מי יודע מקור לסיפור?

• הוסף לסימניות
מכירים את הסיפור על אותו בחור ישיבה שחלה ורבני הישיבה ותלמידיה טיפלו בו והשקיעו בו כספים וכו' אך לאמו האלמנה הרחוקה לא ספרו, עד שנפטר ואז האמא באה בטענה לראש הישיבה: "מדוע מנעתם ממנו תפילות ודמעות של אמא?! את זה לא יכולתם לתת!"

מחפשת את המקור, מי ראש הישיבה, תקופה וכו'.
נדמה לי ויכול להיות שאני טועה, שמדובר על הח"ח. אבל אשמח למידע מדויק.

• הוסף לסימניות
ישיבת וולוז'ין

• הוסף לסימניות
שיר של ליפא שמעלצר

תשאלי אותו :)

• הוסף לסימניות
ככל הזכור לי הסיפור הוא על ר' חיים מוולאזין.
לא בדקתי, אבל סיפור כזה מתאים ל'שאל אביך ויגדך' (ר' שולם שבדרון).
אני באופן אישי לא הייתי מסתמכת על שיר של זמר.

• הוסף לסימניות
טוב, אז האוצר מתחת לתנור.
השוויגער היקרה, אלופת סיפורי הצדיקים, ענתה על השאלות.
ולמי שמעוניין:
זה מסופר על הרב מפוניבז' הרב כהנמן שטיפל בבחור תושב חו"ל והשקיע בו כספים אך לא רצה להדאיג את הוריו הרחוקים. וכשנפטר, האמא כעסה וטענה שהישיבה הרגה את בנה ואף שקלה לתבוע אותו לדין תורה על זה שמנע מבנה תפילת אם שעושה רושם בשמים ויכולה לשנות גזירות.

שתתקבלנה התפילות!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה