מי ערב לי שבסטודיו זה לא יקרה

• הוסף לסימניות
למרות השעה המאוחרת והעייפות אני מרגיש שאני חייב לכתוב את זה
היום ב"ה אחי התחתן בשעה טובה ומוצלחת
ולשם כך קנינו שתי שמלות (לא זולות) לשתי הקטנות (שנה ושנתיים וחצי)
ומשבוע לפני החתונה פמפמנו לגדולה על החתונה ועל השמלה היפה שהיא תלבש לחתונה
והיא באמת התרגשה מכל העניין וכל הזמן הייתה הולכת לארון לראות את השמלה שלה עד כדי כך שבלילה האחרון היא כמעט לא נרדמה
בקיצור אנחנו מגיעים לחתונה והילדה לא מוכנה להצטלם בשום פנים ואופן ויש לציין שהיא הייתה עקבית מתחילת החתונה ועד סופה היא לא מוכנה לעמוד עם המשפחה (אפילו המצומצת) וגם לא לבד ולהצטלם, מה שלא ניסינו בטובות או בפחות טובות... הילדה לא מוכנה. יש לציין שזה היה מתסכל
טוב אחרי ששפכתי את זה. מכיון שיש במשפחה (מהצד השני) עוד כמה בשידוכים. ואנחנו רוצים ללכת לסטודיו בזמן הקרוב (במיוחד אחרי הפאשלה בחתונה) הבו עצה מה עושים כדי למנוע את זה בפעם הבאה

• הוסף לסימניות
הכנה לצילום
להכין את הילד ולספר במשך תקופה שהולכים לצלם ויהיה כך וכך וכ'
וכמובן חבילת עדשים יכולה מאוד להועיל במקרה כזה.
חשוב להגיע עם ילד עירני ושבע כבר קרה לנו לא פעם שילד לא שיתף פעולה ואחרי עוגיה או חתיכת לחמניה פתאום הכל הסתדר

• הוסף לסימניות
זה מאד תלוי בגיל, גם אצלנו באחת החתונות, אחינית שלי סרבה בכל תוקף לשתף פעולה, אבל, בחתונה הבאה שהיתה שנה אח"כ היא כבר שיתפה פעולה בשמחה.

• הוסף לסימניות
סטודיו זה אישי ורגוע.
חתונה המונית ורעשנית, היא בטח קיבלה הלם קרב מכל הצומי שהסתכלו עליה והחמיאו לה....

• הוסף לסימניות
לפעמים גם הצלם יכול לסייע
כשזה קורה לי, אני מצלם תמונה אחת של הילד ומראה לו במסך המצלמה ושואל אותו מי זה? בדרך כלל זה מפשיר אותו/ה

צלם עלול להיראות ענק ומפחיד עם התותח הזה ביד שלו והוא מורה באצבע לעמוד פה ולא לזוז..

• הוסף לסימניות
כמעט כל הילדים לא משתפים פעולה ברצון. לוקח זמן להרגיע אותם, להרגיל אותם לרעיון.

ילד עקשן במיוחד מומלץ לצלם אותו בחוץ, ועם הרבה סבלנות. קודם לצלם אותו קצת על הברכיים של האמא, להראות לו את התמונה, ואם הוא נרגע- אז להעמיד אותו לבד.

יש לי אלבום שלם של ילד שצילמתי כמעט את כל התמונות כמו מרגלת (מרחוק עם עדשת זום ארוך)
זה אלבום מדהים (תמונות בחוץ). אחרי החלאקה הילד הגיע שוב לסטודיו- ואז הוא כבר היה חבר שלי, ושיתף פעןלה מאוד יפה.

אבל באופן כללי- ילדים בחוץ יותר רגועים. הסטודיו (למרות הרצון הטוב והטיפוח) הוא חלל סגור, עמוס בדברים שחורים, בבית זר. קלסטופוביה...

• הוסף לסימניות
גם לי זה קרה בחתונה של אחותי הבן שלי בן כמעט 3 לא הסכים להצטלם בכלל!! לא חשוב שהגענו במיוחד בשביל זה...פשוט לא הסכים...לא עם אמא לא סבתא כלום כלום!!! עד סוף החתונה
הוא היה המום מכמות מאחותי(שהיתה כלה) ומאד אנשים שהיו באולם.
לאחר מס' חודשים כשהלכנו לסטודיו לפני החלאקה היו גם בעיות כי הצלמת לא ידעה מספיק לחמם אותו והוא יצא משם עם הר של שוקולדים,גומים למינהם(שהוא מאד אוהב) חלק מהתמונות עם פלאפון ביד (ששמנו לא שירים..) בקיצור צריך צלמת שמומחית לזה כי אני הכנתי אותו גם לפני החתונה וגם לפני הסטודיו שהצלם/מת יצלמו אותו ויהיו לנו תמונות יפות... לא עזר...
מה שכן אני מכינה אותו מעכשיו לסטודיו של אחיו בעוד כשנה אנחנו רואים את האלבום שלו ואומרים נכון שזה יפה...וכדאילהצטלם..כל פעם שאנחנו עוברים ליד הסטודיו אנחנו אומרים נכון הצלמנו פה והיה כיף ואח"כ יש לנו תמונות יפות... בתקווה לפעם הבאה טובה יותר... בהצלחה. ולסיכום חשוב להשקיע בצלמת מומחית לזה...בחתונה זה אכן פחות אישי והצלם גם אם הוא נחמד יש לו הרבה אנשים לצלם..ולחץ

• הוסף לסימניות
באופן כללי נראה לי שסטודיו ביתי אינו דומה לחתונה
תנסה לדמיין מה רואה הילדה הקטנה (והחששנית) כשמגיע לאולם- מקום ע נ ק, אין לו התחלה ואין לו סוף, קיר שחור גדול (הרקע) וגבר זר שלרוב לא נראה מהקהילה של אבא עם מכשיר שחור ביד שלא דומה משום כיוון למצלמה של אמא... יש ילדים שפשוט מחליטים שלאיזור הצילום\ צלם הם פשוט לא מתקרבים וזהו!!!
עד החתונה הבאה הגדולה תגדל קצת, אפילו כמה חודשים ולא תפחד וממילא גם הקטנה תלך אחריה.
בסטודיו ביתי האחוזים שזה יקרה הם בודדים מאד..
בנוסף אני דוקא מנחה את האמהות לא להכין את הילד (תהיה ילד טוב, תחייך, הצלמת תתן לך הפתעות, אם תצטלם יפה נקנה לך כבאית)כי אז הוא מקבל שדר שזה משהו מלחיץ, אלא להפיך, הולכים לחברה של אמא שיש לך משחקים ודברים יפים (נכון נשמע רך ולא מאיים?)
כשנכנס אלי ילד ומתחבא מאחורי אמא שלו, אני מפטפטת איתה כמה דקות וכאילו לא מתיחסת אליו, כך הוא מבין שלא הוא ה"פציינט" והוא לא צריך להתחבא... בהמשך כשהוא מציץ החוצה אני מספרת לאמא באגביות שיש לי משחקים, נדנדה, פופ, ספר והפתעות בשביל הילד שלה, תוך 3 דקות הילד שכח שצריך להתבייש והוא נותן את עצמו...
ב98 אחוז מהמקרים זה עובד נפלא וגם אם לא, אחרי חצי שעה של רוגע (אמיתי) מצד האמא והצלמת זה יעבור...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
גם לי היה מקרה כזה, הבת שלי בברית של אחיה היתה בת 3+,
לא הסכימה בשום אופן להצטלם, ואני השקעתי כ"כ בבגדים והבאנו צלם מיוחד בשביל זה. וכלום לא עזר. היא ברחה והתחבאה ולא היה מה לדבר.

בפועל זו ילדה שכל שנה מצטלמת בסטודיו משהיתה בת שבועיים ומעולם לא עשתה בעיות או בכתה, תמיד שתפה פעולה והיתה מקסימה.

כך שלדעתי אין קשר בין סטודיו לצילום באירוע. שם נבהלה מהאנשים וכל זה.

• הוסף לסימניות
ועם כל הטריקים צריך תפילה לסיעתא דשמיא.

• הוסף לסימניות
יצירתית,כתבת במקומי מילה במילה
אני מבקשת מהאמהות לא להכין אותו רק לספר לו שהולכים לחברה של אמא לשחק
ילד שמתחיל בעייתי אני מייד שואלת את האמא "הכנת אותו לצילום"? האמא: בטח!
אני מתחילה לשחק עם התינוק עד שהגדול מבקש "אני רוצה גם"
המצלמה הדיגיטלית שידרגה את התיקשורת עם הילד ,מצלמים אותו איפה שהוא נמצא ומראים לו ומוחקים אחרי זה ממש כייף חיים שלפני 15 שנים רק חלמו על זה

• הוסף לסימניות
לדעתי ההכנה היא המלחיצה.
הילד קולט שיש ממנו ציפיות וזה מאיים עליו.
אני מבקשת מההורים שלא יגידו לילד יצלמו אותך ותתנהג יפה אלא הולכים לשחק.. ויש אשה עם משחקים וממתקים..
כמובן שיש אגוזים יותר קשים לפיצוח ועם אלו בחוץ יותר קל.
לא תמיד יוצא כמו שתכננתי, אבל משהו יפה ביד ודאי שיש.

• הוסף לסימניות
חשוב במיוחד שההורים יהיו רגועים ואז גם הילד רגוע.קשה מאד לצלם ילדים להורים לחוצים.
וכמובן שיטות לצלמות....
עברו אצלי כמה סרבני צילום רציניים וב''ה כולם יצאו עם אלבום.
השניים האלה היו סרבני צילום רציניים (הילדה מלבד היותה סרבנית צילום ועייפה גם נעקצה בזמן הצילומים והרבה סיעתא דשמיא הצלחתי בסוף להוציא לה הרבה תמונות יפות)
לקח לא מעט זמן להוציא מהם תמונות מוצלחות ולכן יש אצלי מינימום של זמן צילום.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה