כללי מי צריך לשלם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;251358:
גרפיקאי נורמלי לא מחפש לעבוד המון שעות על דבר שלוקח פחות זמן.
להפסיד כסף משמעו לעבוד בלי לקבל כסף.
אם העבודה לא לוקחת הרבה זמן היא עבודה בהיקף קטן. אבל היא לא הפסד...

לפי דבריך, גרפיקאי כן צריך להחזיק אצלו מאגר של תמונות. ואם כך, אז הוא גם צריך לשלם על ההורדה של הקליפארטים מהאתר.

• הוסף לסימניות
ברכה את צריכה להבין פה דבר בסיסי
אדם שהולך לעשות עבודה אצל גרפיקאי מתחיל לא בהכרח ירויח כסף
נאמר אם הוא משלם לפי שעה 50שח למתחיל 150 למקצועי
מירב הסיכויים שמתחיל יעשה את העבודה פי 4 זמן מהמקצועי
המטרה שלנו היא לא לסחוט את הלקוח
אלא להרויח ביושר
אבל מה המקצועי מסיים עבודה במהירות ופונה לאחרת
הוא לא מפסיד כסף
הוא מרוויח זמן
time is money

• הוסף לסימניות
ברכה,

גם לדעתי כל גרפיקאי חייב שיהיה לו מלאי תמונות.
וזה בהחלט חלק מהמקצועיות.
למשל, מבקשים ממני להכין מודעה לחנוכה.
יש לי מלאי של כמה עשרות תמונות בנושא -
ואני אמצא בקלות מה שהכי מתאים לעבודה.
חסכתי זמן, טירחה,
ולהקפיץ את כל פורום פרוג ב-3 לפנות בוקר.

כדי לבנות את המאגר הזה השקעתי המון זמן
של חיפוש ברשת, צילום לבד,
בניית אלמנטים וקטוריים שנשלפים בעת הצורך, וכו'.
אבל ברגע של לחץ זה מקל מאוד.

מצד שני, לעבודה ייחודית כמו שהגדרת
(בלי לדעת את כל הפרטים) -
לעניות דעתי מתקבל מאוד שהלקוח ישלם,
אם, כאמור, מדובר בעשרות תמונות איכותיות,
או אפילו בודדות אם הן בפורמט וקטורי.

• הוסף לסימניות
ברכה, תרשי לי לשאול אותך:
העבודה המדוברת תומחרה לפי שעות או לפי פרוייקט?

כי אצלי, מי שמבקש מחיר לעבודה כזו אני אומרת מראש לפי הערכתי עבודת העיצוב תיקח X
חיפוש תמונות עוד X שעות
כפול Y ש"ח לשעה - וזה המחיר.
ובעבודות מסוג זה אני מקפידה להדגיש שחיפוש התמונות עלול לקחת הרבה זמן.

(אם מדובר בגרפיקאית מתחילה הייתי מצפה ממנה שהמחיר יהיה מתחשב, מתוך הנחה שהחיפוש יארך הרבה זמן)
אם העבודה תומחרה לפי פרוייקט והגרפיקאית לא ידעה לאמוד מראש באיזה עבודה מדובר ולכן היא יצאה בהפסד אני חושבת שיש הגיון להוסיף לה כסף, כי כמו שאמרו לפני פרוייקט שדורש תמונות מסויימות עבודת החיפוש קשה בהרבה.

• הוסף לסימניות
לעבודה ייחודית כזו בלי שום ספק - על הלקוח לשלם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;251483:
מצד שני, לעבודה ייחודית כמו שהגדרת
(בלי לדעת את כל הפרטים) -
לעניות דעתי מתקבל מאוד שהלקוח ישלם,
אם, כאמור, מדובר בעשרות תמונות איכותיות,
או אפילו בודדות אם הן בפורמט וקטורי.

העבודה שהגדרתי היא לא עבודה יחודית, העבודה שנתתי היא עבודה של יצירת תמונה בציור ויקטורי והוספה של המון פרטים קטנים מקליפארט על התמונה (למשל: תמונה של גן ילדים - זה אומר ציור עצמי של הרקע ואז הוספה של פרטים - כסאות, ילדים, ציורי קיר, ציפור על החלון, וכו', ממש בניה של תמונה מהמון קליפארטים) וזה מובן שליצור את כל הדברים האלו מחדש לוקחת המון שעות לגרפיקאי, שאולי הוא אכן מרוויח אבל הלקוח מפסיד.

נכתב ע"י כוכב103;251515:
העבודה המדוברת תומחרה לפי שעות או לפי פרוייקט?

כי אצלי, מי שמבקש מחיר לעבודה כזו אני אומרת מראש לפי הערכתי עבודת העיצוב תיקח X
חיפוש תמונות עוד X שעות
כפול Y ש"ח לשעה - וזה המחיר.
ובעבודות מסוג זה אני מקפידה להדגיש שחיפוש התמונות עלול לקחת הרבה זמן.

העבודה אכן תומחרה לפי שעות בלי הפרדה של חיפוש תמונות וכו'.
ובהחלט לא מדובר בגרפיקאית מתחילה.

• הוסף לסימניות
אם הבנתי נכון את המקרה את טוענת שהלקוחה משלמת כסף על הזמן שהגרפיקאית מחפשת תמונות,
ובסופו של דבר התמונות שנמצאו/נבנו נשארות בידי הגרפיקאית לשימוש נוסף.

הבנתי אותך?

• הוסף לסימניות
את מדברת על פריטים שצריכים להתאים לרקע ספציפי,
ודאי שזה ידרוש או בניה מחדש או חיפוש באתרים,
ואני מאמינה שהגרפיקאית לא התעקשה, ורק לאחר שבמאגריה הפרטיים היא לא מצאה היא פנתה הלאה.

• הוסף לסימניות
למיטב הבנתי, בלבלתם את העולם...
היא שאלה מי צריך לשלם על תמונות קליפארט שקונים באינטרנט.
לא אם לוקחים כסף על זמן החיפוש ולא של מי יהיו זכויות התמונות.
(רק הגיוני שאם הלקוחה משלמת על התמונות היא תקבל אותם באיכות ההורדה).
הבהרת כאן, שכל מטרת הקליפרטים היא ליצור תמונה שלמה. למטרה כזו צריך את כל הקליפארטים ויקטוריים, וכידוע לך, זהו עסק מאוד יקר שלא הגיוני כלל וכלל שהגרפיקאי ישלם עליו, כי הוא יכול להוציא על זה יותר כסף ממה שמשלמים לו - תלוי בכמות.
אופציה שנייה כפי שכתבת - שהגרפיקאי ייצור את הקליפארטים בעצמו. אני רואה בכך יתרונות רבים דווקא ללקוח. האיורים יהיו לפי רצונו, סגנונו וכו' ואם כפי שנאמר, אין מדובר בגרפיקאית מתחילה, הוא גם חוסך כסף של הורדת הפריטים ושל זמן שהגרפיקאית היתה "מבזבזת" על חיפוש, הורדה, שינוי צבעים, תיקון צורות וכו'.
הגרפיקאית לא מרוויחה מזה יותר - היא פשוט תעבוד יותר...
האמת, אני הייתי הולכת למאייר/ת מבקשת שיאיירו לי בדיוק מה שאני צריכה, בגודל שאני צריכה ובסגנון שאני צריכה. לדעתי המחיר ייצא זהה.
בהצלחה!

נ.ב.
נכון שצריך שיהיה מאגר בסיסי - אבל כשרוצים לעשות ללקוח משהו ייחודי חייבים לקנות. אם זו תמונה אחת והמחיר שהלקוח משלם מצדיק - סופגים, אבל אם זה מס' תמונות וזה גם כך הדוד של בת הדודה שביקשת ממנו רק את המינימום - אזי הבחירה בידי הלקוח - לשלם עוד קצת בשביל עבודה מנצחת או לשלם קצת פחות על עבודה בינונית - ממאגר התמונות הבסיסי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה