כללי מי צודק? אני או הלקוח? לדיונכם...

• הוסף לסימניות
עשיתי ללקוח לוגו+ סדרה של מודעות באותה תבנית, ומפעם לפעם לפי העניין השתנה המלל והרקע, אך התבנית- אותה תבנית.
הוא בקש שאשלח את הלוגו + התבנית לגרפיקאי של המקומון (מגיע לו גרפיקה חינם כי הוא מפרסם במקומון).
שלחתי את הלוגו סגור כמובן.
הלקוח טוען שהוא שילם על העיצוב וזה מגיע לו גם, אמרתי לא ולא! זה רעיון שלי, ועבודה שלי, אם הוא רוצה שיעשה לך משו חדש/ דומה, הוא קצת התעצבן אבל סיים יפה (למזלו...)

מי צודק? אני או הוא? מה הייתי צריכה לענות לו??

• הוסף לסימניות
את הלוגו את צריכה לתת פתוח ואת התבנית את לא צריכה לתת בכלל...
אם הוא רוצה מודעה עם אותה תבנית - שיעשה את המודעה אצלך.
אם הוא רוצה מודעה בחינם - שיעצבו לו משהו אחר בחינם.

• הוסף לסימניות
זה בדיוק מה שקרה לי היום!!!!!!! אותו דבר בדיוק!!!! בניתי תבנית עם גריד מקצועי מאד!
את המודעה הראשונה עשיתי להם בשלמות, ועכשיו, שינוי גוף המודעה, הם רוצים שהפרסומון יעשה - כי זה בחינם.
בהתחלה לא הסכמתי וכו 'וכו' אבל בסופו של דבר, ויתרתי, למרות שאני יודעת שאני צודקת!
מה שכן, לא שברתי להם את הפונטים, שהפונטים יפתחו להם איך שיצא להם...

באמת מעצבן מאאאאד!

• הוסף לסימניות
כעיקרון היום PDF נחשב מספיק פתוח.
אפשר לתת גם קובץ אילוסטרייטור או eps רק כדי שירגישו שקיבלו "קובץ פתוח" למהדרין.
הרי עם זה ועם זה הוא יכול לעשות בדיוק אותו דבר...
(פעם התוכנות הגרפיות לא היו קוראות PDF - ומכאן נולד המושג של להביא "קובץ פתוח").

PNG / JPG - נותנים לשם הטמעה בתוכנות שאינן גרפיות (וורד וכו') או לצורך העלאה לרשת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוריה100;1495784:
מה הכוונה לוגו פתוח? png/ pdf זה לא מספיק?

png+ pdf מספיק.
(ניתן להוסיף גם jpeg לשימושים נוספים, אך להדגיש ולפרט ללקוח למה כל פורמט מיועד)
(כדי שלא ישלח את ה jpeg למי שאמור להדפיס לו את השלט הגדול מעל החנות :eek:...)

• הוסף לסימניות
בדיוק למקרם כאלו יש הזמנת עבודה מסודרת, הלקוח אמור לחתום על זה.
וכדי לא להשמע תלושת מציאות, היה לי מקרה עם לקוח שחתם על הזמנת עבודה, כל תהליך העבודה איתו היה מקסים, הוא שילם את רב הסכום בזמן וממש נהננתי לעבוד איתו, עד ש...הוא פנה אלי במייל (כנראה היועץ העיסקי שלו אמר לו לבקש את זה, הכניס לו קצת מושגים) שהוא רוצה את כל הקבצים שהבאתי לו פתוחים, לוגו מודעות וכ'...
זה כל כך מגוחך שבנאדם חותם על הזמנת עבודה, וכשבא לו יועץ עיסקי הוא מתבלבל ושוכח את האותיות שהוא קרא....

• הוסף לסימניות
תלוי מה סוכם
וכמה שדרשת על הלוגו
והעבודות
יש תמחור לעיצוב גריד כשאת בונה על זה שסדרת המודעות תשלים לך על העבודה
ויש תמחור ליצירת גריד לשמוש הלקוח
כמובן שהרבה יותר יקר

בהצלחה:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י batyar;1495934:
תלוי מה סוכם
וכמה שדרשת על הלוגו
והעבודות
יש תמחור לעיצוב גריד כשאת בונה על זה שסדרת המודעות תשלים לך על העבודה
ויש תמחור ליצירת גריד לשמוש הלקוח
כמובן שהרבה יותר יקר

בהצלחה:)

ממש לא משנה כמה היא בקשה על הלוגו-
בלוגו מקובל לספק קבצים פתוחים ללקוח.

כל שאר העבודות על קבצים פתוחים משלמים מעבר לתשלום על העיצוב הראשוני.
כמובן שאת הכל צריך לסכם מראש בכתב חתום ע״י הלקוח!

• הוסף לסימניות
כלל:
אצלך בבית הלקוח תמיד צודק (ככה אומרים).
כאן בפרוג את תמיד צודקת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה