דרוש מידע מי מתמצא ריטלין LA?

• הוסף לסימניות
אמר לי ד"ר מגד (מנהל בבית החולים אברבנל) שאמנם ריטלין זה לא אקמול אבל ב- למעלעה מ90% לא יודעים את המינון הנכון מתחילים עם מינון מסוים ובודקים עם ההורים /המחנכים מה קורה ויודעים איך להמשיך והאם להמשיך עם הכדור הזה או משהו אחר (ויש אחרים) או שילוב של כמה מ"ג מזה וכמה עם כדור אחר. אותו דבר שמנסים להגמל מהכדור הרי כולנו כהורים בתקוה נו.... מתי אפשר להפסיק לקחת.... מנסים בחופש יום יומיים וכו' בהצלחה רבה

• הוסף לסימניות
זה לא רק לא סותר.
אלא זה כמעט הולך יד ביד....

לוידת מה אתכם, אני רואה ב"בעית" קשו"ר מעלה ולא חיסרון....
זה שכולם קוראים לה בעיה לא הופך אותה לכזו...

ולחילופין זה שאת רואה אותה אחרת מכולם זה גם לא אומר שהיא כזו.
האמת הפשוטה היא שאנשים עם הפרעת קשב חווים כשלונות קשיים ותסכולים הרבה יותר משאר האוכלוסיה, וכשאומרים להם שהכשלונות האלה זה מעלה והתקלות הבלתי פוסקות שלהם זה מתנה, המסר לא עובר.

• הוסף לסימניות
ולחילופין זה שאת רואה אותה אחרת מכולם זה גם לא אומר שהיא כזו.
האמת הפשוטה היא שאנשים עם הפרעת קשב חווים כשלונות קשיים ותסכולים הרבה יותר משאר האוכלוסיה, וכשאומרים להם שהכשלונות האלה זה מעלה והתקלות הבלתי פוסקות שלהם זה מתנה, המסר לא עובר.

לכן אמרתי שזה מה שאני רואה.
כל אחד רואה אחרת...

חוצמיזה, לפעמים המסר הוא פחות לאלה שמתמודדים, יותר לאלה שמסתכלים מהצד...

נערך לאחרונה ב:
  • תודה
Reactions: A F
  • הוסף לסימניות
טכנית הם יכולים להתרכז. אבל לא בכל דבר, ולא בכל מקום.
זה מורכב.. כל אחד הוא אחרת.

בקצרה
הדימוי הכי נכון לחוסר מעבר דופמין ששמעתי הוא
קחו מזרק, מלאו אותו במים 5 מ"ל, אחר כך 5 מ"ל נוספים של אויר, לאחמ"כ 5 מ"ל נוספים מים וכן הלאה.
כאשר יש מחסור/בעיה בהולכת הדופמין - כך נראה החוט שמקשר בין החלקים במוח.

לגבי התרכזות בדברים מסוימים, אמת זה שייך, אך כמות הכוחות הנדרשת להוציא אותו היא גבוהה מאוד!!
לצורך המחשה: האם ניתן להקשיב במשך 12!! שעות רצוף? כן. כמה מאמצים זה לוקח??
במקרה והחומר מענין את בעלי הפרעת הקש"ר הם משקיעים אנרגיה גבוהה (אפילו מבלי שימת לב) כדי להתרכז.

ועוד נקודה לסיום - עיקר הבעיות המשמעותיות איתם מתמודדים בעלי הפרעת קש"ר היא הדימוי העצמי הנמוך (לפעמים אפילו לא מאובחן ככזה), שנרם כתוצאה המתמדת מול הידיעה שכולם, וגם אני יכולים וצריכים להצליח, לבין החויה שמספרת כל הזמן לבעלי ההפרעה נתונים אחרים

• הוסף לסימניות
  • תודה
Reactions: A F

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה