עזרה מי מכיר סוס וארנבות עם קרן על הראש?

• הוסף לסימניות
וקצת רוחניות:
חד קרן במקורות -
תלמוד בבלי מסכת שבת דף כח עמוד ב
אמר רבי אלעא אמר רבי שמעון בן לקיש, אומר היה רבי מאיר: תחש שהיה בימי משה בריה בפני עצמה היה, ולא הכריעו בה חכמים אם מין חיה הוא אם מין בהמה הוא, וקרן אחת היתה לו במצחו, ולפי שעה נזדמן לו למשה, ועשה ממנו משכן ונגנז. מדקאמר קרן אחת היתה לו במצחו - שמע מינה טהור היה, דאמר רב יהודה: שור שהקריב אדם הראשון קרן אחת היתה לו במצחו, שנאמר ותיטב לה' משור פר מקרן מפריס. - מקרין תרתי משמע! - אמר רב נחמן בר יצחק: מקרן כתיב.
תודה!

אשמח לדעת מנין המקור שהיתה דומה לסוס.
שכחתי להוסיף סימן שאלה, הוספתי עכשיו...

• הוסף לסימניות
מוזכר במשכן עורות תחש, ובמדרשים מופע שהיה לה קרן אחת במצחה.
כמו מיתולוגיות רבות, הגויים לקחו מעם ישראל דברים ועיוותו אותם. הם הפכו את זה לסוס ולשטויות.
שום עבודה זרה ושום נעליים.

• הוסף לסימניות
מי שביקר בבית כנסת האר"י האשכנזי בצפת, ראה אולי את קופת הצדקה שם שעוצבה על ידי אמן שימחל לי שאיני זוכר את שמו, עם תבליט של תחש חד-קרן.

• הוסף לסימניות
לשם המחשה (מתוך התורה שלי- חומש לילדים בהוצאת מעיינותך ):
20180907_135132-1.jpg

• הוסף לסימניות
כתוב שהיה לה קרן אחת אבל מי אמר שזה היה דומה לסוס?
לא הייתה דומה לסוס.
החד קרן היא דמות מהמיתולוגיה היוונית, דמות יפה וענוגה שלא סובלת רוע.
שיקולים של כל אחד אם להלביש/לישון/לחבוש אותה וכו'.
אבל ע"ז זה לא!!!

• הוסף לסימניות
מצחיק לקרוא את כל הדיון על החד קרן ההוא, גמני לאחרונה נחשפתי לדמות. רואה אותה הרבה לאחרונה. כנראה שעכשיו הפכה ללהיט!
אני אישית לא התחברתי לדמות. משונה בעיניי הקרן התקועה הזו. אם זה היה סוס פוני חמוד הייתי אולי קונה כאלו מצעים לילדים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה