מי יודע??

• הוסף לסימניות
סגירה מפוטושופ:

כשאני סוגרת ציור מפוטושופ כjpeg - התמונה יוצאת קצת אפרורית ופחות רוויה מהמקור.
כשאני סוגרת ל pdf- אין שינוי והתמונה יוצאת טובה.

אציין שהקובץ מוגדר כ cmyk.

אולי אתם יודעים למה זה ומה אפשר לעשות?
תודה! :)

• הוסף לסימניות
רצוי לעבוד בRGB ולא בCMYK.
בדפוס דיגיטלי - זה לגמרי לא משנה, ואדרבא. צבעי RGB מתקבלים הרבה יותר יפה,
ובדפוס אופסט - בד"כ הוראות הסגירה לדפוס ממירות את הקובץ מRGB לCMYK

• הוסף לסימניות
ובדפוס אופסט - בד"כ הוראות הסגירה לדפוס ממירות את הקובץ מRGB לCMYK
ולמרות שההמרות בבתי הדפוס האיכותיים הם די מדויקים עדיין המרה כזאת מפחיתה מהרוויה,
לדעתי למאיירים/ות אין סיבה לעבוד בצבעי RGB עדיף ה CMYK
כשאני סוגרת ציור מפוטושופ כjpeg - התמונה יוצאת קצת אפרורית ופחות רוויה מהמקור.
כשאני סוגרת ל pdf- אין שינוי והתמונה יוצאת טובה.
לי הסבירן פעם את ההבדל בין הסגירות בצורה כזאת: PDF משאיר את כל האיכות של החומר JPG זה כאילו לקחת את הקובץ לקמט אות ואח"כ לגהץ אותו מחדש (אני לא יודעת כמה זה באמת נכון אבל בכל אופן ברור לי שיש הבדלי איכות בין הסגירות)

• הוסף לסימניות
RGB אלו צבעים למסך. זה צבעים שמסננים את אור המסך. שילוב של שלושת הצבעים יוצר לבן.
CMYK אלו צבעים פיזים. ערבוב של כולם יוצר צבע חום אפור. (לכלוך).
מכיוון שרוצים להדפיס את הציורים ולדעת איך ייראו לאחר הדפסה, המחשב מבצע הדמיה של צבעי ההדפסה. כמובן שההדמיה לא מדוייקת במאה אחוז.
פורמט jpg הוא פורמט שנועד במהותו לסביבת rgb.
ולכן אולי נוצר לך המראה האפרורי.
זו השערה שלי. יכול להיות שסידור ההגדרות יעזור לך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה