מי מתפרנס מציור?

מי מתפרנס מאיור?

• עוסק/ת בתחום פחות מ20 שעות שבועיות

הצבעות: 18 47.4%
  • בין 20-40 ש"ש

הצבעות: 9 23.7%
  • יותר מ40 ש"ש

הצבעות: 3 7.9%
  • רווח חודשי פחות מ5000 ש"ח

הצבעות: 17 44.7%
  • בין 5000-10000 ש"ח

הצבעות: 7 18.4%
  • מעל 10000 ש"ח

הצבעות: 5 13.2%

• סה"כ מצביעים
    38
  • הוסף לסימניות
שלום לכל המוכשרים דכאן!
יש נושא שמעסיק אותי הרבה לאחרונה ואם כבר פתחתם, אולי תחכימו אותי בו..

מבחינתי אנשים שעובדים במה שהם אוהבים ומתפרנסים מתחביב, הם מושא לקנאה.
חלמתי, ועדין , לעבוד כציירת ולשבת כל היום לשרבט ילדים חמודים ורודי לחיים... בנתיים, זה לא קורה.
(ב'סדר אני יודעת שזה לא ממש ככה ויש גם חסרונות לפרנסה מתחביב שהופך לפס יצור, אבל בכל אופן...)
מענין אותי כמה זה בכלל הגיוני- להתפרנס רק מאיור. חוץ מכמה בודדים שאני יודעת, נראה לי שיש הרבה שזה רק תוספת מהצד. אני צודקת?
מענין אותי ממש לשמוע מה דעתכם, הגיגיכם וטיפיכם על הענין. ומי שעובד רק בזה (אם זה לא סוד צבאי:rolleyes:...) האם נראה לכם יש ביקוש, ובכלל, ממליצים?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אולי תפתחי סקר באופן אנונימי
מה אחוזי המשרה
וכמה מרוויחים...
לא נראה לי שמישהו יגלה לך כאן קבל עם ועדה כמה הוא מרוויח לחודש;)

• הוסף לסימניות
אולי תפתחי סקר באופן אנונימי
מה אחוזי המשרה
וכמה מרוויחים...
לא נראה לי שמישהו יגלה לך כאן קבל עם ועדה כמה הוא מרוויח לחודש

אוי, ממש ממש לא התכוונתי לחפור לאנשים! רק לדעת בכלליות אם יש לפינטוזים שלי בסיס במציאות...:cool:
וסקר זה דווקא רעיון. איך פותחים אחד כזה?

• הוסף לסימניות
בעמוד של צור נושא חדש
יש לך בהמשך למטה אפשרות להוספת סקר.

• הוסף לסימניות
ורק בשביל תוספת הסבר והתנצלות למי שחשב שבאתי ממס הכנסה.:eek::(

רק על ציור אחד שלי קבלתי יותר ממאה ש"ח וגם אז- 150..- על ציור שלקח לי בערך שבע שעות.
זה מסביר למה אין לי מושג אם באמת אפשר לחיות מזה בכלל?

עריכה: הוספתי סקר, ותודה ליוטי!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
נחמד גם לי לדעת.
הייתי מוסיפה עוד שאלה.
האם אתם מחזיקים בעוד משרת עבודה בסיסית כמו שכיר וכו'

• תודה
Reactions: ybk
  • הוסף לסימניות
לדעתי אי אפשר ללמוד מאחרים,
כל אחד והכשרון שלו,
ולא פחות כישרון במכירות,
יש לי גיסה אלופה באומנות, אנשים נדהמים מהעבודות,
תכל'ס לא מוכרת כלום!!
צריך ביטחון עצמי, יכולות שיווק ומכירה.
למי שיש יתכן שיעזור לו להכיר את השוק, וה' יעזור שירוויח.
בהצלחה לכולם.
נ.ב. אני עצמי מלמד בת"ת, ומצייר כתחביב (וזה נראה כך)
כך שלא באמת ניסיתי ולא חושב להרוויח מציור.
(בהתנדבות כולם מוכנים לקחת איורים וגרפיקה שלי, וזה הכיף שלי)

• הוסף לסימניות
אפשר להרוויח רק מציור- בזמן שאתה מוכן להשקיע רק בציור!
אם כל הזמן רק חושבים בנתיב של: "אי אפשר לסמוך על זה, זו פרנסה לא בטוחה, צריך אפיק בטוח, בציור נעבוד מהצד..."
נשארים מהצד לתמיד. :(

ציור זה כמו לפתוח עסק עצמאי. זה בעצם אותו דבר בדיוק; יש לך עסק עצמאי. וזה לא ממש פשוט, האמת.
הכי קל להיות שכיר, נכון?
יש משכורת כל חודש, יש שעות מסודרות... והכי חשוב: ביטחון כלכלי, רק שיהיה ביטחון כלכלי, כמו שהדודות תמיד מטיפות באירועים משפחתיים. ואת/ה הולכ/ת כל יום לעבודה, חוזר/ת בשעה קבועה, ומחזור הכספים שלך פחות או יותר קבוע- אם לא צריכים איזה ישור שיניים או ספה חדשה או איי-רובוט אם אתה ממש מפונק.
אז נכון שזה אולי הכי קל, אבל לא לכולם זה מתאים. עובדה שנולדנו שונים, עובדה שקיבלנו מתנה שאין לאנשים אחרים, וכנראה שיש לנו את הכוחות להתמודד אתה.
להיות פרילנסר בתחום האיור זה לא תמיד קל ויש לזה יתרונות וחסרונות כמו לכל דבר, אבל האמת היא שאם ידי זהב זו המתנה שהתברכת בה משמיים, היתרונות והחסרונות האלו עשויים להתאים בדיוק לך, ואם תשקיע ותהיה מוכן להתאמץ- ואם אתה לא ביש מזל באופן נדיר, אז אין סיבה שלא תצליח בעז"ה!
(סליחה מכל בישי המזל שקראו את המילים האחרונות, אבל דוגרי: אין לכם שום סיכוי גם בעבודה אחרת. אז לכו להיות מאיירים בישי- מזל, לפחות תיהנו בדרך במקום להירקב במשרד אפלולי וחסר מעוף.)

וחוץ מזה, אנשי אמונה אנחנו ומדובר בהשתדלות לפרנסה.
ואם נדבר במונחים כלכליים, השתדלות שיש לה בהחלט סיכוי מבטיח. אף אחד בינינו לא מכיר את הרואה חשבון הכי מסור בישראל, אבל אין אדם שלא מכיר את גדי פולק וכנראה שהוא מתפרנס לא רע. לא שאני נכנסת לו לכיס, כן. כל אחד והחיים שלו. אבל הנקודה שלי היא שתכל'ס עם מקום כמו 'גדי פולק' לשאוף אליו... עזבו את הכסף, העבודה שלנו היא העבודה עם הסיכוי הכי גדול לקידום, שלא תלוי בשום דבר חוץ מעבודה עצמית קשה- אבר!
לסיכום, אל יאוש. אם החלטתם להשקיע הכל, אבל הכל, בתחום כל שהוא (מבחינתי לכו לשפץ גגות. זה תחום בנסיקה, במיוחד בעונת החורף. ואפשר להתקדם לזיפות, אקזיט לדודי שמש ועמודי חשמל והשמיים הם הגבול) אז תנו את כל מה שיש לכם, תעבדו קשה ובעז"ה תצליחו! כמו שלימדונו רבותינו 'בדרך שאדם רוצה לילך מוליכין אותו'.. (מקווה שהלך לי טוב עם השיבוץ התנכ"י.)
טיפ: אם יש הרבה אנשים כמוך יהיה לך קשה להתפרנס ממשכורת החלומות שלך (וכל אחד והחלומות שלו, כן). תמצאו לכם נישה שבה אתם הכי טובים או שהייתם הראשונים להציג כזו. ציירים מוכשרים בטירוף יש מלאאאאאאאאאאא.... ציירים מיוחדים יש מעט.
סליחה מכל המאיירים העסוקים שבזבזתי את זמנם בקריאת הפוסט... יאללה, תחזרו מהר לעבודה, ושיהיה בהצלחה לכולנו!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לענ"ד תחום האומנות הוא דומה לתחום הפוליטיקה, אי אפשר לאמר שאם תלמד את המקצוע יהיה לך פרנסה או עבודה בכלל, כי השאלה התלויה ועומדת בשני התחומים האלה היא להצליח למצא חן, לספרים יפים תמיד יש ביקוש לשירים חדשים מיוחדים יש מאוד ביקוש לפוליטיקאים מפולפלים וישרים תמיד יש ביקוש ולא משנה כמה יהיה, מה שאוהבים- רוצים.

הדגש הוא מציאות חן, ולא כשרון ולא השקעה.

צריך לחפש סגנון שאתם אוהבים ונהנים, לא לחפש להרשים את הקוראים (ולהוכיח להם כמה אתם כשרוניים) אלא לעניין אותם.

עכשיו עודבר חשוב, יוצר לא לוקח לפי שעות עבודה, כי עם השנים הוא יעבוד יותר מהר ויותר טוב, האם לכן הוא יקבל פחות? להפך.

וכמו שאמרו כבר למעלה- הכל משמים והכל לטובה,תמשיכו להשקיע באהבה ובאמונה

• הוסף לסימניות
ממש מסכימה עם לד ודן בר-לב, יש נקודה של השתדלות ויש נקודה של התבטלות לה'- את עושה מה שאת יכולה, וה' ידאג (או שידאג שלא) לאנשים שיאהבו את יצירותייך.
מה שצריך לדעת גם, שלוקח זמן עד שבאמת מתחילים להרוויח, אבל כמו בכל עסק מתחיל.
צריך להשקיע הרבה בפרסום ושיווק, וכמובן לעשות עבודות שה' שולח (כל אחד לפי יכולתו), ואט אט יש תיק עבודות ואח"כ גם אתר והמלצות וכן הלאה וכן הלאה.
לא לחשוש מדרך ארוכה, כי יש דרכים קצרות שהן ארוכות. וכן יש דרכים ארוכות שהן קצרות.
חשוב גם ליהנות מן התהליך והדרך, כי זה הבסיס וזה ת'כלס מה שבונה את מה שיהיה אח"כ.

הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
מי שכתב שהוא מרוויח מעל 5000,
אשמח ליצור קשר כדי ללמוד מכם
בפגישה או בטלפון של יעוץ עסקי,
כמובן בתשלום.
(בינתיים שמונה אנשים)
אפשר לשלוח לי הודעה אישית

• הוסף לסימניות
תודה LED ודן! מאוד מעניין ופתח עיניים.

עכשיו עודבר חשוב, יוצר לא לוקח לפי שעות עבודה, כי עם השנים הוא יעבוד יותר מהר ויותר טוב, האם לכן הוא יקבל פחות? להפך.

נכון מאוד...
אבל אני חושב שמישהו\מישהי שמתחיל\ה בתחתית הסולם, צריך לגבות לפחות משהו ששווה לו\לה את הזמן המושקע על זה. 150 ש"ח עבור 7 שעות עבודה יוצא ל 21 ש"ח ו 40 אגורות לשעה. את\ה לא רק מפסיד ועבוד\ת בחינם, זה גם מוריד את ערך העבודות שלך. ובאמת הציורים שלך שווים הרבה יותר מזה.
את\ה פוגע\ת בעצמך בכך שאת\ה מאפשר\ת מחיר כזה. עדיף שיהיו עשרה אנשים שידחו אותך בגלל שהמחירים שלך הם "יקרים מדי" ובסופו של דבר תשאר\י עם כמה לקוחות אשר שיסכימו ויגרמו לך שזה יהיה שווה בשבילך לעבוד באיור בכלל. הציורים שלך יהיו גם טובים יותר כי תוכל\י להרשות לעצמך לעשות את זה הכי טוב שאתה יכול.
אז צריכים לחזות בערך כמה זמן זה ייקח, ולדרוש הכי פחות שאת\ה מסכימ\ה לשעה.

כבר דיברו על נושא זה כאן , אבל לא יכולים לדבר על זה מספיק. אם אנחנו בעצמנו לא מעריכים את העבודה שלנו, מי יעריך את זה? אנשים מבחוץ פשוט לא יודעים כמה זה שווה, והם ללא ספק האנשים הלא נכונים לשפוט את הערך שלנו כי הם רוצים לשלם הכי פחות שאפשר.

אני מדבר יותר תיאורטית. בלי כל כך הרבה ניסיון, כי אני מחשיב את עצמי בתחילת הקריירה הזאת. זה השיא שאני מנסה לעבוד.
הייתי רוצה לשמוע מאנשים שהתמודדו בתחלה ואיך הצליחו לגדול בשטח...

• הוסף לסימניות
המורה שלי תמיד אמרה לי: אל תתפתי לקחת מחיר זול. זה הכי קל להתפשר, אל תתפתי בשום פנים ואופן כי אחרי זה קשה מאד להתרומם מהמקום הזה!
אין מה לומר היא צדקה.

בהתחלה הייתה לי פריווילגיה לקחת מחיר נורמלי וסביר (כי עבדתי בעבודה נוספת, מודה), שמן הסתם צמצם את מספר העבודות שקיבלתי, אבל לאט לאט הכירו באיכויות ושילמו את התמורה בלי להתלונן (או לפחות בלי להתלונן הרבה).
ממליצה לכם: אל תקחו מחירים נמוכים ולא שפויים!
1. כי העבודה שלכם שווה את זה
2. כי אתם שווים את זה
3. כי אתם תוציאו מעצמם את הכי טוב אם תקבלו תמורה מספקת, שתיתן לך הכרה בערך שלכם
4. כי זה רע לשבור את השוק, גם לכם, וככה אנחנו באמת לא נוכל להתפרנס מאיור.

סיעתא דשמיא לכולם!

• הוסף לסימניות
כמו שאמרו קודם- אין מתכון אחיד.

ההצלחה באיור זה גם:
שעות עבודה רבים
כשרון
התמדה
יושר עם לקוחות
עמידה בזמנים
וגם... מזל!

בהצלחה רבה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה