגי את השורות שבחרת (בין 2-5 שורות) לפי סדר החשיבות שלהן. מה שבחרת לפי העמודה השלישית יהיה בד״כ המסר המרכזי איתו תרוצי, והערכים שישליכו על הטון והסגנון ויהוו מסרים משניים יהיו השאר, עם עדיפות קלה לאלה שבחרת לפי העמודה השניה.
שימי לב: העמודה הראשונה נקראת הערך של המותג. לעמודה השניה - יתרון - אין חשיבות שיווקית - היא אמורה לעניין את הלקוח שלך במיוחד, כי עליו לשמר אותה. העמודה השלישית נקראת תועלת והיא מהווה הבטחה פרסומית, אותה תתקשרי בגלוי, בכל אחת מהשורות שבחרת.
עכשיו, אחרי שיש לך מסר, טון וסגנון וערכים שאת צריכה להעביר - תנסי לחשוב על קונספט חדש. תראי איך הוא נעשה גם טוב יותר, מוכר יותר, וגם יצירתי, קריאטיבי ומעניין יותר.
זה על קצה המזלג - סדנת מיתוג בשיטה פרקטית, עבור קופירייטרים וגרפיקאים
בהצלחה.