כללי מי לה' אלי!!!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י חסיד;689435:
חברים נראה לי שבשלב הזה אתם פשוט צודקים, המטורפים שבחברה שלנו גרומים לנו הרבה רעות (כן, לנו לעם היהודי בכללותו שמפחד בעקבות כך מהדת) והם הם אלו שנגדם היינו צריכים לצאת בריש גלי.

אני כבר שיניתי כיוון...
(מה טעם להסביר לחילוני את יופי הדרת הנשים בו בזמן שמישהו מסביר את זה באמצעות יריקה...)

סוף סוף קול שפוי.

גם אני בעד מהדרין, ונגד כפיה.

אם אי אפשר אחד בלי השני - אז יבוטל המהדרין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הסתר_פנים;689427:
רק אני לא מבינה את המזוכיזם הנשי שמתגלה פה?
גם נשים בסעודיה ואיראן גאות בהדרתן, עד שמישהו מדיר אותן סופית באיזה רצח על כבוד המשפחה.
יורקים עליכן ואתן משוכנעות שזה גשם.

כל השימוש במילה 'הדרה' הוא שגוי,
זה כמו ש-בהשתמש במילותיך-יירד עלי גשם,
וכמה אנשים יצאו להפגנה בעדי שחייבים להפסיק את זה שהשכנים יורקים עלי מלמעלה -
תחת הסלוגן 'יריקות שכנים',
ואני - במקום לדבר על הגשם, אדבר על יריקות.
כבר מס' שנים שבעלי ואני נוסעים כל כמה זמן לירושלים ב-402,
יחד, מלפנינו ומאחורינו עוד זוגות נשואים שיושבים יחד,
ומעולם לא נתקלתי באלימות/הערות/מילה בנושא.
לא מכחישה את זה שהיו דברים מעולם, וזה לא בסדר,
אבל בנסיעותי לת"א כשעבדתי שם (תקופה מועטה הרבה יותר)
נתקלתי בבעיות לפחות מס' פעמים.
כבחורה, נהניתי מאד מהחלוקה המאפשרת נסיעה רגועה, וד"ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י natittt;689467:
סוף סוף קול שפוי.

גם אני בעד מהדרין, ונגד כפיה.

אם אי אפשר אחד בלי השני - אז יבוטל המהדרין.

יבוטלו הסיקריקים וחסל!
(למה לוותר על דברים טובים ומועילים, רק בגלל כמה מופרעים מחוסרי רסן? שיטפלו בהם ויניחו לנו!)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;689455:
מבינה על מה אני מדבר?
חלק גדול מהציבור שלנו יודע טוב הלכות, דברי תורה, אגדות מדרשים סיפורי מעשיות וכו'
הבעיה הגדולה זה היחסי אדם לחבירו ומפה הכל מתחיל להתגלגל,

• מתי הפעם האחרונה שסיבבת את הראש כדי שלא יראה שראית את השכן שלך שאתה לא ממש מדבר איתו בשביל להגיד לו בוקר טוב??

• מתי הפעם האחרונה שבאמת ראינו מישהו קם לאישה עם תינוק פיצי ביד או אישה מבוגרת כשהאוטובוס עמוס, סליחה מפוצץ באנשים בנסיעה בין עירונית?

• מתי הארנו למישהו פנים כשאמרנו לו בוקר טוב סתם כך בלי לרצות לבקש ממנו משהו שאנו צריכים? (חצי נדנוד בראש שלא ברור מה טבעו).

• זה כשמדובר על אותו ציבור שלך, מה המצב כשהאדם המדובר לא מהפלג אליו אתה משתייך? אתה בכלל מסתכל עליו?

• כשאדם יושב באוטובוס מלא אנשים ועולה אישה עם תינוק קטן ומישהו אומר לאיזה חסיד תעביר לי את התינוק שלה כדי שלא יהיה לה קשה לעמוד איתו ביד (עליה יש כבר תינוק נוסף כן?) הוא מתחיל להתחמק ולא יודע איך לאכול את זה ובסוף הוא פותר את עצמו בזה שאיזה ילדה שעמדה ליד (בת 9 בערך) יכולה לעשות את זה היא ולכן זה נקרא שזה יכול להיעשות על ידי אחר? (במקרה הזה פשוט בקשתי ממנו שישאל את רבו בשבילי אם כך צריך לנהוג, מה חשבתם שהוא אמר? מה פתאום לשאול פשוט לי מה הוא יגיד)
אלו הדברים הטרגים יותר אבל יש גם את הא' ב' שלא ממש עושים,
מישהו נתן לך משהו אומרים תודה.
מבקשים ממישהו משהו אומרים בבקשה,
האדם מולך לא חייב לך כלום אין שום סיבה שתחשוב שכל העולם שלך. (אני לא מכוון לאף אחד בפרוג למי שמנסה לקשר זאת פשוט תופעה ציבורית שנפגשים איתה ממש הרבה עם יוצאות סמינר, מה לא מלמדים אותם שם דרך ארץ?)

אגב כל מה שכתבתי זה סיטואציות שהייתי נוכח בהם, אין שום סיבה בעולם שאם כך ההתנהגות הרגילה אז להסביר למישהו משהו רגיש מסבירים לו את זה ביריקה.

אתמול נסעתי בנסיעה בין עירונית באוטובוס עמוס בצפיפת רבה. ועלו נשים עם תינוקות בידיים וילדים קטנים.
ו.. דוקא יצאתי בהתפעלות מציבור הגברים שקם ונתן לנשים לשבת עם ילדיהן. ונשים שישבו כבר, החזיקו ילדים על ברכיהם.
ראיתי את הציבור שלנו בהתגלמות הטוב שבו.
לכולם היה מאוחר. וכולם היו עייפים. לכולם היה קר ברגליים מפאת הגשם והקור הירושלמי. אבל זה לא מנע מכולם לעזור בלב רחב.

• הוסף לסימניות
הדיון כבר חורג,
הדיון אינו מתאים לנושאי עיצוב/תקשורת חזותית/טיפוגרפיה/חוו"ד.

בהצלחה
פרוג.

• הוסף לסימניות
היום בערב פנו אלי מאתר ynet הגיע אליהם הסטיקרים מכאן, ובקשו יפה רשות לפרסם חלק... אמרתי להם שבעקרון כתוב באשכול שהמטרה היא לפרסם את היצירות עם המסרים. ולא נראה לי שיש בעיה עם זה.
אז אל תופתעו אם תראו את זה בויינט.

חיים דיקמן :)

ביקשתי להדגיש שמדובר במשהו שנהיה ספונטני של מעצבים. לא איזה קמפיין הסברה מאורגן. כמו כן הדגשתי להם שאיננו מתיימרים להיות הדוברים של המגזר, לא פרוג ולא המשתמשים, ואיננו מתערבים בפוליטיקות.

חשוב לי להדגיש כי ביקשתי מהם ברמה האישית שיעזבו כבר את הנושא הזה. ושלכולם כבר נמאס לחלוטין מההד התקשורתי המחורפן הזה סביב הדרת הנשים. ושיעשו מה שהם רוצים אך אישית אעריך אותם באם לא יפרסמו...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה