נכתב ע"י Efratush;1405107:אני מכירה אתר שנותן את המקור של השם ועוד משהו עליו:
לדוגמא:
שם בעברית: אֶפְרָת
שם באנגלית: Efrat
פירוש השם:
1. דמות תנ"כית - אפרת אשת כלב בן חצרון מצאצאי יהודה, "וַיִּקַּח-לוֹ כָלֵב אֶת-אֶפְרָת, וַתֵּלֶד לוֹ אֶת-חוּר" דברי הימים א' ב' י"ט.
2. שמה של בית לחם - "בְּדֶרֶךְ אֶפְרָת, הִוא בֵּית לָחֶם" בראשית מ"ח ז'.
מקור השם: תנ"ך
ערך בגימטריה: 681
ערך נומרולוגי: 6
ניתוח נומרולוגי: מייצג אנשים משפחתיים, אהבה, הרמוניה, נתינה, יופי, דאגה לזולת. משפחתם בסדר עדיפות עליון. כישרוניים ויצירתיים, בעלי כוח משיכה אישי, אצילות, נטייה לשלמות.
אם זה מתאים לך,אז זה הקישור לאתר:http://www.shemli.co.il
יש שם מאגר שמות ענק ואם את חסומה בבדרך כלל מאשרים את זה...(לי אישרו)
נכתב ע"י מנחם מלוין;1405105:את מתכוונת מההיבט הספרותי-שירי
או מההיבט הרוחני קבלי - שכביכול זו משמעות אישיותו של בעל השם והשפעתו על סביבתו?
בשני ההביטים יש יותר כותבים מאשר מבינים...
יש ספרים לבחירת שמות לנולדים (ספרים לברית מילה וכדו')
ויש ספר מעניין של המקובל הרב עזרא שיינברג שליט"א
נכתב ע"י תלמידים;1405129:הערת אגב, בנוגע לשם "אפרת", רש"י בתחילת מגילת רות כותב ע"ד הפסוק "וְשֵׁם הָאִישׁ אֱלִימֶלֶךְ וְשֵׁם אִשְׁתּוֹ נָעֳמִי וְשֵׁם שְׁנֵי בָנָיו מַחְלוֹן וְכִלְיוֹן אֶפְרָתִים מִבֵּית לֶחֶם יְהוּדָה" - אפרתים - חשובים וכן (שמואל א א) בן תוחו בן צוף אפרתי אבגי"נוס, ראה חשיבותו שהרי השיא עגלון מלך מואב את בתו למחלון דאמר מר רות בתו של עגלון היתה, ד"א אפרתים בית לחם קרויה אפרת.
הרי ש"אפרתים" הוא לשון חשובים.
(נ.ב. ייתכן ששני הפירושים משלימים זא"ז, כוונתי לומר שאכן קרויים אפרתים על שם מקומם, אך מפני שלא על כל אחד יקראו על שם מקומו, כי לא כל אחד מייצג את מקומו, אם כן כאשר קוראים למישהו על שם מקומו כנראה הם נחשבים שם לאנשים גדולים בעלי שררה. ואכמ"ל..)
נכתב ע"י אפרת 10;1405204:ואני שמעתי שאפרת זה שמה או כינויה הנוסף של מרים.
ואבא שלי חיבר ראשי תיבות: אין פשרות רק תורה
נכתב ע"י אפרת 10;1405204:ואני שמעתי שאפרת זה שמה או כינויה הנוסף של מרים.
ואבא שלי חיבר ראשי תיבות: אין פשרות רק תורה
נכתב ע"י תלמידים;1405229:נכון. כי ישנם ראשונים הסוברים שאשת כלב בן חצרון (שהיה נכדו של פרץ בנו של יהודה בן יעקב) - אפרת, הייתה מרים - אחות משה, ונקראה אפרת על שם שהייתה גורמת לבנות ישראל לפרות ולרבות. (מעניין שלכן נקראת "אגודת אפרת" כך..)
אינני בקי גדול בתנ"ך או בענייני שמות שונים, פשוט קראנו לבתנו לפני כשבוע וחצי "אפרת"... וגם אותי עניין המקור...![]()
יש לי אותו,נכתב ע"י מגדים;1405383:של ספר של ידידיה אלישיב מרמות בי-ם
לא זוכר את השם
נכתב ע"י מגדים;1405383:של ספר של ידידיה אלישיב מרמות בי-ם
לא זוכר את השם
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים