מי פוטוגני?

• הוסף לסימניות
שאלה שעלתה לשיחה בין חברות לאחר יום צילומים אקראים... ו

מה המשמעות של מושג אדם פוטוגני? ובמה זה תלוי?
למה יש אנשים שמצטלמים טוב ואחרים צריך לצלם 100 פעם עד שמוציאים תמונה נורמלית?
כמובן שאני מדברת על צילום רגיל במצלמה פשוטה לרב אצל צלם מקצועי כולם יוצאים טוב.

האם יש טיפים שיעזרו לקבל תמונות מוצלחות בכל מצב?

תודה לעונים
ויום טוב.

• הוסף לסימניות
אצל צלם מקצועי לא כולם יוצאים מוצלח. מהפתאום???
לי עצמי יש תאומים. אחד יותר יפה, השני יותר פוטוגני
הראשון תמיד מוציא ת'לשון או מתפרצף, והשני- לא מפקשש בשום תמונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיה יצחקי;544823:
שאלה שעלתה לשיחה בין חברות לאחר יום צילומים אקראים... ו

מה המשמעות של מושג אדם פוטוגני? ובמה זה תלוי?
למה יש אנשים שמצטלמים טוב ואחרים צריך לצלם 100 פעם עד שמוציאים תמונה נורמלית?
כמובן שאני מדברת על צילום רגיל במצלמה פשוטה לרב אצל צלם מקצועי כולם יוצאים טוב.

האם יש טיפים שיעזרו לקבל תמונות מוצלחות בכל מצב?

תודה לעונים
ויום טוב.

מיה או מי ? :):p

שאלת המיליון דולאר..
יש שחקנים ושחקניות שנראים נהדר
ומתים מפחד לפני מה שנקרא "מבחן הבד"
לא ממש ברור מה גורם לאנשים שנראים נפלא לצאת לא טוב בצילומים
(סטילס או וידאו)
לעומת אחרים שלא נראים מי יודע מה בחיים ואילו על המסך או בתמונות
יוצאים מיליון דולאר:)

• הוסף לסימניות
בוידיאו קוראים להם:
'עוברים מסך'
ויש אנשים שהם פשוט לא.

• הוסף לסימניות
רמת הפוטוגניות תלויה לא בתוי הפנים
אלא בתנועתיות של המצולם: נטיה לתנועות מסויימות, מיצמוצים, צורת דיבור, חיוך ועוד

כמו שכתב/ה ויזואלי יש ילד יפה ויש ילד פוטוגני וזה לאו דוקא הולך ביחד.

חוץ מהאמור לעיל יש כאלו שמסיבות צדדיות דרושה יתר תשומת לב בצילומם
כגון: שיניים בולטות/שבורות, כתם לידה מסויים, משקפיים וכדו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;544863:
מיה או מי ? :):p

שאלת המיליון דולאר..
יש שחקנים ושחקניות שנראים נהדר
ומתים מפחד לפני מה שנקרא "מבחן הבד"
לא ממש ברור מה גורם לאנשים שנראים נפלא לצאת לא טוב בצילומים
(סטילס או וידאו)
לעומת אחרים שלא נראים מי יודע מה בחיים ואילו על המסך או בתמונות
יוצאים מיליון דולאר:)

מיה למה מי?:)

זה מה ששאלתי מה הגורם?
וכיצד אני מצלמת שגם הם יצאו יפה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיה יצחקי;545001:
מיה למה מי?:)

סתם צחקתי :)
ראיתי שהשם הוא מיה ופתחת את ההודעה ב "מי" פוטוגני אז זה מה שקפץ לי לראש
:)
ושוב , גם אנשים שהם לא פוטוגנים אפשר לצלם אותם שיצאו יותר טוב
בניסוי של כל מיני זוויות אבל בגדול, יש אנשים פוטוגנים ויש לא ולא תמיד
זה תלוי במראה היומיומי שלהם
מה ההסבר? קשה לדעת :)

• הוסף לסימניות
פוטוגני יכול להיות גם מישהו מכוער אבל במצלמה הוא נתפס טוב למה??? כי הוא פוטוגני
הציטוט הבא מתוך ויקיפדיה :
אדם המתואר כפוטוגני לא בהכרח נראה נאה במציאות, ואף להפך. "תופעת" הפוטוגניות נגרמת גם בשל אפקט הניגוד בין הדו-ממד והתלת-ממד, ויכולה להסביר מדוע אדם נראה "טוב יותר" בדו-ממד מאשר בתלת-ממד או להפך. לכן אדם המתואר כפוטוגני נראה, לעתים, טוב יותר בדו-ממד מאשר בתלת-ממד.
נשמע לי כמו כתב חידה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל נ;545044:
פוטוגני יכול להיות גם מישהו מכוער אבל במצלמה הוא נתפס טוב למה??? כי הוא פוטוגני
הציטוט הבא מתוך ויקיפדיה :
אדם המתואר כפוטוגני לא בהכרח נראה נאה במציאות, ואף להפך. "תופעת" הפוטוגניות נגרמת גם בשל אפקט הניגוד בין הדו-ממד והתלת-ממד, ויכולה להסביר מדוע אדם נראה "טוב יותר" בדו-ממד מאשר בתלת-ממד או להפך. לכן אדם המתואר כפוטוגני נראה, לעתים, טוב יותר בדו-ממד מאשר בתלת-ממד.
נשמע לי כמו כתב חידה

אז מה יקרה שהתמונות יהיו בתלת מימד? :)

• הוסף לסימניות
יש כל מיני פרמטרים שמשפיעים על הדרך בה האדם יראה בתמונה. קודם כל, חלק גדול מהאחריות נופל על הצלם. התאורה, למשל (שהיא התפקיד העיקרי של הצלם) משפיעה מאוד על מראה המצולם בתמונה. גם הזווית משפיעה, מאחר ויש אנשים שצד אחד של פניהם נראה פחות טוב מהצד השני, או שהאף שלהם (לדוגמא) נראה גדול מדי מזוויות מסויימות. גם במציאות האף שלהם גדול, אבל במציאות את רואה אותם לשבריר שניה מזווית אחת ולשבריר שניה מזווית אחרת, ולכן זה לא נראה לך ככה. בצילום את מנציחה זווית אחת מסויימת, ולכן חשוב שזו תהיה זווית מחמיאה.

ברמת המצולם חשוב להיות חופשי מול המצלמה. אני שונאת כמעט את כל התמונות שלי (מעדיפה להיות מאחורי המצלמה), אבל כל התמונות שלי שאני אוהבת - הן תמונות בהן אני משוחררת. בדיוק לאחרונה הצטלמתי עם האחיות שלי כדי להכין מגנטים ליום ההולדת של אמא שלי, ובתמונות הראשונות שלושתינו סתם הישרנו מבט למצלמה ונראנו... לא מדהים. אח"כ התחלנו לשתולל, לקחנו מברשות שיער והשתמשנו בהן כמו מיקרופונים, עשינו פרצופים אחת לשניה וכדו', ואלו התמונות הכי שמחות והכי מחמיאות לנו. כן, בניגוד לתגובה פה למעלה ^ שמישהי כתבה שאחד הבנים שלה לא פוטוגני כי הוא עושה פרצופים.
פרצופים זה הכי פוטוגני! (אצל מבוגרים, אצל ילדים זה לפעמים יוצא מעאפן.)

[אגב, כשאני מצלמת חתונות, אם האחים משתפים פעולה ועושים "תמונת פרצופים" - זה יוצא יפה וזו תמונה שהזוג תמיד בוחר לאלבום.]

• הוסף לסימניות
פרצופים קיצוניים זה חמוד, ותמונה משוחררת שווה המון
אבל יש תנועות מסויימות בפנים או צורת דיבור לא מחמיאה שגורמת לאדם להיות לא פוטוגני ולתמונות לצאת לא מחמיאות.
אני חושבת שהפוליטיקאים הישראלים יכולים להמחיש את זה מאוד טוב:
נתניהו - לא משנה מי יצלם אותו ובאיזו פוזה - הוא יראה טוב.
ציפי לבני - איך שלא יצלמו אותה היא תראה זוועה: עיניים עצומות פה שנראה כמו מקור, שערות סתורות וכדו'.
אני לא בטוחה ממה זה נובע, אבל אני חושבת שזו נטיה לתנועתיות מסויימת כמו שכתבתי למעלה.

ועוד דבר שכתבו כאן למעלה והוא גם נכון מאוד- דו מימדיות פותרת הרבה בעיות אם הצלם צילם נכון אפשר להעלים בו אף ארוך, סנטר כפול, קמטים מסויימים, עיניים שקועות וכדו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;545171:
ברמת המצולם חשוב להיות חופשי מול המצלמה. אני שונאת כמעט את כל התמונות שלי (מעדיפה להיות מאחורי המצלמה), אבל כל התמונות שלי שאני אוהבת - הן תמונות בהן אני משוחררת. בדיוק לאחרונה הצטלמתי עם האחיות שלי כדי להכין מגנטים ליום ההולדת של אמא שלי, ובתמונות הראשונות שלושתינו סתם הישרנו מבט למצלמה ונראנו... לא מדהים. אח"כ התחלנו לשתולל, לקחנו מברשות שיער והשתמשנו בהן כמו מיקרופונים, עשינו פרצופים אחת לשניה וכדו', ואלו התמונות הכי שמחות והכי מחמיאות לנו. כן, בניגוד לתגובה פה למעלה ^ שמישהי כתבה שאחד הבנים שלה לא פוטוגני כי הוא עושה פרצופים.

[אגב, כשאני מצלמת חתונות, אם האחים משתפים פעולה ועושים "תמונת פרצופים" - זה יוצא יפה וזו תמונה שהזוג תמיד בוחר לאלבום.]

ובכן פתחתי את האשכול לאחר צילום חופשי וספונטני
היו ספונטני נורא והיו ספונטני נפלא בלי קשר למציאות יומיומית.
כמובן שאני מדברת על צילום במצלמה פשוטה וסטנדרית בלי אור או כל מיני אביזרי יעול או חובה לצלם.

יש ילד שיעשה פרצוף ויצא חמוד והשני עושה כנ"ל ויוצא נורא
וזה השאלה מה ההבדל? מה שונה ביניהם כשבמציאות שניהם חמודים ושניהם עשו את אותן התנועות (פחות או יותר)

• הוסף לסימניות
שמתי לב כי התמונות שיוצאות הכי גרוע אצל מבוגרים בעיקר וגם ילדים,הן אלו בסגנון תמונת פספורט, כשהפנים קדימה ללא כל הטיה או סטיה צדית קלה.
לגבי פוטוגניות, נראה לי שכל הפעוטות פוטוגנים, ילדים בשלב הביינים בין חמש לעשר לערך קשים מאוד לצילום לא ספונטני- הם מחייכים חיוכים מבעיתים ממש. (הייתי מעלה כמה דומאות אישיות, אבל רחמנות על הילדים...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;545171:
יש כל מיני פרמטרים שמשפיעים על הדרך בה האדם יראה בתמונה. קודם כל, חלק גדול מהאחריות נופל על הצלם. התאורה, למשל (שהיא התפקיד העיקרי של הצלם) משפיעה מאוד על מראה המצולם בתמונה. גם הזווית משפיעה, מאחר ויש אנשים שצד אחד של פניהם נראה פחות טוב מהצד השני, או שהאף שלהם (לדוגמא) נראה גדול מדי מזוויות מסויימות. גם במציאות האף שלהם גדול, אבל במציאות את רואה אותם לשבריר שניה מזווית אחת ולשבריר שניה מזווית אחרת, ולכן זה לא נראה לך ככה. בצילום את מנציחה זווית אחת מסויימת, ולכן חשוב שזו תהיה זווית מחמיאה.

משום מה זה נהיה כבר במודה של הדור שצריך לעשות פוזות טפשיות בתמונה!
לדעתי מי שמסתכל על זה ברמה של אדם שמכבד את עצמו זה ממש כלל לא לעניין זה לא אומר שאסור לפעמיים טיפה לתפרק(עם החברה) אבל זה לא מצדיק להנציח את זה יש הרבה תמונות יפות אם תנוחות יפות ששווים מליונים מול תמונה אם פוזה מדופללת שאפילו שקל לא משלמים עליה (אגב כל הנושא של פוזות זה לרוב רק אצל האנשים הצעירים!)אבל מה שכן פוזה של ילד קטן כשהוא עושה את זה ספונטני זה באמת יפה!

• הוסף לסימניות
יש מתנת שמים שנקראת חן. ויש כנראה גם חן למצלמה

• הוסף לסימניות
מה ההבדל בין חן ליופי?
לא תמיד אדם פוטוגני הוא חנני במיוחד.

או שזה אחת מהנקודות המשפעיות על הצילום?

• הוסף לסימניות
לדעתי בכל זאת יש לצלם השפעה על התוצאה.
פעם הייתי עם ילדי בן הארבע לצילום פספורט, איך שהוא נעמד להצטלם הוא עשה פרצוף (מכוון) של 'מוציא לשון', כולנו התפרצנו בצחוק (בכל זאת זה לא היה מתוכנן...) והצלמת הנחמדה תפסה לו תמונה בשניה שאחרי ה'פוזה', כשהוא מחייך לעצמו חיוך מרוצה. זאת אחת התמונות הכי מוצלחות שלו!

• הוסף לסימניות
מי יודע מה זה חן?
תודה מראש

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;545444:
מי יודע מה זה חן?
תודה מראש
חן באופן כללי זו מילה מקבילה למילה יופי, אך יש בחן נקודה מיוחדת המבדילה אותו מן היופי, שהוא החן הוא יופי פנימי, שמעורר את האדם לרצון להתחבר אל היופי הזה ואל האדם, לעומת יופי חיצוני שגורם לאדם הנאה, והנסיון שלו להתחבר אל אדם יפה הוא אך ורק לצרכו, להמשיך ליהנות מן היופי החיצוני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;545444:
מי יודע מה זה חן?
תודה מראש
חן הוא מושג שאם נגדיר אותו, הוא יאבד את כל החן שלו...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה