מיתוג "רב תחומי"

• פותח הנושא la5
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני רוצה להעלות נושא שיוצא לי להתלבט עליו מאוד ומעניין אותי מה אנשים נוספים חושבים על זה:
נאמר ונתבקשתי לפרסם מישהו שעוסק ברצינות ומקצועיות בשני תחומים שונים אבל שיש ביניהם בכל זאת קשר והלקוחות של התחום הזה האחד עשויים להתעניין בתחום השני.

אני חייבת להדגיש שמדובר בקהל יעד אולי קצת שונה מהמוכר לכם כי אנו חיים בעיר קטנה שבה הכל מפה לאוזן, ואנשים רבים מצליחים מאוד ולווא דווקא כי הם מוכרים את המקצועיות שלהם אלא את האישיות שלהם, לדוג' מאפרת מצליחה מאוד שלפחות 70% מהלקוחות שלה הגיעו אליה כי היא החברה של... הדודה של... וכו', ואם עכשיו אני גם מעצבת לה לוגו יפה אז יהיה לה עוד יותר לקוחות כי עכשיו יש לה גם לוגו יפה, ואם נאמר הוא גם רוצה לעסוק בעוד תחום, למשל למכור תכשיטים, בהתאם לאופי המקום היא תבקש ממני באופן טבעי להכניס בפרסום של האיפור גם את זה שהיא מוכרת תכשיטים מדהימים של חברת ...במחירים מדהימים, ואז סביר מאוד שזאת שהתאפרה אצלה כי היא הדודה של... וכעט לא צריכה איפור וכן צריכה תכשיטים תרוץ אליה לקנות.
הדוגמא שנתתי היפוטטית אבל באו לי כמה פעמים תושבי עירינו שבה הכל כאמור משווק באופן די עממי וחורג מכללי הפרסום המוכרים ובכל זאת מצליח, והתעקשו אתי שצריך לפרסם אותם דווקא ככה.
האם יש בדבריהם וכן צריך להתחשב בפרסום במה שהקהל שלהם כביכול מחפש- שתפרסם את עצמך בתור ההוא מהחנות נעליים, שלא די שהוא מוכר נעליים מעולות אלא שהוא גם מתקן שעונים פיקס (ותתפלאו, זה עובד בשטח, לפחות בעיר שלנו)
או להיות נאמן לכללי הפרסום ולפרסם כל תחום בנפרד ולא משנה מה קהל היעד- זה ישדר יותר מקצועיות בכל אחד מהתחומים?
אני אציין שאנשים מצליחים בתחומם באים ומתעקשים איתי בתוקף שזה מה שהם רוצים בפרסום שלהם- איך נוהגים?

• הוסף לסימניות
כללי הפרסום לא אומרים שאסור שלמותג אחד יהיו כמה תחומי פעילות. צריך לדעת איך לנהל את זה ואיך לתקשר את זה. לפעמים זה באמת אסור, אבל הרבה פעמים זה חיובי מאוד.

אבל בכל מקרה, ממעצבת לא הייתי מצפה לתקן את העולם במה שמחוץ לתחום שלה. מבקשים כך וטוענים שזה הכי טוב להם? תעשי את זה. אל תקחי אחריות על מה שמחוץ לתפקיד שלך. מצד אחד - לא ישלמו לך יותר אם נתת עצה טובה, מצד שני - אם היא תתגלה כעצה לא טובה יאשימו אותך.
ואין טעם להיכנס לזה.

• הוסף לסימניות
צרי ארכיטקטורה מותגית שממנו יסתעפו תתי מותג
לדוגמא: שירותי בריאות כללית הוא master brand (מותג האם)
כללית סמייל הוא sun brand (תת מותג של מותג האם)
דרך החיים מקבוצת שירותי בריאות כללית הוא endoresd brand (מותג שנתמך ע"י מותג האם)
מרכז רפואי רבין הוא individual brand (מותג עצמאי שאינו נתמך ע"י מותג האם)

במקרים רבים עובדה ע"פ התבנית הנ"ל (שהיא הנכונה והמותגית ביותר) עוזרת מאד לעשות סדר במיוחד בכאלה עסקים

כותרת של מוצרי לייף סטייל היא מותג האם
תכשיטים הוא תתג מותג אחד קוסמטיקה הוא תתג מותג נוסף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ציפורה;901970:
צרי ארכיטקטורה מותגית שממנו יסתעפו תתי מותג
לדוגמא: שירותי בריאות כללית הוא master brand (מותג האם)
כללית סמייל הוא sun brand (תת מותג של מותג האם)
דרך החיים מקבוצת שירותי בריאות כללית הוא endoresd brand (מותג שנתמך ע"י מותג האם)
מרכז רפואי רבין הוא individual brand (מותג עצמאי שאינו נתמך ע"י מותג האם)

במקרים רבים עובדה ע"פ התבנית הנ"ל (שהיא הנכונה והמותגית ביותר) עוזרת מאד לעשות סדר במיוחד בכאלה עסקים

כותרת של מוצרי לייף סטייל היא מותג האם
תכשיטים הוא תתג מותג אחד קוסמטיקה הוא תתג מותג נוסף
הכוונה להביא שני מותגים שונים ולהראות באיזשהו אופן שיש קשר בניהם (כלומר במקרים הנתונים למשל שזה מתנהל ע"י אותו אדם שכאמור מוכר לא רק מקצועיות אלא אישיות וכו')?

• הוסף לסימניות
למקרים כאלו מתאים מיתוג אישי שממצה את היכולות האישיות והסגנון היחודי של בעל העסק המדובר בלי להתמקד בתחום מקצוע מוגדר.

• הוסף לסימניות
ההחלטה איך להתייחס לשתי פעילויות שונות של בעל מותג אחד היא לא פשוטה, ואמורה להתבסס על קצת יותר מאשר התייעצות בפורום.
יש כ"כ הרבה משתנים בעלי השפעה שצריך לבדוק.

שוב, יש דברים שמאוד קל לייעץ בפורום. זה נראה לי דבר גדול מידי.
חוזרת על ההמלצה שלי: אל תייעצי בדברים רציניים שאינם מוחלטים אם זה לא התפקיד שלך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ckuh;905136:
ההחלטה איך להתייחס לשתי פעילויות שונות של בעל מותג אחד היא לא פשוטה, ואמורה להתבסס על קצת יותר מאשר התייעצות בפורום.
יש כ"כ הרבה משתנים בעלי השפעה שצריך לבדוק.

שוב, יש דברים שמאוד קל לייעץ בפורום. זה נראה לי דבר גדול מידי.
חוזרת על ההמלצה שלי: אל תייעצי בדברים רציניים שאינם מוחלטים אם זה לא התפקיד שלך.

בקצרה
המליצי ללקוחות שלך לשכור את שירותיו של אסטרטג שיווק

באמת, CKUH אני מסכימה עם כל מילה שלך, אבל אל תמליצי לה לעצב בלי זה ולטמון את הראש בחול.
מחובתה ליידע את בעל העסק בצורך הזה גם אם הוא יחליט בסוף שזה לא מתאים לו לתקציב.

מהה שאני הצעתי יכול להיות פתרון ללקוחות מהסוג הזה
תחום עבודה לא מוגדר מתבסס על אישיות = מיתוג שלא מתמקד במקצוע מסויים אך מציג באור חיובי ומחמיא את בעל העסק

• הוסף לסימניות
ברור שלקחת אסטרטג טוב (בהדגשה על טוב. בדברים האלה אסור להתפשר), זה הפתרון שיתן להם תוצאה נכונה.
אבל כשהיא עלולה לייעץ למישהו עצה לא טובה ולקחת על זה אח"כ אחריות, זה קצת מסוכן.
עדיף, באמת עדיף, שהאחריות תיפול על הלקוח שלה, והיא תעשה את מה שהיא טובה בו.

(מה שאת הצעת יכול להיות הצעה מצוינת מאוד לחלק מהלקוחות והצעה גרועה ביותר לחלק אחר. זה בדיוק מה שאמרתי. בדברים שאינם שחור ולבן עדיף לשתוק מלהמליץ משהו לא נכון לבנאדם הלא נכון - ואח"כ לכאוב. מה תעשי אם בעוד חצי שנה תבוא אליך ליבי בטענה שהיא המליצה ללקוח שלה את העצה שלך, והתדמית שלו נהרסה?)

• הוסף לסימניות
לרוב שאלות בפורומים זוכות לתגובות של אנשים נוספים ודעתם עשויה להועיל גם אם היא מתבססת על אינטואיציה. אין שחור ולבן, מי שמתיעץ בפורום לוקח על אחריותו את השימוש בעצות ולא הולך כמו תוכי להגיד מה שאמרו לו.
אני רוצה להעלות נושא שיוצא לי להתלבט עליו מאוד ומעניין אותי מה אנשים נוספים חושבים על זה:
נאמר ונתבקשתי לפרסם מישהו שעוסק ברצינות ומקצועיות בשני תחומים שונים ...

• הוסף לסימניות
אל תיפגעי שושי. כולנו אמונים פה על עזרה הדדית. ומה שאני כתבתי לא בא לפסול את ההיענות המדהימה של כל האנשים המקסימים פה, שכולם באמת רוצים לעזור ועושים זאת.

רק כדי שהיא תיזהר לא ללכת כמו תוכי אחרי מה שכתבו לה, הגבתי כך.

גם אם היא תחליט להתעלם ממה שכתבתי היא בטח תבדוק יותר ואולי תסייג את דבריה בפני הלקוח.
ואם כן - עדיין היטבתי איתה.

יש הרבה מה ללמוד מכל דעה פה, זה מעשיר, מעניין ומועיל.
ורק שאף אחד לא יחליט בגללי שלא כדאי לעזור, חלילה. לא זו היתה מטרתי, אלא ההיפך הגמור.

• הוסף לסימניות
הי, רק עכשיו שמתי לב שנפגעתי
ודרך אגב
גם אני חושבת שטוב לקחת אסטרטג טוב, גם מעצב טוב :)
בכלל אין מקום לחובבנות אם רוצים באמת למכור.

הנושא הזה מענין אותי אישית, כמעצבת
בהנחה שמדובר בנותן שירותים, לא חברה, אפילו קשה לקרוא לזה עסק קטן
טוב לו עם המצב הקיים הוא רק רוצה עיצוב שיכבד את מה שיש לו להציע
אין לו כסף להשקיע
הוא לא מעונין ללכת רחוק
הגישה שלי היא להציג את המציאות כמו שהיא ואז כל השאר על אחריותו של הלקוח
מענין אם זה עומד בכללי השיווק הנכונים.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על התגובות הן מאוד מאוד עוזרות, אכן שאלתי בעיקר לעניין נותני שרותים וזאת כי נתקלתי כמה פעמים במצבים כאלה (אגב סליחה על שימוש במילה "מיתוג" ראיתי אשכול נעלבים על שימוש פזיז במילה קדושה זו, למזלי לאחר שבדקתי זאת ראיתי שזה לא כוון להודעה שלי :rolleyes:)
בכ"א אני כרגע כאמור לא מציעה שרותי מיתוג אמנם צריכה לא אחת לפרסם בצורה מכובדת נותני שרותים, והעובדה שהשתמשתי במילה מיתוג נובעת מכך שאני מנסה (כבר חצי שנה...) לעשות מיתוג לעצמי והיות ואני מעוניינת להוסיף תחום נוסף לפעילות שלי והתלבטתי מאוד האם לשלב בין תחום זה לגרפיקה כפי המקובל כאמור בעירינו וסברת לקוחות בהם נתקלתי או להפריד כפי המקובל באופן מקצועי ממה שהבנתי.
לאחרים אני אכן לא מייעצת כרגע בעניינים כאלה בכלל אלא עושה את עבודתי "ראש קטן" כהצעת CKUN, אם יש לי עצה טובה שאינה קשורה ישירות לתחום שלי אני מציעה אותה , שומעים לי- מה טוב, לא שומעים זה לא עסק שלי כרגע. כרגע אני עובדת עם עסקים קטנים שמסתמא לא ישכרו שרותי אסטרטג אמנם מעכשיו אם אראה שיש מצב להציע את זה אני אכן אציע, ברור שזה חשוב למי שרוצה לגדול מאוד
בנוגע לעצמי אני חושבת שאשתמש בעצתה המחכימה של ציפורה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה