מי צריך לקחת אחריות

• הוסף לסימניות
או, אולי אין אשמים ואין "פיצויים"

קניתי עדשה חדשה ( 24-70 F4 ), בחנות ידועה ואמינה (כך האמנתי..)

צילמתי חלאקה והיה נראה לי מעולה ,
צילמתי עוד חלאקה ולא ראיתי במצלמה משהו חריג ,
העלתי למחשב , וחשכו עיני ,
מעבר לבעית תאורה שהיתה לי בסט זה (כי..) כל התמנות לא חדות ועם ערפל \ רעש דיגיטלי וכו' . במבט מקרוב , פשוט אין פוקוס במקום , אולי מתחבא בשיער . ?
ב95% מהתמונות !
ניסיתי להעזר בכמה צלמים פה בפורום שפינו מזמנם וניסו לעזור , וגולןארט , העלה שכנראה ישנה בעיה של פרונט פוקוס כו' בקיצור בריחה של פוקוס.
והעדשה חדשה, מהקופסא! וגם המצלמה בקושי חצי שנה .
פניתי לחנות , בדקו במצלמה את התמונות , וראו שיש סטיה של הפוקוס , הכניסו למעבדה , נתנו לי עדשה חליפית לבינתיים.
צילמתי בעדשה החליפית ויצא מעולה,
קראתי ל2 משפחות לצילום חוזר וההבדל משמעותי וברור ,
משפחה אחת הצלחתי להשתמש בחומר הקיים עם הרבה שעות עבודה בפ"ש .

חזרתי היום לחנות והממצאים שלהם , העדשה תקינה, כנראה שהמצלמה ג"כ , אך צריך לעשות כיול , ולהגדיר למצלמה שבעדשה זו ישתמש בנתונים קמת אחרים מרגיל .

שאלתי אותם ומה בקשר לאיזשהו פיצוי העגמת נפש, צילומים חוזרים, שעות עבודה וכו''

והתחמקו מלקיחת אחריות, "זה קורה הרבה פעמים "
"אז למה אתם לא בודקים התאמה בקניה אם זה קורה הרבה פעמים ? "
לא ענו.

שאלתי ,

האם אכן זה כך, יכול אדם לקנות מוצר חדש, ממקום אמין , ובכ"א המוצר (או השימוש) פגום?
האם אין מקום ללקיחת אחריות כלשהי מהחנות ?

או אולי "להצלחה אבות רבים והכשלון יתום" ....

אשמח לדעתכם

• הוסף לסימניות
מתפלא שלא עשיתם טסט לבדוק את העדשה אחרי הקניה. סטיות פוקוס זה דבר נפוץ בעדשות זולות.

בכל מקרה לא אמור להיות סטיות גסות. אם כן זה במרחקים קצרים. או שזה בעיה של האוטפוקוס של המצלמה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1607238:
מתפלא שלא עשיתם טסט לבדוק את העדשה אחרי הקניה. סטיות פוקוס זה דבר נפוץ בעדשות זולות.

בכל מקרה לא אמור להיות סטיות גסות. אם כן זה במרחקים קצרים. או שזה בעיה של האוטפוקוס של המצלמה.

ראשית, העדשה ממש לא זולה , קנון 24-70 ..
טסט? מה פתאום שאחשוב על אי תקינות של מוצר מקורי חדש מהקופסא???
המצלמה תקינה , צילמתי עם הדשה החליפית והיה מצוין ...

האם אין מקום לחנות לקחת איזשהו אחריות??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוטו טופ;1607340:
ראשית, העדשה ממש לא זולה , קנון 24-70 ..
טסט? מה פתאום שאחשוב על אי תקינות של מוצר מקורי חדש מהקופסא???
המצלמה תקינה , צילמתי עם הדשה החליפית והיה מצוין ...

האם אין מקום לחנות לקחת איזשהו אחריות??
א. טוב שקנית במקום שנותן עדשה חלופית..
ב. כשאני קניתי, הזהירו אותי מראש שיש סיכוי שאצטרך כיול פוקוס. זה דבר נפוץ יחסית, והחנות מבצעת אותו בחינם.
אני חושב שהם יוצאים מנקודת הנחה שצלם שמשקיע סכום כזה בעדשה, מן הסתם יבדוק את זה מיד לאחר הקניה.
לא חושב שהם צריכים לשלם פיצוי או משהו.

• הוסף לסימניות
מעצבן אבל זה נורמלי,
גם לי זה קרה וסידרו לי.(ב85 -1.8 שהיא עדשה מצוינת)
כיילו לי גם את הגוף וגם את העדשה

תמיד תבדקי כשאת יוצאת מהחנות אם הפוקוס במקום

• הוסף לסימניות
הבדיחה כאן היא , שלפעמים במצלמה יש סטיה של 'מינוס' ואילו בעדשה יש 'פלוס', לכן יכול להיות שאם מצלמים במצלמה עם עדשה אחת לא רואים בעיה... וכשקונים עדשה טובה מגלים שיש בעיה שבעצם הבעיה הייתה קודם.

• הוסף לסימניות
הבעיה בעדשות זום שלפעמים נדרש כיול שונה באורכי מוקד שונים ואז חיבים מעבדה ואי אפשר במצלמה.

השבוע הכנסתי לכיול מקבילות (זה משהו קצת שונה) עדשה בת 7 בערך :)

• הוסף לסימניות
הבעיה בעדשות. זה גם שהיא יוצאת ממעבדה מכוילת פיקס. בשלב מסויים הן יוצאות מהכיול אחרי מכה קלה וכיוצא בזה.
מסקנה: בעדשות הדגל שהן יותר מסיביות, יש פחות את התופעות הנל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1607619:
הבעיה בעדשות. זה גם שהיא יוצאת ממעבדה מכוילת פיקס. בשלב מסויים הן יוצאות מהכיול אחרי מכה קלה וכיוצא בזה.

נכון.
יש לך מושג אם ה85-1.8 של קנון אמורה להיות מהמסיביות ?

• הוסף לסימניות
עטי, אני לא מבינה בנושא
רק משתתפת בצערך :(
כמה תיסכול זה לקנות עדשה בכמה אלפי שקלים ולאכול קש.
:mad: :( :eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1607619:

ה24-70 לא אמורה לסבול מזה יותר מדי.

• הוסף לסימניות
התופעה הזאת של עדשות לא מכויילות
מוכרת ברשת בעיקר בציוד של קאנון וסיגמה (סיגמה = מצלמה ועדשה שלהם)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;1607818:

בקיצור ממליץ על ניקון?

• הוסף לסימניות
כל עדשה שקניתי באופן פרונטאלי, ביקשתי רשות ובדקתי היטב כבר בחנות בפרט את תחום סטיות הפוקוס. ככה זה, אחרי שנכווים ברותחים נזהרים גם מח"י רוטל קולה קרה...

נכתב ע"י tamiro;1607818:

דוקא שני המקרים האחרונים שנתקלתי בהם היו גופים של קנון עם עדשות של סיגמא ושל טמרון. למה גופים של סיגמא? הבעיה מוכרת בספקטרום יותר רחב מכפי שתיארת.

נכתב ע"י הגלים;1607844:
זה מדוייק יותר.

שמח שלא נתקלת במקרה כזה בעצמך:)

• הוסף לסימניות
כפי שנכתב כבר
זה מצוי, וחובה לבדוק ציוד חדש היטב לפני שיוצאים איתו לעבודה

קצת מוזר לי שלא ראית כלום במסך המצלמה, חובה להציץ מידי פעם בהגדלה 100% (ובשמש חזקה - עם עינית ייעודית)

כך או כך, המוצר אינו פגום, ולמדת לקח בדרך הקשה, אןלי בזכותך אחרים ילמדו בדרך הקלה.
אגב, בפעם הבאה שתבקשי כיול (שנצרך מידי פעם בשימוש אינטנסיבי) תצטרכי לשלם מאות שקלים, תשמחי שקיבלת הפעם בחינם..

• הוסף לסימניות
היתה תקופה בDSPOT לפני 5-6 שנים שכל מי שקנה עדשה העלה תמונות לפורום לוודא שהיא לא לימון חלילה.

שלטה שם "גישת העותקים" שזרקה לפח את התכנונים האופטיים- את ההנדוס של המוצר- את בקרת האיכות. הכל פוקס- אתה יכול לקנות עדשות 300/2.8 באלפי דולרים ולקבל זבל ויכול ליפול על "עותק טוב" של עדשת קיט.

מהתרשמותי רוב מוחלט מוחלט מוחלט של הבעיות (יש מיעוט קטן שלא- אבל עדיין) שהועלו לרשת היו בעיות משתמש ולא בעיה בציוד. אבל תמיד כיף שיש את מי להאשים.

נ.ב. לא כל בעלי החנויות מבינים בצילום ורבים מהם זרמו עם הזרם והאשימו כל תמונה לא חדה ב"זה כנראה סובל מבק פוקוס " ושלחו למעבדה על ימין ועל שמאל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1607932:
כפי שנכתב כבר
זה מצוי, וחובה לבדוק ציוד חדש היטב לפני שיוצאים איתו לעבודה

קצת מוזר לי שלא ראית כלום במסך המצלמה, חובה להציץ מידי פעם בהגדלה 100% (ובשמש חזקה - עם עינית ייעודית)

כך או כך, המוצר אינו פגום, ולמדת לקח בדרך הקשה, אןלי בזכותך אחרים ילמדו בדרך הקלה.
אגב, בפעם הבאה שתבקשי כיול (שנצרך מידי פעם בשימוש אינטנסיבי) תצטרכי לשלם מאות שקלים, תשמחי שקיבלת הפעם בחינם..

אצלי הייתה סטיה ברורה, כשפיסתי על העין החדות היתה באזור הכתף וגם במעבדה ראו את זה.

אגב אם יש אחריות של קראט לא צריך לשלם, לא?

• הוסף לסימניות
לסיכום, אכלתי אותה.... ועוד בלי מלח .

שאלה לי, בין התמונות הלא מפוקסות, יצאו חלק יותר בעיתיות וחלק טובות יותר.
האם ישנם נתונים נוספים שגורמים לסטיה להקצין \ להקטין?
או נתוני תאורה שונה משפיעה גם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוטו טופ;1609168:
לסיכום, אכלתי אותה.... ועוד בלי מלח .

שאלה לי, בין התמונות הלא מפוקסות, יצאו חלק יותר בעיתיות וחלק טובות יותר.
האם ישנם נתונים נוספים שגורמים לסטיה להקצין \ להקטין?
או נתוני תאורה שונה משפיעה גם?

לא אכלת אותה, אם מכיילים טוב אז הסיפור נגמר.
בכל אופן, את כבר יודעת מה לעשות כשהעדשה תגיע,
ותשלחי לי את התוצאות... בהצלחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה