חידות הגיון מי האיש? פתרו את החידה

• הוסף לסימניות
:cautious:אז הנה חידה... אני מקווה שייקח הפעם קצת יותר משלוש דקות...
יאללה, אנרגיות!!:devilish::devilish:אנרגיות!! לא מתייאש!!

הגדול שבהם

זהו.

בהצלחה!​
יהודה?
(הגדול שבהם = חלק הארי. יהודה נמשל לאריה)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יונתן בן עוזיאל

(תנו רבנן: 'שמונים תלמידים היו לו להלל הזקן, שלשים מהן ראוים שתשרה עליהן שכינה כמשה רבינו, ושלשים מהן ראוים שתעמוד להם חמה כיהושע בן נון, עשרים בינונים: גדול שבכולן יונתן בן עוזיאל, קטן שבכולן רבן יוחנן בן זכאי. סוכה כח)

• הוסף לסימניות
טוב...
נהנתי מהניסיונות, ואני מעודד בכל תוקף חידונאים: בואו בהמוניכם! אני אוהב חשיבה ואתגר, ואני נהנה מחידות שאני לא מצליח לפתור מרוב שהם טובות!
אז הנה החידה הבאה:

צמד דמויות שתמיד מוזכרות ביחד:

הנודע ביהודה זה אבא שלי

בהצלחה!

אני לא משאיר שום רמז, כדי להגביר את האתגר.​

• הוסף לסימניות
טוב...
נהנתי מהניסיונות, ואני מעודד בכל תוקף חידונאים: בואו בהמוניכם! אני אוהב חשיבה ואתגר, ואני נהנה מחידות שאני לא מצליח לפתור מרוב שהם טובות!
אז הנה החידה הבאה:

צמד דמויות שתמיד מוזכרות ביחד:

הנודע ביהודה זה אבא שלי

בהצלחה!

אני לא משאיר שום רמז, כדי להגביר את האתגר.​
נדב ואביהוא?
נודע ביהודה בר''ת- נד''ב
זה אבא שלי- אבי הוא.

• הוסף לסימניות
משהו קליל
צמד אמוראים
יושב ראש שהגיע, הוא אבא שלי!
רבא ואביי
רב - בא, אבי

ה'צמד אמוראים' גילה לי ממש, קודם חשבתי על אמוראים ואז ניסיתי להתאים אותם לחידה ; )

• הוסף לסימניות
ה'צמד אמוראים' גילה לי ממש, קודם חשבתי על אמוראים ואז ניסיתי להתאים אותם לחידה ; )
וואלה, קשה לי להקשות ליהודים טובים את החיים...
משהו קשה יותר, דמות נשית מהתנ''ך (מקווה שזה לא נקרא רמז)

למשל סוף וכנרת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה