מי יכול לעזור לי.

• הוסף לסימניות
אודה מקרב לב למי שיוכל להעלות את הדיסק של יהויקים ביננשטוק, ואת הדיסק החדש של שלומי גרטנר [לא 'עשה עשה' ולא 'ניסים'].

תודה ענקית.

• הוסף לסימניות
תודה ענקית!

אני באתרוג, וזה חסום לי...
אחרי הטירחה המרובה אני עוד מעז לבקש אם תוכל להעלות לי את זה לג'מבו מייל.
ושוב תודה!

• הוסף לסימניות
וואו ממש תודה ענקית.

<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;898283:
וואו ממש תודה ענקית.

<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

עכשיו אני רואה,
כשאגיע הביתה אשלח בע"ה.

• הוסף לסימניות
אני לא מבין, היכן הזכיות יוצרים???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;898174:
אודה מקרב לב למי שיוכל להעלות את הדיסק של יהויקים ביננשטוק, ואת הדיסק החדש של שלומי גרטנר [לא 'עשה עשה' ולא 'ניסים'].

תודה ענקית.

אלייקים ביננשטוק

• הוסף לסימניות
לכל אלו שבקשו באישי,
הקובץ עולה לג'מבו מייל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YOSSID;898405:
אני לא מבין, היכן הזכיות יוצרים???

באמת, אבל באמת לא הולך להכנס לוויכוח,
אבל 'והייתם נקיים מה' ומישראל', אז אני יגיב בקצרה.

בשם הגר"י סילמן: תוכן כל שהוא [מוזיקה, תוכנה וכדו' או כל חומר איזה שיהיה] שהיית קונה וכל מה שאתה לא קונה זה רק משום שיש לך צרוב--לכולי עלמא אסור!! ועל אופן כזה לא מתחיל בכלל הנידון בפוסקים, פשוט לכל הדעות, גזל!
אבל תוכן שבין כה לא היית קונה, אין בעיה להעתיקו!!
אבל,, כל אחד ישאל את רבו מה לנהוג, מאחר שרבו בזה הדעות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;899118:
בשם הגר"י סילמן: תוכן כל שהוא [מוזיקה, תוכנה וכדו' או כל חומר איזה שיהיה] שהיית קונה וכל מה שאתה לא קונה זה רק משום שיש לך צרוב--לכולי עלמא אסור!! ועל אופן כזה לא מתחיל בכלל הנידון בפוסקים, פשוט לכל הדעות, גזל!
אז למה הייתם צריכים את זה?
ואם לא היה אפשרות לצריבה והעתקה וכד', הייתם קונים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YOSSID;899126:
אז למה הייתם צריכים את זה?
ואם לא היה אפשרות לצריבה והעתקה וכד', הייתם קונים?

...
תפנו לשב"כ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;899118:

משהוא אחד אני לא מבינה, אם לא היית קונה, למה יש לך זכות להנות מזה?
אם אני לא קונה חלב במכולת, אני גם לא אשתה ממנו......
(לא שחלילה אני מערערת על פסק כלשהוא, רק רוצה להבין)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שוצי;899364:

הבנתי שהרעיון הוא כזה:
לדוגמא יצא דיסק חדש של פריד, עולה 60 ש"ח, אני לא הולכת להשקיע בו, כי לא נראה לי כרגע שאני צריכה דיסק, וכטח לא בכזה מחיר.עכשיו מישהו מעלה פה לפורום את הדיסק הזה, אז אני יכולה לצרוב אותו לעצמי כי בכל מקרה אני מבחינתי לא הייתי קונה אותו.
אבל, אם אני לא קונה כי אני בונה על זה שאני אשיג צרוב, זהו גזל ממש.

ברור הרעיון?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שוצי;899364:

בקצרה:
עניין זכויות יוצרים נובע מכך שמחמת העתקת התוכן שיצר אותו היוצר ללא תשלום עליו, נגרם ליוצר הפסד כספי או כל הפסד אחר איזה שיהיה.
ולכך, אם מה שכעת אני מעתיק את המוצר רק משום שיש לי אופציה להעתיקו, ובלאו הכי הייתי משלם ליוצר על המוצר וקונה אותו ממנו בתשלום מלא,, נמצא שכעת בהעתקת המוצר אני מפסיד את היוצר-ועל זה נאמר הדין של זכויות יוצרים.
ברם, אם בין כה היוצר לא היה מקבל ממני תשלום עבור המוצר שיצר, כי בין כה וכה לא הייתי קונה אותו,, ממילא גם בהעתקת המוצר לא גרמתי נזק ליוצר, ולכן מותר להעתיק, ואין בזה חשש גזל.

אבל רבו בזה הדעות והשיטות,, ביארתי כאן את שיטת הגר"י סילמן שהוזכר לעיל כבר שפסק זה הוא בשמו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;900162:
בקצרה:
עניין זכויות יוצרים נובע מכך שמחמת העתקת התוכן שיצר אותו היוצר ללא תשלום עליו, נגרם ליוצר הפסד כספי או כל הפסד אחר איזה שיהיה.
ולכך, אם מה שכעת אני מעתיק את המוצר רק משום שיש לי אופציה להעתיקו, ובלאו הכי הייתי משלם ליוצר על המוצר וקונה אותו ממנו בתשלום מלא,, נמצא שכעת בהעתקת המוצר אני מפסיד את היוצר-ועל זה נאמר הדין של זכויות יוצרים.
ברם, אם בין כה היוצר לא היה מקבל ממני תשלום עבור המוצר שיצר, כי בין כה וכה לא הייתי קונה אותו,, ממילא גם בהעתקת המוצר לא גרמתי נזק ליוצר, ולכן מותר להעתיק, ואין בזה חשש גזל.

אבל רבו בזה הדעות והשיטות,, ביארתי כאן את שיטת הגר"י סילמן שהוזכר לעיל כבר שפסק זה הוא בשמו.

אתה כותב בעצמך "והייתם נקיים מד' ומישראל" משתמע מזה שלא מספיק מה שמותר לפי ההלכה... אמנם זאת לא בעיה למצוא היום היתרים, אך חשבת על זה פעם אם היית שואל את הזמר אם אכפת לו מזה מה היה עונה?? יש לך זכות לצער אותו ע"י שאתה מוצא היתרים וגושפנקא לאחרים להוריד ולהעתיק ובסופו של דבר- לגרום לו הפסדים??
ותאמת, אתה מעיז להסתכל לשלומי גרטנר בעיניים אחרי שידע שהעתקת?
תחשוב על זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dem;900426:
אתה כותב בעצמך "והייתם נקיים מד' ומישראל" משתמע מזה שלא מספיק מה שמותר לפי ההלכה

אני ממש מתנצל, אבל התובנה שלך ממש לא נכונה!!!
אפשר להעיז ולנחש שאת בת???

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה