התייעצות מי יודע מנסיונו האישי:

• הוסף לסימניות
אני מחפש ספר שיכול לעזור בעצות מעשיות וכלים ישימים
לאדם רגיש מאוד
להתייעל בהתנהלותו היום יומית מול כל האתגרים,
יודע שיש את הספרים : 1. "אדם רגיש מאוד"
2. "קריסטל מול האור"
3. "חרסינה בחנות פילים"
איזה מהם הכי מתאים למה שאני מחפש?

• הוסף לסימניות
קראתי את הראשון והשלישי, ולדעתי השלישי מתמקד יותר בפן המעשי.

• הוסף לסימניות
קראתי את הראשון, וקצת מהשלישי ויש לי גם את השני..

לדעתי (לבינתיים) השלישי מתאים.

• הוסף לסימניות
'קריסטל מול האור' מקסים, אבל הוא עוסק יותר בילדים רגישים, ומתמקד בהדרכה לסביבה.
אם מדובר במבוגר- פחות יתאים.

• הוסף לסימניות
אני מחפש ספר שיכול לעזור בעצות מעשיות וכלים ישימים
לאדם רגיש מאוד
להתייעל בהתנהלותו היום יומית מול כל האתגרים,
יודע שיש את הספרים : 1. "אדם רגיש מאוד"
2. "קריסטל מול האור"
3. "חרסינה בחנות פילים"
איזה מהם הכי מתאים למה שאני מחפש?
הי אני בעצמי אדם רגיש מאד ותמיד כיף לפגוש אנשים כמוני🧡 אני אישית מאד ממליצה על הספר " אדם רגיש מאוד "
ואם יש לך גישה לאינטרנט תכתוב בגוגל אדם רגיש מאוד ותגלה מלא חומר מעניין על הנושא ממליצה בחום להכס לאתר של "הבית לאנשים רגישים" יש שם מלא פוסטים יפים אני חושבת שזה נפתח גם במסונן.
ודבר נוסף שחשוב לי לומר: תהיה גאה בזה כי הרבה אנשים היו מתים להיות רגישים יותר...

• הוסף לסימניות
על רגישות תחושתית או רגשית?
רגשית
ויש ספר בשם "אנשים מרגישים מידי" של @הני ר. ששם בפרקים אחרונים היא מסבירה מה הדומה ומה השונה בין כל מיני הגדרות (למשל רגישות תחושתית וכו')

• הוסף לסימניות
החילוקים הם לא תחושתיים ברובם, החילוקים הם מהותיים בעיקר.
אדם רגיש הוא שכלי מאוד. רק שהשכליות עמוקה יותר ואינטלגנטית וחולשת על תחומים רבים יותר. גם יודעת לזהות אלמנטים דקים ולחדד חילוקים מזעריים.
רגשי הוא מרוקן. מונע רק מחיצוניות. דהיינו מהרגש. וחי את הרגע. ונאבק על תדמית חיצונית.
וכולי וכולי.

• הוסף לסימניות
מנסה לחדד את השאלה שלי:
האם הספרים האלו מתאימים לאדם רגיש מבחינה פיזית
ז"א מגיע למוצפות מהר מאד מבחינת תנאים פיזיים - רעש, אור, הרבה אנשים, בגדים מציקים...
אבל לא מבחינה רגשית - נפגע ממישהו, לוקח ללב, מגיע מהר למצבים של בכי והחצנת רגשות...
מקווה שהצלחתי להסביר.

• הוסף לסימניות
מנסה לחדד את השאלה שלי:
האם הספרים האלו מתאימים לאדם רגיש מבחינה פיזית
ז"א מגיע למוצפות מהר מאד מבחינת תנאים פיזיים - רעש, אור, הרבה אנשים, בגדים מציקים...
אבל לא מבחינה רגשית - נפגע ממישהו, לוקח ללב, מגיע מהר למצבים של בכי והחצנת רגשות...
מקווה שהצלחתי להסביר.
רק שאלה, אם זה העניין היחיד אז איך ספר יכול לעזור לזה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה