דרוש מידע מי הגיש תביעה "קטנה" ויכול להדריך אותי

• הוסף לסימניות
האם זה באמת כ"כ פשוט, וכדאי להכנס לזה?
מה בעצם צריך לעשות?

מדובר במוצר שקניתי בשווי 500 ש"ח , ורציתי להחזיר את זה למחרת, והמוכר שיגע אותי עם כל מיני תירוצים, כך שבוע שלם...
צרכנות ישראלית ניסתה לפנות אליו אך הוא לא התייחס אלי כלל

כמה כסף אפשר לתבוע?
תודה רבה לכל מי שמתנדב לענות/לעזור

• הוסף לסימניות
מה זה צרכנות ישראלית?
אתם בטוח עומדים בתנאי החוק?
אם כן, ניתן לתבוע עד 10,000 ש"ח פיצוי ללא הוכחת נזק (וזה כמובן לא אומר שהשופט יאשר פיצוי כזה).

לדעתי תפנו לגוף מוכר כמו המועצה לצרכנות או אמון הציבור או ישירות לבית העסק בכתב.
ורק אחרי שהוא ידחה אתכם או אותם ויהיו לכך סימוכין בכתב, תוכלו לתבוע אותו אחרי קבלת היתר מרב.

• הוסף לסימניות
tbh
מה זה צרכנות ישראלית?
אתם בטוח עומדים בתנאי החוק?
אם כן, ניתן לתבוע עד 10,000 ש"ח פיצוי ללא הוכחת נזק (וזה כמובן לא אומר שהשופט יאשר פיצוי כזה).

לדעתי תפנו לגוף מוכר כמו המועצה לצרכנות או אמון הציבור או ישירות לבית העסק בכתב.
ורק אחרי שהוא ידחה אתכם או אותם ויהיו לכך סימוכין בכתב, תוכלו לתבוע אותו אחרי קבלת היתר מרב.
אני אוחזת כבר אחרי פניה למועצה לצרכנות ישראלית וזה התשובה שלהם:

הריני להשיבך כי לא נעניתי לפניותיי לחברה. נעשו פניות בכתב ובטלפון, ללא מענה.

פרויקט אכיפה אזרחית במסגרתו במקרים חריגים ניתן סיוע פרטני בניסוח כתב תביעה הופסק ועל כן ניתן להגיש תביעה כנגד החברה באופן עצמאי.

לאור האמור לעיל, עומדת לך האפשרות לממש את זכותך באמצעות בית הדין לתביעות קטנות ושופט יכריע בעניינך.

להלן קישור למדריך תביעה קטנה באתר המועצה לצרכנות

http://www.consumers.org.il/category/guide-to-small-claims

• הוסף לסימניות
לצערי לגוף הזה אין הרבה שיניים והרבה עסקים כביכול לא מאוימים ממנו ולא מגיבים לו בכלל ואז הוא מעביר אותך אוטומטית לתביעות קטנות, מה שניסית לחסוך מלכתחילה.....
קרה לי גם אך החלטתי לא לתבוע

• הוסף לסימניות
tbh

אני אוחזת כבר אחרי פניה למועצה לצרכנות ישראלית וזה התשובה שלהם:

הריני להשיבך כי לא נעניתי לפניותיי לחברה. נעשו פניות בכתב ובטלפון, ללא מענה.

פרויקט אכיפה אזרחית במסגרתו במקרים חריגים ניתן סיוע פרטני בניסוח כתב תביעה הופסק ועל כן ניתן להגיש תביעה כנגד החברה באופן עצמאי.

לאור האמור לעיל, עומדת לך האפשרות לממש את זכותך באמצעות בית הדין לתביעות קטנות ושופט יכריע בעניינך.

להלן קישור למדריך תביעה קטנה באתר המועצה לצרכנות

http://www.consumers.org.il/category/guide-to-small-claims
אז א"כ יש לכם סימוכין לכך שניסיתם לפנות לבית העסק מה שנקרא בשפה המקצועית "מיצוי הליכים" ותוכלו אכן לתבוע.

לא נכנס אם זה שווה את הזמן וכדו' וכן לגבי היתר הנצרך מרב.

• הוסף לסימניות
גם אני עוקבת.
מדובר בצלמת שמסרבת לשלוח לי את התמונות חלאק'ה של הבן שלי.
הוא כבר בן 8.
ואת העוגמת נפש אין לתאר.
בפעם האחרונה שניסתי ליצור קשר היא סיננה.
ומהמועצה הישראלית לצרכנות קיבלנו תשובה שהיא לא ענתה לפניותיהם לכן אין איך לסייע.
אם מישהו יכול להדריך אותי בצעדים פשוטים איך אני מתקדמת למצב שבו יהיה לי את התמונות וכבר לא אכפת לי שיהיה דרך תביעות קטנות, אני אודה לו מאוד.

• הוסף לסימניות
גם אני עוקבת.
הוא כבר בן 8.
ואת העוגמת נפש אין לתאר.
ומהמועצה הישראלית לצרכנות קיבלנו תשובה שהיא לא ענתה לפניותיהם לכן אין איך לסייע.
אם מישהו יכול להדריך אותי בצעדים פשוטים איך אני מתקדמת למצב שבו יהיה לי את התמונות וכבר לא אכפת לי שיהיה דרך תביעות קטנות, אני אודה לו מאוד.
למה מסרבת?

• הוסף לסימניות
מה הנימוק שלה?
מענישה אותי שלא שילמתי את היתרה בזמן (חטאתי, עוויתי, פשעתי, והתנצלתי) הזהירו אותי, וכך חשבתי... שאני צריכה לשלם את היתרה במעמד הבחירה/קבלת התמונות. (בדיעבד הסתבר שצדקו.) ועברה עלי שנה מטורפת, שלא רוצה לפרט, אז שילמתי את היתרה (200 שח) בזמן שבחרתי את התמונות- אחרי שנה.
ואז ששילמתי ביקשתי את התמונות לעוד חודשיים וזה לא התאים לה. אז שלחה אותי לבעלה שדיבר עם בעלי ולדבריו היא נורא נפגעה כי צילום זה אומנות ולא "עבודה" עם דדליין.
ומאז היא מסננת אותי.
אני לא מצדיקה את עצמי. אם הייתי יודעת שזה כל כך בעייתי אולי הייתי משתדלת יותר. אבל המציאות היא שאני מחכה לתמונות כבר 4 שנים.
צלמת אלופה. אז היא היתה מתחילה ולקחה בהתאם. (יש מצב שבשנה הזו היא התקדמה וכבר לא התאים לה המחיר שנקבה לי בזמנו)
אולי היא עדיין כאן בפרוג.
מחילה מגלידה שהסתתי את האשכול, פשוט זה בוער בי כל פעם שאני שומעת שנותן שרות לא נותן מה שהתחייב אליו.. אם יש למישהי איך לעזור אני ממש אשמח...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מה בעצם צריך לעשות?

מדובר במוצר שקניתי בשווי 500 ש"ח , ורציתי להחזיר את זה למחרת, והמוכר שיגע אותי עם כל מיני תירוצים, כך שבוע שלם...

כמה כסף אפשר לתבוע?
גם אני עוקבת.
הוא כבר בן 8.
ואת העוגמת נפש אין לתאר.
זה מאד קל להגיש היום תביעה קטנה
וכדאי גם להוסיף חוץ מהקרן גם פיצוי
ככה את הקרן הנתבע משלם מיד כי מפחד
ומלא פעמים מגיעים לפשרה ליפני
אבל צריך לדעת
1 שהדיון רק חצי שנה אחרי בערך
2 לדעת את כל הכתובת וח.פ או מ"ז של הנתבע
מצ"ב קישורית לתביעות קטנות

אני הגשתי בעבר בתביעות קטנות(באישור רב)
תביעה נגד חברה השכרת רכב
שהורידה לי את הפקדון של האשראי ודחתה אותי כל יום בתרוץ אחר
שבוע אחרי שהגשתי את התביעה החזירו את כל הכסף
ולא משכתי את התביעה כי דרשתי גם פיצוי בדיון השופט חייב אותם לשלם לי רק
חלק מסכום בפיצוי שביקשתי

• הוסף לסימניות
מה בעצם צריך לעשות?

כמה כסף אפשר לתבוע?
צריך היתר מבי"ד, לפנות לבית משפט.

• הוסף לסימניות
זה מאד קל להגיש היום תביעה קטנה
וכדאי גם להוסיף חוץ מהקרן גם פיצוי
ככה את הקרן הנתבע משלם מיד כי מפחד
ומלא פעמים מגיעים לפשרה ליפני
אבל צריך לדעת
1 שהדיון רק חצי שנה אחרי בערך
2 לדעת את כל הכתובת וח.פ או מ"ז של הנתבע
מצ"ב קישורית לתביעות קטנות

אני הגשתי בעבר בתביעות קטנות(באישור רב)
תביעה נגד חברה השכרת רכב
שהורידה לי את הפקדון של האשראי ודחתה אותי כל יום בתרוץ אחר
שבוע אחרי שהגשתי את התביעה החזירו את כל הכסף
ולא משכתי את התביעה כי דרשתי גם פיצוי בדיון השופט חייב אותם לשלם לי רק
חלק מסכום בפיצוי שביקשתי
תודה על המענה
יש לי רק את השם של החנות והכתובת, אלו עוד פרטים אני צריכה ומאיפה משיגה אותם?

• הוסף לסימניות
כשמגישים תביעה קטנה חשוב לוודא שהזימון שביהמ"ש שולח לנתבע נמסר לנתבע והוא חתם על קבלתו.
אחת עלולים להגיע לבית המשפט רק כדי לשמוע שלא היתה מסירה ונקבע דיון נוסף לעוד X זמן

• הוסף לסימניות
מענישה אותי שלא שילמתי את היתרה בזמן (חטאתי, עוויתי, פשעתי, והתנצלתי) הזהירו אותי, וכך חשבתי... שאני צריכה לשלם את היתרה במעמד הבחירה/קבלת התמונות. (בדיעבד הסתבר שצדקו.) ועברה עלי שנה מטורפת, שלא רוצה לפרט, אז שילמתי את היתרה (200 שח) בזמן שבחרתי את התמונות- אחרי שנה.
ואז ששילמתי ביקשתי את התמונות לעוד חודשיים וזה לא התאים לה. אז שלחה אותי לבעלה שדיבר עם בעלי ולדבריו היא נורא נפגעה כי צילום זה אומנות ולא "עבודה" עם דדליין.
ומאז היא מסננת אותי.
אני לא מצדיקה את עצמי. אם הייתי יודעת שזה כל כך בעייתי אולי הייתי משתדלת יותר. אבל המציאות היא שאני מחכה לתמונות כבר 4 שנים.
צלמת אלופה. אז היא היתה מתחילה ולקחה בהתאם. (יש מצב שבשנה הזו היא התקדמה וכבר לא התאים לה המחיר שנקבה לי בזמנו)
אולי היא עדיין כאן בפרוג.
מחילה מגלידה שהסתתי את האשכול, פשוט זה בוער בי כל פעם שאני שומעת שנותן שרות לא נותן מה שהתחייב אליו.. אם יש למישהי איך לעזור אני ממש אשמח...

כמובן לאחר שתתיעצו הלכתית
אולי כדאי להציף את הסיפור, וכמובן להודיע לה את זה מראש שזה הולך לצוף בלי פרטים מזהים אבל שתינוק בן שנה יבין מי זו.

• הוסף לסימניות
כשמגישים תביעה קטנה חשוב לוודא שהזימון שביהמ"ש שולח לנתבע נמסר לנתבע והוא חתם על קבלתו.
אחת עלולים להגיע לבית המשפט רק כדי לשמוע שלא היתה מסירה ונקבע דיון נוסף לעוד X זמן
איך מוודאים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה