מי הלחין את 'וכולם מקבלים' הידוע?

• הוסף לסימניות
נו, של מי השיר הזה במקור?
השיר הזה ששרים הרבה במסיבות, בחיידרים, בבתי"ס,
זה שיש לו שני בבות ואח"כ נעימה קצרה,
נדמה שדוד ורדיגר שר אותו אי שם בשנות השמונים באחת הקלטות.

אני שואל כי מישהו טען בפניי בוודאות שזהו לחן של האדמו"ר מקאליב שעכשיו נפטר, מה שלא כ"כ נראה לי.

אודה למי שיעזור עם מקור וציון מדויק.

תודה מראש

• הוסף לסימניות
כך אכן רשום כאן -
http://www.93fm.co.il/radio/533159/

מרגש: מאות מאזינים שרים את שירו של האדמו"ר זצ"ל • צפו והאזינו

20:35 כ״ג בניסן תשע״ט 28.04.2019 דוד קליגר

בתוכנית 'טובים השניים' ביקשו מגישי התוכנית אלעד כהן ויהודה שוקרון מהמאזינים לחייג לשידור ולעשות יחד איתם 'קבלת עול מלכות שמים' לזכרו הטהור של האדמו"ר מקאליב זיע"א, לאחר מכן פצחו הם בשירה ווקאלית יחד עם מאות המאזינים בשיר 'וכולם מקבלים' אותו כידוע הלחין האדמו"ר • להקדיש ליוצרם

• הוסף לסימניות
לדעתי, יש אכן שני שירי 'וכולם מקבלים', והרבה עושים להם חיבור מלאכותי ושרים אותם יחד, זה לא כל כך נשמע רע כי החיבור נשמע די טבעי אבל בעצם הם שני שירים נפרדים, כך סבורני, קצת קשה להסביר כאן (אולי מישהו שהבין יעלה כאן את שני השירים) ומסתמא מי שמכיר יודע על מה אני מדבר.
כנראה אחד של הרבי מקאליב ואחד של שלמה קרליבך, וזו הסיבה לגרסאות השונות.

• הוסף לסימניות
תודה למגיבים. עדיין אני מבקש!
מקור מוסמך בבקשה! וגם להעלות בקובץ את השיר עצמו, שנדע על מה מדברים.

• הוסף לסימניות
זה לא בווקאלי.
לדעתי, יש אכן שני שירי 'וכולם מקבלים', והרבה עושים להם חיבור מלאכותי ושרים אותם יחד, זה לא כל כך נשמע רע כי החיבור נשמע די טבעי אבל בעצם הם שני שירים נפרדים, כך סבורני, קצת קשה להסביר כאן (אולי מישהו שהבין יעלה כאן את שני השירים) ומסתמא מי שמכיר יודע על מה אני מדבר.
כנראה אחד של הרבי מקאליב ואחד של שלמה קרליבך, וזו הסיבה לגרסאות השונות.
אני אף פעם לא שמעתי את החיבור של שניהם.

קבצים מצורפים

• וכולם מקבלים.mp3
    4 MB · צפיות: 265
  • הוסף לסימניות
תודה רבה! מאוד עזרתם לי.

אגב שאלה טכנית איך מתייגים משתמש אחר בתוך הודעה?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בעקבות השאלה כאן ניסיתי לחפש קצת בגוגל
וגילתי שיש איזה סרטון ששם שרים את השיר הזה וכתוב שזה לחן של ר' דוד ורדיגר
אז משהו פה לא ברור

בכל מקרה זכור לי שהפתיח שהוא חלק אינטגרלי מהשיר הולחן ע"י משה לאופר כחלק מעיבוד השיר
הביאו את זה פעם באיזו תוכנית כדוגמה לעיבוד טוב ונכון

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שוב, כתבתי שמשהו פה לא ברור,
מצ"ב קישור לקובץ המדובר
לא אני המצאתי את זה, ואין לי שמץ של מושג מי הלחין
אם סתם היו שואלים אותי ביום בהיר הייתי אומר שזה ר' חיים בנט...

https://www.youtube.com/watch?v=39-Uwf5b0ZY
ראיה קטנה מדי
אני כבר מצאתי ביוטיוב שקה ריבון עלם של באבוב כתבו שזה של יוסי גרין
מסכים רק שאני הייתי אומר שזה של חיים בנט

• הוסף לסימניות
ראיה קטנה מדי
נראה לי שלא הבנת אותי
רציתי רק להראות שיש כאן סיפור משונה עד כדי כך שמצאתי מקום שכתבו שזה לחן של ר' דוד ורדיגר,
אני ממש לא מביא את זה כמקור וכראיה מי הלחין.

• הוסף לסימניות
נראה לי שלא הבנת אותי
רציתי רק להראות שיש כאן סיפור משונה עד כדי כך שמצאתי מקום שכתבו שזה לחן של ר' דוד ורדיגר,
אני ממש לא מביא את זה כמקור וכראיה מי הלחין.
הבנתי טוב רק הגבתי שזה של קאליב

• הוסף לסימניות
אם סתם היו שואלים אותי ביום בהיר הייתי אומר שזה ר' חיים בנט...
זה באמת נשמע בול הסגנון שלו...

ות'אמת שחשבתי כך בתחילה-חידוש מעניין השרשור הזה..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה