דרוש מידע מי מבין במחשבי אפל?

• הוסף לסימניות
שמעתי מכל מיני מקומות שמחשבי אפל בעצם היותם אפל הם מהירים יותר, גם אם המעבד לדוגמה חלש יותר.
ייתכן שזה סתם שטויות, אבל אשמח לשמוע.
לדוג':
היה לי מחשב בהרכבה עם I7 דור 8, 16 גיגה ראם, 512 גיגה SSD, וכרטיס מסך הכי פשוט של אינטל.
האם מחשב כזה (מיד 2) ייתן לי את אותם התוצאות?
מחשב איימק מעבד i5 חזק, 8GM RAM , דיסק פנימי SSD 256GB מהיר וחדש למערכת ההפעלה ולגלישה, בנוסף דיסק קשיח 500GB פנימי לאחסון. כרטיס גרפי ATI.
אשמח לכל מידע.

• הוסף לסימניות
עוד שאלה קטנה:
מה יותר טוב: i5 9400f או I7 רגיל דור 8?

• הוסף לסימניות
שמעתי מכל מיני מקומות שמחשבי אפל בעצם היותם אפל הם מהירים יותר, גם אם המעבד לדוגמה חלש יותר.
לדוג':
היה לי מחשב בהרכבה עם I7 דור 8, 16 גיגה ראם, 512 גיגה SSD, וכרטיס מסך הכי פשוט של אינטל.
מחשב איימק מעבד i5 חזק, 8GM RAM , דיסק פנימי SSD 256GB מהיר וחדש למערכת ההפעלה ולגלישה, בנוסף דיסק קשיח 500GB פנימי לאחסון. כרטיס גרפי ATI.
אשמח לכל מידע.
זה רק עם המערכת הפעלה אי Mac שזה המערכת הפעלה שלהם בגלל שזה מערכת הפעלה קלה יותר אבל עם תרצי לשדרג לווינדוס 10 זה ממש ממש לא נכון

• הוסף לסימניות
לדוג':
אשמח לכל מידע.
ישנה טענה שתוכנות adobe עובדות טוב יותר על מערכת הפעלה macos, אז אם הכוונה לעבור למערכת הפעלה שלהם, ולא להריץ ווינדוס על מחשב אפל, אז ייתכן שזה טוב יותר (אם כי לא מצויין איזה דור המעבד המדובר וכמה ליבות הוא), אבל אם התוכנית היא להריץ ווינדוס, אז אין להם שום יתרון

• הוסף לסימניות
ישנה טענה שתוכנות adobe עובדות טוב יותר על מערכת הפעלה macos, אז אם הכוונה לעבור למערכת הפעלה שלהם, ולא להריץ ווינדוס על מחשב אפל, אז ייתכן שזה טוב יותר (אם כי לא מצויין איזה דור המעבד המדובר וכמה ליבות הוא), אבל אם התוכנית היא להריץ ווינדוס, אז אין להם שום יתרון
Mac זה תוכנת הפעלה ממש לא טובה

• הוסף לסימניות
ברור ש i7 או הטוב מבין שניהם זה טכנולגיה אחרת לחולטין
i7 זו בדיוק אותה טכנולוגיה של i5, רק שאינטל בחרו להוסיף לה ליבות או לפרגן לה מהירות שעון גבוהה יותר כיוון שהחתיכת סיליקון הספציפית יצאה טוב יותר.
האות F בi5 רק מציינת שהמעבד מגיע ללא ליבה גרפית, וחייבים להוסיף לו כרטיס מסך חיצוני.

מעבר לזה, כדי להשוות צריך שני מעבדים ספציפיים, ולחפש תוצאות של מבחני ביצועים.

• הוסף לסימניות
i7 זו בדיוק אותה טכנולוגיה של i5, רק שאינטל בחרו להוסיף לה ליבות או לפרגן לה מהירות שעון גבוהה יותר כיוון שהחתיכת סיליקון הספציפית יצאה טוב יותר.
האות F בi5 רק מציינת שהמעבד מגיע ללא ליבה גרפית, וחייבים להוסיף לו כרטיס מסך חיצוני.

מעבר לזה, כדי להשוות צריך שני מעבדים ספציפיים, ולחפש תוצאות של מבחני ביצועים.
זה מה שהתכונתי ובדקתי מבחני תוצאה

• הוסף לסימניות
Mac זה תוכנת הפעלה ממש לא טובה
במחילה, אבל זו בורות נוראית
היא מערכת הפעלה מעולה, למי שיודע וצריך לעבוד איתה.
אינסוף אנשים בעולם, מכל התחומים עובדים איתה, ככה לזרוק "ממש לא טובה", לא ממש רציני

• הוסף לסימניות
במחילה, אבל זו בורות נוראית
היא מערכת הפעלה מעולה, למי שיודע וצריך לעבוד איתה.
אינסוף אנשים בעולם, מכל התחומים עובדים איתה, ככה לזרוק "ממש לא טובה", לא ממש רציני
תלוי למה! ותאמין לי ניסיתי

• הוסף לסימניות
קניתי פעם טאבלט של אפל, ממש התאכזבתי.
מערכת הפעלה שונה ומסובכת, למי שלא מכיר את זה - לא מומלץ...
היא הרבה יותר מהירה ויציבה מאנדרואיד, ולרוב הדעות גם יותר פשוטה, אז למי שמוכן להשקיע שבוע או פחות בהסתגלות, היא בהחלט מומלצת, (בפרט שהחנות אפליקציות שלהם אינה סובלת ממחסור כלשהוא, בשונה מ macos)

יש חסרונות אחרים, אבל נוחות לא אחת מהם

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
קניתי פעם טאבלט של אפל, ממש התאכזבתי.
מערכת הפעלה שונה ומסובכת, למי שלא מכיר את זה - לא מומלץ...
היא הרבה יותר מהירה ויציבה מאנדרואיד, ולרוב הדעות גם יותר פשוטה, אז למי שמוכן להשקיע שבוע או פחות בהסתגלות, היא בהחלט מומלצת, (בפרט שהחנות אפליקציות שלהם אינה סובלת ממחסור כלשהוא, בשונה מ macos)

יש חסרונות אחרים, אבל נוחות לא אחת מהם
אין לי מידע בנוגע לטאבלט של אנדרואיד, אבל אני יכול לומר שהאייפד - כמו שאר מכשירי אפל - הוא נוח ויציב מאוד. ההסתגלות לוקחת זמן קצר ממש, דווקא בזכות הנוחות והפשטות המאפיינת את מכשירי אפל (אמנם את Safari אני לא סובל. אני חושב שכרום הרבה יותר פשוט וברור לשימוש - אם-כי לא ניסיתי את זה במק, כי (עדיין?) אין לי מק). לדעתי אם מישהו השתמש במכשיר של אפל ואח"כ עבר למכשיר שאינו של אפל, ההסתגלות תארך לו זמן רב יותר מאשר במעבר ההפוך.
גוגל עקצו את אפל שהמכשירים שלהם מתאימים למבוגרים (בגלל פשטות השימוש). לדעתי זו דווקא מחמאה...

עם זאת, אין ספק שבאפל יש חסרונות (כמו כל דבר שיש בו מעלות וחסרונות). למשל - Flash לא עובד באייפד.
באופן כללי מכשירי אפל הם הרבה יותר מוגבלים למשתמש המקצוען מכיון שמדובר במערכת הפעלה קוד סגור (לדעתי המשתמש הרגיל לא מבין בשינויים האפשריים בלאו הכי). מצד שני קוד סגור הרבה יותר פרטי ומאובטח (לפעמים בהגזמה: אפל לא הסכימו לתת ל- FBI פרטים על טרוריסט!).
כמו"כ ישנם אפליקציות מסוימות שאני לא מבין מה הם ניסו בכלל לעשות בהם... למשל מפות אפל, לדעתי אפל פשוט ירו לעצמם ברגליים. הם מנסים להתחרות בגוגל, עם מפות שרחוקות מהם בהרבה?! לא הבנתי את הקטע. (הרבה יותר מאפיין את אפל לחכות כמה שנים טובות, ואז להשיק מוצר שבאמת יתן פייט חזק למפות גוגל). נקודת הזכות היחידה שאני נותן להם בתחום הזה, זה התצוגה הויזואלית. לטעמי היא הרבה יותר ברורה ונעימה לעין מאשר מפות גוגל, ולכן אני מוצא את עצמי כל הזמן מתלבט אם להשתמש במפות גוגל או במפות אפל...

טוב, סטיתי מהנושא...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שימו לב שמחשבי מק לא מתחייבים לתמוך בשום דבר שלא של אפל.
כלומר- הם יכולים לתמוך במדפסות/דיסק און קי/כל דבר אחר, אבל הם יכולים גם שלא.
בארץ אין תמיכה מלאה למק. (בניגוד לארה"ב למשל, שם הוא ממש שולט במחשבים מקצועיים של תיכנות/גרפיקה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה