עזרה מי מנקה את רחובות ירושלים במהלך השבת ?!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אולי גם אתם ראיתם ?!
אולי מישהו יודע להסביר ?!
כשחזרתי בבוקר מהתפילה,
בני ביתי סיפרו לי בזעזוע שראו שתי אנשים (בעלי חזות אסיתית),
אוספים ברחוב את כל המודעות שנזרקו לכביש סמוך לשבת !
אם אני מבין נכון, החברה האלה אינם בעלי זכות בחירה...
והם גם לא עובדי עיריה.
מישהו שהרגיש נפגע מהפרסומים שלח אותם בעיצומו של יום ש"ק לנקות את השטח.
אם זה נכון זה אמור להרעיד את אמות הסיפים.
מי שלח אותם ?!

• הוסף לסימניות
מה שמזעע זה לא שהם ניקו את הרחובות בשבת, אלא עצם זה שככה לכלכו את הרחוב לכבוד שבת! היה ממש מבייש להסתובב בשבת ברחובות ובצמתות המרכזיים בירושלים, חילול השם וכבוד השבת!!

• הוסף לסימניות
תראו,
אני בכוונה לא התחלתי אשכול בנושא הלכלוך...
אבל קדושת השבת משותפת לכולנו.
ולגבי ההיתר באמירה לנכרי,
זה רק במקרים מסויימים שאינם שייכים כאן.
ואדרבה,
אם קבלו היתר מרב לעשות אמירה לנכרי,
שלא יתביישו ויפרסמו את ההיתר.
ואם לא,
שנדע להוקיע אותם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
תראו,
אני בכוונה לא התחלתי אשכול בנושא הלכלוך,
כי אז נגרר ללכלוך הגדול יותר - לבחירות...
ובפורום קבלנו על עצמנו לא לעסוק בזה, ובצדק.
אבל קדושת השבת משותפת לכולנו.
ולגבי ההיתר באמירה לנכרי,
זה רק במקרים מסויימים שאינם שייכים כאן.
ואדרבה,
אם קבלו היתר מרב לעשות אמירה לנכרי,
שלא יתביישו ויפרסמו את ההיתר.
ואם לא,
שנדע להוקיע אותם.
לא נראה לי שמתכונים פה היתר מדין אמירה לנכרי.
אלא מאחר ומותר לטאטא בשבת לצורך שבת, ואם לנכרים יש אפשרות ללכת ברגל למקום הלכלוך אז אין בעיה, זה מותר גם ליהודי על אחת כמה וכמה לנכרי.
ואין בתגובתי לתמוך באלו שמלכלכים וגם לא באלו שמנקים שסביר שלא כבוד השבת הוא שגרם להם לכך.

• הוסף לסימניות
משטח אספלט? אם אני טועה אני אשמח שתתקן אותי בפרוט כדי שכולנו נראה בברור שהצדק עמך.
השאלה אם אין גזירה

לפי הבנתי בבית אין גזירה מרוצף אטו שאינו מרוצף בגלל שרוב בתי העיר מרוצפים

לא ברור שאותו היתר שייך ברחוב

• הוסף לסימניות
רק תסבירו לי באיזה חוצפה אנשים מרשים לעצמם ללכלך ככה את הרחובות חצי שעה לפני שבת?????????????
חילול השם גמור!!
התבישתי להסתובב בבני ברק בשבת ולראות את זה...

• הוסף לסימניות
שימו לב, לפני שתצללו לעומק הפלפול ההלכתי.

הוא לא אמר שטאטאו בכלל. "אוספים ברחוב את כל המודעות שנזרקו לכביש סמוך לשבת". אולי אספו בידיים לתוך פח האשפה (מסתבר), ואולי עם הרגל בשינוי כדי לא לגעת במוקצה...

בכל מקרה, יישר כוח גדול לעירייה!

• הוסף לסימניות
חבל שלא שלחו אותם לאסוף בכל העיר.
חוץ מהלכלוך זה גם סכנת נפשות היה ממש מחליק ללכת על כל הניירות כרומו האלו
ואם דואגים לכבוד השבת, להכשיל אנששים לקרוא פוליטיקה בשבת זה הרבה יותר חמור.

• הוסף לסימניות
מה שמזעע זה לא שהם ניקו את הרחובות בשבת, אלא עצם זה שככה לכלכו את הרחוב לכבוד שבת! היה ממש מבייש להסתובב בשבת ברחובות ובצמתות המרכזיים בירושלים, חילול השם וכבוד השבת!!
באיזור גאולה-מא"ש מפזרים בכניסת השבת כל שבוע פשקוילים על משהו-מישהו אחר
שבוע שאין זה פשוט נס

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה