תח"צ מי אחראי למחדל רכבת הקלה בירושלים?

• הוסף לסימניות
הרכבת בגוש דן כ"כ מסורבלת שאני חושבת פעמיים אם לרדת את כל הקומות וללכת כ10דקות עם 2 מעליות כדי להגיע לרכבת תחתית שלרוב היא ריקה
מתי היא ריקה?
אני נוסעת בשעות הבוקר וחוזרת בצהרים.
בבוקר אין לי אף פעם מקום לשבת
בצהרים לפעמים יש ולפעמים אין

• הוסף לסימניות
לגבי רכבת תחתית במקום רק״ל עילית וכל ההשוואה לגוש דן, חשוב לציין מספר נקודות..

א. בגוש דן לא ביטלו בכלל אוטובוסים אחרי הפעלת הרק״ל, מה שכן עשו בירושלים, ברור לכולם שאם היו מבטלים חלק נכבד מהקווים, הרק״ל בגוש דן היה מפוצץ מסביב לשעון..

ב. בירושלים תמיד טוענים שאין אפשרות לרק״ל תחתית בגלל הסלעים וכו׳ ואז באו לעולם 2 פרויקטים שהוכיחו אחרת, 1. זה הרכבת מת״א לי-ם שאמורה להמשיך עד החאן דרך מרכז העיר, 2. זה פרויקט המטרו שנידון כאן באשכול נפרד..

ג. גם בגוש דן החלקים המרכזיים של הקו בשעות השיא מפוצצים {אהרונוביץ׳ -אליפלט}
ומאידך גם בירושלים החלקים השוליים של הקו {קרי: הר הרצל - עין כרם /גבעת המבתר - נווה יעקב} ריקים בשעות השפל.

• הוסף לסימניות
לא ירושלמית, ולא רציתי להסיט את הנושא אבל....
יש מספיק כאלו שיודעים ורואים שהרכבת הקלה בגוש דן זה אחד הפרויקטים הנכשלים ביותר, שהסבו הרבה יותר נזק מתועלת.
אז בוא נאמר שזאת הדוגמא הכי פחות מוצלחת להעתקה-בטח במקום כמוס ולא צפוי בעליל כמו ירושלים.
בגוש דן הרק’’ל נכשלה אחרי ההפעלה או לפני?

• הוסף לסימניות
בגוש דן הרק’’ל נכשלה אחרי ההפעלה או לפני?
כל הפרויקט נחשב כנכשל,
כל התח''צ שהיא הייתה אמורה להוריד מהכביש-לא ירד אפילו אוטובוס אחד, כולל קו מס1 שהיה אמור להיות רק קו מקדים והפך לקבוע.
המסלול שלה שגוי בחלקים גדולים ממנו, היא עוצרת יחסית המון ברמזורים, התחנות מתחת לאדמה אינן מקבילות לתח''צ כך שמי שרוצה לשלב צריך לקחת טווח זמן גדול של יציאה-תיקוף חוזר-עליה-הליכה לתחנה,
במהלך העבודות היא יצרה הרבה נזקי תשתית ומסחר שעלו ועולים המון!.
בקיצור..
היתרונות שלה בגדול זה שהקרונות לדעתי הרבה יותר נוחים ומרווחים מהרק''ל בירושלים, מתחת לאדמה כן משתדלים להאיץ, ואין פיקוח אובססיבי כמו בירושלים אבל כן ישנן הרבה תחנות שאי אפשר לצאת מהן אם לא תקפת בעליה...
קיצר נחמדה.. אבל לא משהו שאפשר להגדיר כדוגמא מוצלחת.
קשה להאמין שיעמדו בזמנים,
אפשר להמר שיסיימו רק אחרי החגים
מאד מאד תלוי מי מנהל את זה.
כי לדוג' בגוש דן דווקא בגלל שראו שזה יתארך ויתארך ויתארך בכמה שנים טובות, ויצר המון נזקים, ובסוף זה לא הביא את התועלת שדמיינו,
הם החליטו לשדרג את הקו הסגול מה שהפך את זה למסובך פי כמה ורק ה' יודע מתי ואם בכלל יסיימו שם.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מצחיק שאנשים כאן מתלוננים על השבתת הרכבת,
ובאחת מהרשתות החברתיות עיתונאי כלכלי מפורסם התלונן שרק לחרדים דאגו לחלופה טובה וחינמית.
כנראה שאנשים אוהבים להתלונן.

אגב סגנית מהנדס עיריית י-ם ענבר ווייס הסבירה באריכות את התועלת העצומה ביצירת רשת הרכבות, ושעל פי התוכנית מבוצעות במקביל 2 הצלבות ב-2 נקודות לאורך המסלול

• הוסף לסימניות
פשוט מעצבן אותי לראות את האנשים מתלוננים כאן ככה, תגידו תודה שאת זה יש לפחות!
המכרים הירושלמים שלי כבר יודעים שאני לא יכול לשמוע אותם מתלוננים על ליאון ועל החפירות בירושלים, אע"פ שזה יביא תועלת עצומה לכולנו.
אני לא ירושלמי, ומן הסתם יהיו תגובות 'קודם תהיה ירושלמי ואז תדבר', אבל ברור לי שאם הייתי ירושלמי הייתי מקבל את העבודות בחדווה עצומה! כי התועלת גדולה מן הנזק הזמני בסה"כ.

• הוסף לסימניות
קוראים יקרים ונכבדים!!!
החכם הוא מי שרואה את כל התמונה הגדולה...
ירושלים הייתה עיר שנבנתה תלאי על תלאי ולא כעיר סדורה מלכתחילה... (נראה לי שאת רוב ההיסטוריה אתם יודעים).
העניין הוא שירושלים אינה רק לירושלמים (ואני ירושלמי ב"ה) היא מיועדת לכל היהודים, ומסתובבים בה גם אנשים מדתות שונות... ואנחנו חייבים תחבורה להסעת המונים!!!
כך שהיא צריכה להיות כזאת שתכיל את הכמויות האדירות של המבקרים והתושבים כן ירבו...
אמנם כעת הכאוס הוא גדול והחבלי לידה קשים ובלתי נסבלים, (גם לי)...
אבל בל נשכח שבעתיד יהיו לנו:
רשת רכבות קלות בכל מרכזי ירושלים...
רכבת ישראל עד הכותל ועוד תחנות...
רכבלית מאזור גבעת רם ועד הרובע היהודי והר הזיתים...
וכן מלונות, מקומות תעסוקה, מתחמי קניות ענקיים, כבישים, מקומות חניה אדירים, פארקים ותצפיות מדהימות (שרק ירושלים יכולה להציע)...
כן!!! וזה כולל החלפת צינורות, תשתיות, חוטי חשמל, מדרכות ואספלט, שינויי הרגלים מסויימים...

אבל גולת הכותרת שכל זה תשתית לבניין בית המקדש שפתאום יבוא בב"א...
ועולי הרגלים שיגיעו בהמוניהם...

כנבואת ירמיהו: "עוֹד אֶבְנֵךְ וְנִבְנֵית בְּתוּלַת יִשְׂרָאֵל עוֹד תַּעְדִּי תֻפַּיִךְ וְיָצָאת בִּמְחוֹל מְשַׂחֲקִים"

נכון!!! צריך להעלות דברים על השולחן ולבעיות צריך פתרונות, אסור לסבול בשקט.
אבל ניתן גם לראות את הצד השני של המטבע... להתעצבן אבל פחות;)...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
פשוט מעצבן אותי לראות את האנשים מתלוננים כאן ככה, תגידו תודה שאת זה יש לפחות!
תקרא מה כתבו כאן, אין רכבת אין בעיה , תייצרו חלופה טובה
לא נורמלי לחכות שעות בפקקים בכל האיזור תחנה מרכזית יפו הטורים
צריך לפתור את הבעיה , ע"י תכנות הרמזורים , שיבואו לשטח לראות איך לפתור את זה
אין מצב ש3 חודשים זה ימשיך ככה, כבר שבוע יש עומסים מטורפים ולא נראה שזה מעניין מישהו

• הוסף לסימניות
ובאחת מהרשתות החברתיות עיתונאי כלכלי מפורסם התלונן שרק לחרדים דאגו לחלופה טובה וחינמית.
לא דאגו לחלופות טובות ונורמליות, גם לא בתשלום,
החלופות נשארו בדיבורים, ועל זה התלונות.

• הוסף לסימניות
קוראים יקרים ונכבדים!!!
החכם הוא מי שרואה את כל התמונה הגדולה...
ירושלים הייתה עיר שנבנתה תלאי על תלאי ולא כעיר סדורה מלכתחילה... (נראה לי שאת רוב ההיסטוריה אתם יודעים).
העניין הוא שירושלים אינה רק לירושלמים (ואני ירושלמי ב"ה) היא מיועדת לכל היהודים, ומסתובבים בה גם אנשים מדתות שונות... ואנחנו חייבים תחבורה להסעת המונים!!!
כך שהיא צריכה להיות כזאת שתכיל את הכמויות האדירות של המבקרים והתושבים כן ירבו...
אמנם כעת הכאוס הוא גדול והחבלי לידה קשים ובלתי נסבלים, (גם לי)...
אבל בל נשכח שבעתיד יהיו לנו:
רשת רכבות קלות בכל מרכזי ירושלים...
רכבת ישראל עד הכותל ועוד תחנות...
רכבלית מאזור גבעת רם ועד הרובע היהודי והר הזיתים...
וכן מלונות, מקומות תעסוקה, מתחמי קניות ענקיים, כבישים, מקומות חניה אדירים, פארקים ותצפיות מדהימות (שרק ירושלים יכולה להציע)...
כן!!! וזה כולל החלפת צינורות, תשתיות, חוטי חשמל, מדרכות ואספלט, שינויי הרגלים מסויימים...

אבל גולת הכותרת שכל זה תשתית לבניין בית המקדש שפתאום יבוא בב"א...
ועולי הרגלים שיגיעו בהמוניהם...

כנבואת ירמיהו: "עוֹד אֶבְנֵךְ וְנִבְנֵית בְּתוּלַת יִשְׂרָאֵל עוֹד תַּעְדִּי תֻפַּיִךְ וְיָצָאת בִּמְחוֹל מְשַׂחֲקִים"

נכון!!! צריך להעלות דברים על השולחן ולבעיות צריך פתרונות, אסור לסבול בשקט.
אבל ניתן גם לראות את הצד השני של המטבע... להתעצבן אבל פחות;)...
א. מברך אותך שתחיה עד 120 אולי תראה את זה מוכן...
ב. לביהמ”ק אין צורך בכל הסרבול של מדינת חלם הציונית על כל תחלואותיה תאמין לי נסתדר הרבה יותר טוב ומהר...

• הוסף לסימניות
וידעתי שאלו התגובות שיהיו...
תגידו, אתם חושבים שבמשרד התחבורה מישהו מעוניין לדפוק אותכם? הם עושים מה שהם יכולים, אבל כדי שמדינה נורמלית תשרוד, חייבים להיות בה תהליכים מוגדרים מראש, וזה מסורבל, בסדר, אני מבין את הצער, אבל אין על מה להתלונן.

• הוסף לסימניות
וידעתי שאלו התגובות שיהיו...
תגידו, אתם חושבים שבמשרד התחבורה מישהו מעוניין לדפוק אותכם? הם עושים מה שהם יכולים, אבל כדי שמדינה נורמלית תשרוד, חייבים להיות בה תהליכים מוגדרים מראש, וזה מסורבל, בסדר, אני מבין את הצער, אבל אין על מה להתלונן.
אתה נשמע דובר משרד התחבורה
אין לך תשובה עניינית?
תקרא מה כתבו כאן, אין רכבת אין בעיה , תייצרו חלופה טובה
לא נורמלי לחכות שעות בפקקים בכל האיזור תחנה מרכזית יפו הטורים
צריך לפתור את הבעיה , ע"י תכנות הרמזורים , שיבואו לשטח לראות איך לפתור את זה
אין מצב ש3 חודשים זה ימשיך ככה, כבר שבוע יש עומסים מטורפים ולא נראה שזה מעניין מישהו

• הוסף לסימניות
לא חשבתי שאני אמור לענות על זה, בגלל שאני לא דובר משרד התחבורה.
לגופן של דברים, אני לא יודע, אבל יכול להיות שהם לא מגיעים לשטח בגלל שזה 3 חודשים. מעניין אותם יותר, 1. שהעבודות יסתיימו באמת עוד 3 חודשים 2. שתהיה לנו רכבת קלה נוחה ויעילה בעוד חצי שנה, ולמרות שזה מאוד מעצבן ומציק אין הצדקה להשקיע משאבים, ולהתייחס ל-3 חודשים כשהרווח ה"נצחי" הוא עצום (יצא לי קצת משפיע...).

• הוסף לסימניות
ואין פיקוח אובססיבי כמו בירושלים אבל כן ישנן הרבה תחנות שאי אפשר לצאת מהן אם לא תקפת בעליה...
אני מוחה על זה, כאילו להימנע מתיקוף זה רווח
שארית ישראל לא יעשו עוול
ואין שום היתר לא לשלם
גם אם מישו התכוון בבדיחותא, אסור להכהות ולהקהות את החושים הבריאים שלנו

• הוסף לסימניות
אני מוחה על זה, כאילו להימנע מתיקוף זה רווח
שארית ישראל לא יעשו עוול
ואין שום היתר לא לשלם
גם אם מישו התכוון בבדיחותא, אסור להכהות ולהקהות את החושים הבריאים שלנו
אכן.
יש כאן חברה פרטית, בבעלות יהודים, שהשקיעה הון עתק בהקמת קו הרכבת הקלה,
ותכננה לכסות את ההשקעה ולהרוויח מתגמול של 3 ש"ח לתיקוף שהיא מקבלת ממשרד התחבורה.
איזה היתר יש לא לתקף בכלל?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה