כללי מי לה' אלי!!!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
חברים, כבר הוכחתם כמה וכמה פעמים שהיצירות שלכם מעוררים ענין גם מעבר לחומות הפורום הסגור שלנו, (עיין ערך טורקיה, במבה, זכויות יוצרים, וכו').
אני חושב שבמצב הנוכחי בו התקשורת הכריזה עלינו מלחמה ממש, חייבים אנו להחזיר תשובות, ולו בשביל שישמע גם קול שפוי מהצד שכנגד, ומבלי להיכנס כלל לפרטי פרטים אם זה נכון הלכתית או לא, אלא אך ורק בכדי לזעוק ולמחות על הגזענות התקשורתית שפתאום החלה להרים ראש, ומידי כמה ימים מוצאת עוד כמה כותרות שליליות נגד החרדים....
(זו דעתי בלבד, ואם מנהלי הפורום חושבים אחרת, זכותם למחוק אשכול זה!)

צירפתי כאן את תרומתי הצנועה למאבק.

קבצים מצורפים

• סטיקר הדרה.jpg
    KB 909.9 · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
יש לי פרויקט לעשות סטיקר. אם לא אכפת לך, יהיה לי לעזר אם תוכל להרחיב לגבי בחירת הפונט והצבעים כאן, ובכלל, לגבי כל תהליך היצירה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RB12;688823:
יש לי פרויקט לעשות סטיקר. אם לא אכפת לך, יהיה לי לעזר אם תוכל להרחיב לגבי בחירת הפונט והצבעים כאן, ובכלל, לגבי כל תהליך היצירה.

באמת נראה לך שהקדשתי לזה כ"כ הרבה זמן ומחשבה? ;)

• הוסף לסימניות
לא יודעת, אבל זה מוצלח. אולי משהו בדם :)

• הוסף לסימניות
חבל על הזמן. אין שום טעם.

ההתקפה הזאת היא לא על הדרת נשים. היא על זה שאנחנו חרדים, וזה הכל. ההדרה היא תירוץ

ככל שנשתוק ככה זה יעבור יותר מהר.

• הוסף לסימניות
סליחה, אבל על מה מדובר? (לא קוראת עיתונים...)

• הוסף לסימניות
הסטיקר שלי:
"אמת, מה נהדר!"
או:
"אמת. מה נהדר?"
אפשר להוסיף עוד הרבה משחקי מילים נהדרים להדרה הנעדרת.

• הוסף לסימניות
אני כן חושב שחשוב לענות ולא להתבייש, למרות שאני אישית ממש לא מתחבר לכמה וכמה מהחומרות האחרונות שהוכנסו למחננו, אבל כשתוקפים את הציבור שלנו - חובה עלינו להתאחד בחזית אחת.

קבצים מצורפים

• Graphic1.jpg
    KB 35.7 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
רק כדי להשתתף בחובת ה"מחאה"...

קבצים מצורפים

• למהדרין.jpg
    KB 108.2 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;688872:
הסטיקר שלי:
"אמת, מה נהדר!"
או:
"אמת. מה נהדר?"
הבעיה שלנו, שהאמת - נעדרת.

נכתב ע"י אוהב0ישראל;688944:
אני כן חושב שחשוב לענות ולא להתבייש, למרות שאני אישית ממש לא מתחבר לכמה וכמה מהחומרות האחרונות שהוכנסו למחננו, אבל כשתוקפים את הציבור שלנו - חובה עלינו להתאחד בחזית אחת.

וזה ישכנע מישהו שם אצל אחינו החילוינים??
חזית אחת - חזון אחרית הימים.

• הוסף לסימניות
...

קבצים מצורפים

• הדרת נשים-01.jpg
    KB 113.7 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
תרומתי הצנועה.

כל כבודה בת מלך פנימה. תהילים י"ד.

קבצים מצורפים

• כל כבודה.jpg
    KB 391 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
..

קבצים מצורפים

• V.jpg
    KB 219.5 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
והיה באחרית הימים...

עוד משהו קטן שדגדג לי באצבעות,

הניסוח עוד יעבור טיפול כנראה אחרי שנישן על זה ת'כמה שעות שנשארו עד הבוקר.
בנתיים זה פחות או יותר אחד על אחד עם המודעה המצורפת.

קבצים מצורפים

• אגד3.jpg
    KB 243.8 · צפיות: 34
  • אגד1.jpg
    KB 110.7 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
דבר ראשון אתם תותחים.
דבר שני: הסיכויים שזה מה שישנה את המצב נמוכים עד אפסיים. אני לא מאמין בהסברה חרדית לאנשים ששונאים אותך, שונאים את ה', שונאים את התורה ואת מי שלומד אותה ולא רוצים לשמוע מילה. אני מאמין בדרך אחרת לשנות את המצב: להתחזק בעצמנו. כשיהודי אחד מתחזק ברוחניות זה גורם באופן רוחני שיהודים אחרים גם יתחזקו, ואולי גם יהיו קשובים יותר לקולות השפויים והשקטים.
דבר שלישי: תמשיכו, בשביל אותם האנשים הטובים והשקטים וההגונים, בשביל כל אחד מאלף שאולי זה כן יזיז לו משהו.
בעצם, אנחנו יכולים לנסות לדבר, אבל אם הצד השני ישתכנע זה עניין של סיעתא דשמייא.
נ.ב.אני מתאר לעצמי שמי שמעלה את החומר מטרתו רק להפיץ את המסר ואין לו בעיה עם זה שנעתיק ונפיץ את זה ברחבי הרשת. מי שלא רוצה שיציין זאת. (אני אישית בל"נ אתן קרדיט)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;689047:
דבר ראשון אתם תותחים.
דבר שני: הסיכויים שזה מה שישנה את המצב נמוכים עד אפסיים. אני לא מאמין בהסברה חרדית לאנשים ששונאים אותך, שונאים את ה', שונאים את התורה ואת מי שלומד אותה ולא רוצים לשמוע מילה. )
לאלו ששונאים, לא יעזור, אבל קצת הסברה בשביל הציבור החרדי עצמו- לא מזיקה בכלל.
אגב, העליהום בעניין ההדרה, וההתערבות המחוצפת של גב' קלינטון, רק גרמה לי ובודאי לעוד הרבה נשים להתחזק בנושא ביתר שאת. (במודיעין עילית ה"הדרה" היא לא דבר מובן מאילו)

• הוסף לסימניות
הרוב הם עמך שממש לא שונאים אבל מוטים אחרי מה שהתקשורת אומרת: "כתוב בעיתון, אמרו ברדיו".
עלינו החובה לנסות לשנות גישה זו אצל העמך.
השונאים ימשיכו לשנוא. זה תפקידם בעולם.
:)

• הוסף לסימניות
ראשית כדאי לדעת שהמתקפה אינה רק על הציבור החרדי כי אם גם על הציבור הדתי לאומי.
אחת הפרשיות הראשונות שעוררו את הסערה היתה הדחת 4 צוערים (חניכים בקורס קצינים) דתיים מבה"ד 1 מפני שקמו ויצאו מטקס בו הופיעו חיילות-זמרות, וזאת בניגוד להוראה מפורשת של מפקדם שעליהם להישאר בטקס.

שנית, "להחזיר הדרה ליושנה" על אף שנינותו, הוא אחד המסרים הגרועים ביותר שניתן להשתמש בהם.
מה המשפט הזה מבטא?
1. אכן קיימת אצלנו הדרה.
2. לא זו בלבד אלא שההדרה היא העטרה שלנו (זו המילה שמתחלפת) = הדבר הכי חשוב ומשמעותי אצלנו
3. "להחזיר עטרה ליושנה" בפני עצמו הוא משפט שמזוהה אצל כל אזרח במדינת ישראל עם מפלגת ש"ס, מפלגה שאחוז ניכר מהחילוניים בישראל פוחדים ממנה, וממה שהיא מסמלת, פחד מוות. השימוש במשפט המקורי לבדו מעורר אצל החילוני המצוי את בלוטות האמוק וגורם לו לרצות לנוס על נפשו אל אפילת הערב -- אז בשילוב עם ה"הדרה", קיבלנו את הקרעחצ הכי גדול שיכולנו לגרום לקהל היעד שלנו.

מה שחשוב בעיניי ואתם מוזמנים לחלוק עלי או למחוק את החלק הבא בהודעתי, הוא לחדד עבור הציבור את ההבדלים בין אפלייה אמיתית שאינה ראויה ושגם אנשים יראי שמיים אמורים להסתייג ממנה, לבין גדרי צניעות טהורים שאנו נוהגים בהם מדורי דורות על פי ההלכה.
נכון לכרגע התקשורת עושה סלט אחד גדול בין שירת נשים בצה"ל, משמרות הצניעות, הפרדת חדר הכושר בגבעת רם, הפרדת קווי מהדרין, הפרדת מדרכות, תלישת כרזות נשים מאוטובוסים ועוד.
אם לא נדע להציג קודם כל לעצמנו, ואח"כ כלפי חוץ, את סדר העדיפויות, מה קודם למה, מה הלכה בסיסית ומה חומרא, נגיע למצב שהמסר שעובר לציבור הרחב בישראל הוא כזה שגורם למצב של "חומרא דאתי לידי קולא" - בגלל ההתעקשות להציג את החומרות הבלתי מחוייבות כזהות באותה רמה להלכות בסיסיות, אנשים חילוניים ומסורתיים יאבדו רצון לשמור גם על הבסיס.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה